Copy
Nieuwsbrief *Fietsersbond Utrecht* - april 2015
In deze nieuwsbrief:

­– Fietsen naar je werk voor het goede doel
Update: brommers en snorfietsen
Update: verkeerslichten
Overleg met verkeerswethouder Van Hooijdonk
Ontwerp een kek fietsrek
Stemmen voor nieuwe naam Rabobrug
Activiteiten in aanloop naar Tour de France
 
Nieuws van onderafdeling Nieuwegein:
Een komen en gaan van bruggen
 
Fietsen naar je werk voor het goede doel
Van 18 tot 23 mei organiseert Natuur & Milieu de Fiets-naar-je-werk-week. Doel is om zo veel mogelijk werknemers een of meerdere dagen op de fiets te krijgen. Geen overbodige actie, want van de ritten korter dan 7,5 km wordt nog altijd 36% per auto afgelegd. Ook als je ver van je werk woont, kun je meedoen met de Fiets-naar-je-werk-week. Fiets bijvoorbeeld naar een station halverwege je route en stap daar over op de trein.
 
Fiets je mee? Maak dan tevens een persoonlijke actiepagina aan op de website van Natuur & Milieu. Via deze actiepagina kun je heel gemakkelijk vrienden, familie en collega’s oproepen om jou te sponsoren. De opbrengst van de Fiets-naar-je-werk-week wordt gebruikt om fietsen aan te schaffen voor kinderen in arme gezinnen, zodat ook zij naar school kunnen fietsen. Ook je bedrijf kan een actiepagina aanmaken. Je kunt dan met je collega’s als team fietsen en samen sponsoren werven. Ondertussen duimen wij voor een lekker zonnetje.
Update: brommers en snorfietsen
In de vorige nieuwsbrief schreven we uitgebreid over het probleem van (snor)scooters op Utrechtse fietspaden. Kort samengevat: ze verzieken de lucht en een groot deel rijdt veel harder dan wettelijk toegestaan, een enkeling tot wel 78 km/uur!
 
Tijdens een recente raadsinformatieavond gaf Ria Glas namens de Fietsersbond Utrecht een korte presentatie, waarin ze het probleem én een mogelijke oplossing helder uiteenzette. En we worden gehoord. Ook GroenLinks en D66 denken na over het scooterprobleem. Zij werken nu aan een plan om de milieuzone in de binnenstad uit te breiden voor vervuilende tweewielers (lees meer). Alleen elektrische scooters kunnen dan nog de stad in. Ook willen ze meer 30 km-zones, zodat snorfietsen daar op de rijbaan kunnen rijden.
Update: verkeerslichten
Tot en met 30 april kun je nog overbodige en slecht afgestelde verkeerslichten bij de gemeente melden. Hoewel het meldpunt maar korte tijd heeft bestaan, heeft het zijn nut ruimschoots bewezen. Er zijn meer dan 4600 meldingen gedaan! De gemeente kan dus flink aan de slag en het eerste resultaat is al binnen: het verkeerslicht Wittevrouwensingel – Kleine singel is weggehaald en het kruispunt is aangepast. Mooi.
 
Verder zijn afgelopen maanden alle verkeerslichten langs de Kardinaal de Jongweg regeltechnisch doorgevlooid. Fietsers krijgen nu zo veel mogelijk twee keer groen per cyclus. Ook wordt nagedacht over ledlampjes langs de weg die de fietser moeten voorbereiden op het eerstvolgende ‘groenmoment’. Het idee is dat als je met de lichtjes meefietst, je precies groen krijgt als je bij het verkeerslicht aankomt. Hier zie je zo’n systeem in werking.
Overleg met verkeerswethouder Van Hooijdonk
Toen begin dit jaar de Sint Jacobsstraat zonder ons medeweten langdurig voor fietsers werd afgesloten, leidde dat tot een behoorlijke dosis frustratie bij onze actieve leden. Daarop besloten wij al het overleg met de gemeente op te schorten (lees meer). De wethouder van verkeer, Lot van Hooijdonk (GroenLinks), heeft vervolgens aangegeven dat een aantal zaken inderdaad verkeerd is gelopen en dat ze het overleg graag wilde hervatten.
 
Op 2 april was het zover en hadden wij een prettig gesprek met de wethouder en een aantal ambtenaren. Daarin werd onder andere besproken hoe onze inbreng in de gemeentelijke overleggen beter tot zijn recht kan komen. Ons voorstel is dat we een subsidie aanvragen, zodat we net als de Fietsersbond Amsterdam over een betaalde medewerker kunnen beschikken. Een betaalde kracht kan veel gemakkelijker tijdens kantooruren met de gemeente overleggen. Afgesproken is dat wij een concreet voorstel zullen indienen, hetgeen overigens nog niet betekent dat de wethouder daarmee zal instemmen.
 
Al met al kijken wij terug op een plezierig gesprek. Het ziet ernaar uit dat het geschil over de Sint Jacobsstraat onze relatie met de wethouder en gemeente niet heeft geschaad.
Ontwerp een kek fietsrek
Ben je creatief? En vind je dat fietsenrekken er best wel wat grappiger, leuker of spannender uit mogen zien? Doe dan mee aan de prijsvraag van Het Kekke Rek om een leuk, stoer, grappig of slim rek te ontwerpen. Je kunt je ontwerp tot en met 10 mei insturen. De kekste rekken worden daadwerkelijk gemaakt en ergens in Utrecht geplaatst.
Stemmen voor nieuwe naam Rabobrug
De prijsvraag voor een nieuwe naam voor de Rabobrug is gesloten. Een speciale selectiecommissie is nu bezig een top 10 samen te stellen. Vanaf 28 april tot en met 12 mei kun je op cu2030.nl op een van deze 10 namen stemmen. In mei wordt de winnende naam bekendgemaakt.
Activiteiten in aanloop naar Tour de France
Voor wie de vorige nieuwsbrief heeft gemist: in mei en juni zijn er allerlei activiteiten in de stad die iets met fietsen te maken hebben. Dit vanwege de start van de Tour de France in Utrecht op 4 en 5 juli. De activiteiten hebben niet alleen betrekking op de wielersport; ook het gewone fietsen komt aan bod. Zo geeft Pete Jordan, bekend van zijn boek De Fietsrepubliek, op 22 mei een lezing over de Utrechtse ‘fietsetiquette’. Maar er is nog veel meer te beleven in ons stadsie. Hier vind je het complete overzicht van alle activiteiten.
Nieuws van onderafdeling Nieuwegein:
Een komen en gaan van bruggen
In Nieuwegein is het een komen en gaan van (fiets)bruggen. In het weekend van 12 april werd de Overeindsebrug over het Lekkanaal vervangen. Bekijk het timelapsefilmpje. De route over de brug blijft de komende weken gestremd, maar op 5 mei gaat de brug weer open voor verkeer. Op 2 mei tussen 14.30 uur en 20.00 uur wordt de Nieuwe Heemsteedsebrug ingevaren, de nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij de Plofsluis. Daarmee wordt de oorspronkelijke oost-westroute tussen Nieuwegein en Houten hersteld. De officiële opening van beide bruggen (hier op de kaart) laat dan nog twee maanden op zich wachten. Als het goed is, is dan ook de kruising onder aan de Overeindsebrug met de Structuurbaan en de Malapertweg aangepast en is de route aan de overkant naar Houten omgebouwd tot fietsstraat.
 
De Nieuwe Heemsteedsebrug krijgt vleermuisvriendelijke ledverlichting. Op dit moment wordt nog gebakkeleid over het doorzetten van dezelfde soort verlichting en rood asfalt op de Overeindsebrug. Rijkswaterstaat zou hier geen geld voor hebben, maar op diverse niveaus binnen de Fietsersbond en de overheid (landelijk, provinciaal en lokaal) wordt hiervoor bij Rijkswaterstaat gelobbyd.
 
Medio oktober volgt het terugplaatsen van de opgeknapte Jutphasebrug, zodat we weer een volwaardig fietspad krijgen van en naar Utrecht. Fietsersbond Utrecht heeft gesuggereerd om het opnieuw asfalteren van de Utrechtse opgang in datzelfde weekend te plannen, zodat de overlast voor forenzen beperkt blijft. De tegels onder de oude asfaltlaag worden bij de grote opknapbeurt verwijderd, zodat ze niet, zoals nu, steeds weer in het scheurenpatroon opduiken.
Noteer alvast in uw agenda:
20 mei 2015: algemene ledenvergadering, vanaf 20.00 uur in Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60 (uitnodiging volgt nog)


 
Copyright © 2015 Fietsersbond afdeling Utrecht, Alle rechten voorbehouden.


uitschrijven van deze lijst    update voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp