Copy
Nieuwsbrief Fietsersbond afdeling Utrecht - augustus 2015
Fietsnieuws uit Utrecht:
Volg ons via Twitter
Nieuwe verkeersplannen
Nationale fietstelweek 14-20 september
Word actief en help mee!
 
Fietsnieuws uit Nieuwegein:  
Drempels en 'legoblokken' beschermen fietsers bij oversteek naar fietsbrug

Van de voorzitter – Door weer en wind

UTRECHT

Volg ons via Twitter
Kort voor de zomervakantie is de afdeling Utrecht begonnen met twitteren. Door middel van korte berichtjes van maximaal 140 tekens informeren we de politiek en de ambtenaren over onze standpunten, en brengen we het werk van onze vrijwilligers bij het grote publiek onder de aandacht. Ook als je geen Twitteraccount hebt, kun je deze berichten lezen. Kijk snel op www.twitter.com/FB_Utrecht.
 
Veel andere Fietsersbondafdelingen twitteren ook, net als medewerkers van het landelijk bureau, zoals directeur Hugo van der Steenhoven: @hugovdsteen. Vrijwilligers van onze afdeling die twitteren, zijn onder anderen @fietsria (Utrecht) en @clarionwegerif (Nieuwegein). Veel leden van de gemeenteraad en de wethouder van verkeer (@lotvanhooijdonk) zijn ook actieve twitteraars. Aanraders zijn verder de gemeentelijke twitteraars @utrechtfietst en @gemeenteutrecht, waar je ook vragen kunt stellen.
 
Als je suggesties hebt voor berichten zijn die meer dan welkom, stuur een mail aan voorzitter@fietsersbondutrecht.nl. Of twitter je idee, @FB_Utrecht!
Nieuwe verkeersplannen
We hebben weer een aantal verkeersplannen kritisch onder de loep genomen. Een overzicht:
  • Parkzone Amsterdam-Rijnkanaal: Het gebied rond het Amsterdam-Rijnkanaal moet een aantrekkelijke parkzone worden. Positief is dat er in dit gebied nieuwe fietsverbindingen zijn gepland (hoewel daar op dit moment geen geld voor is). Het slechte nieuws is dat men alle fietspaden maar 3 meter breed wil maken, terwijl er evenmin voetpaden komen. Lees hier onze reactie.
  • Busbaan Transwijk: Geheel in strijd met het Utrechtse verkeersbeleid ‘aantrekkelijk en bereikbaar’ ligt er voor de Koningin Wilhelminalaan een plan dat voorziet in groei van het autoverkeer. Daarbij krijgt de bus een eigen tunnel onder het Anne Frankplein en 5 Meiplein, terwijl fietsers bovengronds staan te wachten op enorme stoplichtgeregelde verkeerspleinen (foto van het huidige Anne Frankplein). Aangezien de gemeente zelf de fiets heeft uitgeroepen tot primair vervoermiddel, vinden wij dat dit plan linea recta terug moet naar de tekentafel. Lees hier onze reactie.
  • Vechtdijk: We zijn blij met het plan om de Vechtdijk op te knappen, maar hebben ernstige zorgen over het huidige ontwerp. De weg wordt nog smaller dan nu het geval is (foto huidige situatie), waardoor fietsers en auto’s elkaar niet goed kunnen passeren. Bovendien liggen direct naast de weg parkeervakken, zodat je als fietser bedacht moet zijn op openslaande deuren. Lees hier onze reactie.
  • Kapteynlaan: Bewoners en belangenorganisaties zijn niet betrokken geweest bij de herinrichting van de Kapteynlaan. Dat is jammer, want zodoende heeft men voor een wegindeling gekozen waarbij auto’s over de fietsstrook moeten uitwijken. Bovendien loopt de fietsstrook langs parkeervakken (openslaande deuren!). Omdat de fietsveiligheid in het geding is, hebben wij dit advies uitgebracht.
  • Haventje Kanaalweg: In Transwijk wil men 167 woningen langs de Kanaalweg realiseren rond een nog uit te graven haventje (ongeveer op deze locatie). Fietsers op de Kanaalweg moeten dan via een brug over de ‘ingang’ van de haven heen fietsen. Wij vinden het belangrijk dat de Kanaalweg een prettige fietsroute blijft en willen dan ook dat de brug aan dezelfde eisen voldoet als de rest van deze hoofdfietsroute. Lees hier onze reactie.
Nationale Fietstelweek 14-20 september
Van 14 tot 20 september vindt de nationale Fietstelweek plaats, het grootste fietsonderzoek ooit. In deze week verzamelen zo veel mogelijk fietsers gegevens over hun fietsgebruik: hoe we van A naar B rijden, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Op dit moment hebben al meer dan 4.000 fietsers zich aangemeld. Onder de deelnemers worden 20 Batavus-fietsen verloot.
 
Over het gebruik van auto en openbaar vervoer is veel bekend, maar naar de meer dan 14 miljoen fietsers is veel minder onderzoek gedaan. De Fietstelweek brengt hier verandering in. Hoe meer we weten over fietsgebruik, hoe beter we het fietsnetwerk kunnen verbeteren. Doe dus mee en download ‘App de Fiets’, de speciale app voor dit onderzoek. Zet de GPS van je smartphone aan, en de app registreert automatisch gegevens over je rit. De app herkent fietsbewegingen en verzamelt alleen data als je je verplaatst. De app stuurt de gegevens naar onze database. De gegevens worden niet met andere partijen gedeeld. Meer informatie en downloaden app: www.fietstelweek.nl.
Word actief en help mee!
Ook weer lekker uitgerust terug van vakantie? Nu weer toe aan een nieuwe uitdaging, iets nieuws doen en nieuwe mensen ontmoeten? Dat kan! De Fietsersbond Utrecht heeft enkele vrijwilligersvacatures en zoekt daarnaast vrijwilligers die actief mee willen denken over fietsen in de stad Utrecht of die af en toe een klusje willen oppakken.
 
We zoeken een secretaris voor ons bestuur (taken: agenda, notulen, post etc.) en iemand voor het communicatieteam die mee wil helpen bij het samenstellen van deze nieuwsbrief en bij andere vormen van communicatie. Eventueel kun je ook meedraaien in het bestuur als bestuurslid communicatie. Ook zoeken we nog mensen die bij de jaarlijkse fietsverlichtingsactie (zaterdag 10 en 24 oktober) ouderwetse fietsverlichting willen repareren. Mocht je gewoon willen meedenken of af en toe een klusje willen oppakken, meld je dan aan als actief lid. Mail ons op vrijwilligers@fietsersbondutrecht.nl. We horen graag van je!

NIEUWEGEIN
 
Drempels en 'legoblokken' beschermen fietsers bij oversteek naar fietsbrug
De gemeente Nieuwegein heeft tijdelijke drempels en overmaatse 'legoblokken' geplaatst bij de kruising van de Structuurbaan met de afrit van de Nieuwe Heemsteedsebrug (foto). Bij de opening van de fietsbrug, eind juni, bleek dat de definitieve inrichting van de kruising nog op zich zou laten wachten. Daar waren we als Nieuwegeinse Fietsersbondafdeling natuurlijk niet blij mee. Onze verwachting was dat met ingang van het nieuwe schooljaar veel scholieren de brug in gebruik zouden nemen. En inderdaad, afgelopen week bedwongen veel kersverse brugpiepers met hun nagelnieuwe fietsen de opritten van de brug.

Dat de legoblokken geen overbodige luxe zijn, bleek uit dit bericht van RTVUtrecht, waarin valt te lezen dat een auto op de legoblokken is ingereden. Er wordt op die plek sinds jaar en dag veel harder gereden dan 50 kilometer per uur. Gelukkig was het geen brugpieper maar een legoblok dat geraakt werd. In 2016 krijgt de Structuurbaan vrijliggende fietspaden en krijgt de kruising zijn definitieve vorm.

Overigens hebben we ook de aansluiting van de Nieuwe Heemsteedsebrug/ Overeindsebrug met het Schipperspad (westelijke Lekkanaaldijk) aangekaart in ons overleg met wethouder Snoeren. Met een opwaardering van het zanderige voetpad daar kan een perfecte autoluwe route naar Vreeswijk ontstaan.
 
Van de voorzitter – Door weer en wind

Al voordat augustus ten einde is, vertellen nieuwssites ons dat dit een zomer van extremen was. In juni was er meer zon en was het droger dan normaal, in juli en augustus was het warmer en natter dan het langjarig gemiddelde. We kregen zelfs een storm voor onze kiezen.

Bekend is dat bij regen veel fietsers kiezen voor een ander vervoermiddel. Laat jij de fiets staan als het regent? En laat je dat dan afhangen van het weerbericht van morgen, of kijk je pas kort voor vertrek naar de buienradar of gewoon naar buiten?

Op 14 september start de Fietstelweek, je leest daarover elders in deze nieuwsbrief. Ik ga ervan uit dat de dames en heren onderzoekers ook de weersvoorspellingen en de uiteindelijke hoeveelheid regen en wind in de telweek opslaan in hun computers. Zodat de invloed van slecht weer op het gebruik van de fiets eens precies uitgezocht kan worden. Dan wordt het ook gemakkelijker om toekomstig fietsgebruik beter te gaan voorspellen.

In Groningen houden ze al rekening met het weer. Daar hebben ze een aantal kruispunten voorzien van een regensensor. Valt er nattigheid uit de lucht, dan schakelen de stoplichten over op het regenprogramma en krijgen fietsers meer dan één keer per cyclus groen licht. Een mooie vondst, maar wel een die vragen oproept: als fietsers bij regen vaker groen kunnen krijgen zonder dat daardoor het verkeer vastloopt, kan dat dan niet ook als het droog is?

Hoe dan ook, de Groningse regensensor laat zien dat er slimme oplossingen worden bedacht voor oude problemen. En daar moeten we er meer van hebben, zeker in een innovatieve fietsstad als Utrecht.
 
Peter van Bekkum
Copyright © 2015 Fietsersbond afdeling Utrecht, Alle rechten voorbehouden.