Copy
Kaliningradista Itämeren paras joululahja. Helsingistä Itämeren #1 fosforijalanjäljen neutraloinnissa. NutriTrade nousukiidossa. Anna joululahjaksi pala Itämerta.
PUHDAS ITÄMERI -UUTISET 4/2016

Hyvä Puhdas Itämeri -uutiskirjeen tilaaja,


Valmistaudumme jouluun lupaavissa merkeissä. Ykkösuutinen Itämeren tilan kannalta tuli tänä vuonna Kaliningradin kaupungista, jossa jätevedet vihdoin puhdistetaan kunnolla. Vaikka kyse ei olekaan säätiön projektista, olemme seuranneet tilannetta vuosikausia suurella mielenkiinnolla; välillä paikan päälläkin. Uutiskirjeessä voi tutustua myös yhteishankkeeseemme Helsingin kaupungin kanssa, jossa Helsingistä kokeilee eturintamassa fosforipäästöjen neutralointia – Väinäjoen yläjuoksulla Valko-Venäjän Vitebskissä. Kompensointi oli aiheena myös säätiön NutriTrade-hankkeen järjestämässä EU-seminaarissa, jossa peräänkuulutettiin joustoja ja kustannustehokkuutta Itämeren suojelupolitiikkaan. Ensi vuonna hankkeessa – joka muuten sai lämpimän vastaanoton Helsingin Slush 2016 -tapahtumassa! - julkistetaan muun muassa konkreettisia Itämeren suojelutoimia ja rahoittajia yhdistävä alusta.
10 eurolla 50 kiloa sinilevää pois merestä
Tätä kirjoittaessani uusitun Pelasta pala Itämerta -lahjoitusalustamme kautta on tehty lyhyessä ajassa jo yli 500 lahjoitusta. Näiden ja muiden tänä vuonna saatujen lahjoitusten ansiosta voimme käynnistää uusia hankkeita Itämeren hyväksi vuonna 2017. Kiikarissamme ovat muun muassa biokaasutuotannon päästöt koko Itämeren valuma-alueella sekä edistysaskeleet lähikalahankkeessamme, joista lisää ensi vuoden uutiskirjeissä.
Kiitän lämpimästi kaikki Puhdas Itämeri -uutiskirjeen lukijoita ja tukijoitamme ja toivotan kaikille hyvää joulunaikaa koko säätiön pelastuspartiolta! Työmme jatkuu samalla sykkeellä myös vuonna 2017.

Annamari Arrakoski-Engardt
Asiamies
John Nurmisen Säätiö 

ITÄMEREN PARAS JOULULAHJA

"Kaliningradin kaupungin puhdistamo toimii vihdoinkin! Se ei enää ainoastaan läpijuoksuta 400 000 ihmisen jätevesiä, vaan nyt myös puhdistaa ne Itämeren suojelukomission suosittamalla tavalla. Yli 40 vuoden odotus on päättynyt."
Lue Marjukka Porvarin blogi Kaliningradin vaiheista

HELSINKI NEUTRALOI YHDYSKUNTAJÄTEVESIEN FOSFORIJALANJÄLKEÄ

Helsingistä tulee Itämeren ensimmäinen fosforineutraali kaupunki yhdyskuntajätevesien osalta.
Lue miksi Helsinki auttaa Valko-Venäjän Vitebskiä

 

NUTRITRADE-HANKE: KUSTANNUSTEHOKKUUTTA ITÄMEREN SUOJELUPOLITIIKKAAN

Jos ravinnepäästöjen vähennystoimet suunnattaisiin optimaalisesti, maksaisi HELCOMin Itämeren suojelun toimintaohjelman tavoitteiden saavuttaminen vain 17% aiemmin arvioiduista kustannuksista. 

Lue lisää EU:n Itämeri-strategian vuosifoorumin alustuksista.

YRITYSTEN JOULUKAMPANJA

Vielä ehdit mukaan joulukampanjaamme.
LUE KAIKKI PUHDAS ITÄMERI UUTISET

SEURAA PUHDAS ITÄMERI -HANKKEITA

Facebook
Twitter
Puhdasitämeri.fi
Copyright © 2016 John Nurmisen Säätiö, All rights reserved.


Peruuta uutiskirjeen tilaus    Muuta tilausasetuksia

Email Marketing Powered by Mailchimp