Copy
Schaaknieuws van Jop Delemarre
Lees deze email in je browser

Editie mei 2015


Hoi <<Naam>>,
Delemarre Chess Academy bestaat drie jaar! Een terugblik èn onze ambities voor de toekomst. Daarnaast vertel ik over de DCA-stertrainingen. En IM Matthew Tan bespreekt in deze nieuwsbrief het fenomeen ‘breekzetten’. Filosoof en schaaktrainer Florian Jacobs schrijft over de trainingsmethode van Botvinnik. Tot slot vind je een interview met Loek Veenendaal in onze rubriek ‘Pupil van de maand’.
 
Met vriendelijke schaakgroet,
Jop Delemarre

DCA bestaat 3 jaar!

Een woord van dank van oprichter Jop Delemarre aan iedereen die zich heeft ingezet voor de DCA. Ook worden er Skype-lessen weggegeven! Iedere derde inschrijver op de nieuwsbrief wint één uur gratis Skype-les. Een goede reden om nu in te schrijven!

lees meer

DCA pakt stertrainingen op

Delemarre Chess Academy (DCA) introduceert vanaf september 2015 een compleet nieuw ‘Ontwikkelingsprogramma Jeugdschakers’ in nauwe samenwerking met scholen, schaakverenigingen, schaaktrainers en lokale schaakbonden. Een belangrijk onderdeel van het nieuwe aanbod zijn de extra ‘ster’trainingen voor jeugdschakers die graag versneld een hoger niveau willen bereiken.

lees meer

Pionnen als soldaten

Vaak stellen wij pionnen voor als simpele soldaten. Manschappen die je gebruikt als eerste lijn van verdediging omdat ze, vanwege hun beperkte mobiliteit, in eerste instantie voor niet veel meer geschikt zijn. Maar, wanneer je deze soldaten op de juiste manier neerzet en ze een gezamenlijke verdedigingslinie laat vormen, zul je zien dat zelfs de sterkere manschappen moeite hebben langs deze ‘muur’ te komen. Daar zijn breekzetten voor nodig. IM Matthew Tan licht dit toe aan de hand van verschillende voorbeelden.

lees meer

Botvinnik & 'T Grasmat

Word jij soms ook zo afgeleid door wat er naast het schaakbord gebeurt? Filosoof en schaaktrainer Florian Jacobs beschrijft hoe oud-wereldkampioen Mikhail Botvinnik hiertegen trainde; met een leuke koppeling naar het heden.

lees meer

Pupil van de maand

Elke maand vertelt een nieuwe DCA-pupil over zijn schaakontwikkeling, hoe hij bij de DCA terecht kwam en welke gouden tip hij voor jou heeft om een nog betere schaker te worden. Deze eerste keer is Loek Veenendaal aan het woord!

lees meer
Website
Email
Facebook

Klik hier om je af te melden   

Email Marketing Powered by Mailchimp