Copy
Zomervakantie... Heb jij tijd gehad voor reflectie en nieuwe plannen?
View this email in your browser

Zomerse plannen


Beste <<First Name>>,

De zomervakantie zit er op, de kinderen zijn weer naar school. Fijn dat het nu in Nederland nog lekker weer is, dan kunnen we het zomergevoel nog wat langer vasthouden. Na een heerlijke vakantie vind ik het ook weer fijn om aan de slag te gaan. Tijd om met nieuwe energie aan de nieuwe ideeën te werken!

De zomervakantie is voor veel mensen een tijd van reflectie. Werk en de drukte van alledag zijn eventjes ver weg, waardoor je gaat ervaren wat je prettig en wat je misschien helemaal niet prettig vindt. Van daaruit ontstaan voornemens om dingen te gaan veranderen. Hoe werkt dat bij jou? Lukt het je om de plannen die je in de zomer maakt te realiseren? In deze nieuwsbrief vind je vijf stappen die je hierbij kunnen helpen.

Misschien heb je je in de vakantie voorgenomen om met je eetpatroon aan de slag te gaan. Of ben je er al een tijd mee bezig, maar blijkt het zo lastig om het vol te houden. Om meer zicht te krijgen op de onbewuste emoties die jij hebt als het om eten gaat, organiseer ik een thema avond Over eten. In deze nieuwsbrief vind je hierover meer informatie én een kortingsactie speciaal voor lezers van de nieuwsbrief. 

Veel leesplezier!

Hartelijke groet,
Leontien van der Plas

In deze nieuwsbrief:

  • Realiseer je plannen met deze vijf stappen
  • Nieuw! Thema avond Over eten
  • Kennismakingsgesprekken
  • Familieopstellingen ... dat is toch best wel heftig?
  • Agenda
Ken je iemand anders voor wie deze nieuwsbrief mogelijk ook interessant is? Fijn als je hem doorstuurt! 

Realiseer je plannen met deze vijf stappen


Heb jij in de vakantie plannen gemaakt voor zaken die je anders wilt gaan aanpakken? Die nieuwe baan die er nu echt moet komen, een nieuwe woonruimte of een gezondere leefstijl? Plannen maken is mooi! En wil je je plannen dit jaar echt realiseren dan kunnen deze vijf stappen je hierbij helpen.

1) Wil je dit echt?
Ga voor jezelf goed na waarom je dit wilt bereiken of veranderen. Is het echt jouw authentieke wens? Spelen misschien ook verwachtingen en wensen van anderen een rol?  Vinden anderen dat je gezonder moet gaan eten maar vind je het zelf wel oké zo? Of weet je rationeel dat fitness gezond is, maar heb je er eigenlijk een hekel aan? Alleen als je echt zelf intrinsiek gemotiveerd bent om iets te gaan doen of veranderen zul je het volhouden, ook op de momenten dat het even heel erg tegenzit.
Vind je het lastig om te voelen of je het echt zelf wilt? Let er dan eens op hoe je er onbewust over praat. Zeg je 'ik moet gaan sporten' of 'ik wil gaan sporten'? 

2) Omschrijf je doel positief en concreet
Benoem wat je wilt bereiken, niet wat je niet meer wilt doen en gebruik vooral het woord 'proberen' niet :-).
Dus bijvoorbeeld: 'Ik ga doordeweeks gezond eten' in plaats van ' ik probeer een paar dagen niet te snoepen'. Of ' ik ga op tennisles' in plaats van 'ik probeer meer te sporten'. ' Ik zoek een fulltime baan als projectmanager bij de overheid' is sterker dan 'Ik ben op zoek naar een andere baan'. 

3) Beleef je doel al voor je er aan begint
Doe je ogen dicht en stel je voor hoe het er straks uitziet als jij je doel hebt gehaald. Wat doe je dan precies? Hoe zie je er uit? Hoe klinken de reacties van anderen op jouw nieuwe situatie? En vooral, hoe voel je je als je het behaald hebt? Kortom, je beleeft al helemaal hoe jouw leven er uit ziet als je over een tijdje je doel hebt gehaald en je maakt dit plaatje zo concreet mogelijk. 

4) Praat erover!
Vertel anderen wat je doelen en plannen zijn. Door het uit te spreken wordt het voor jou steeds concreter. En je zult zien dat je omgeving je gaat helpen om je plannen te realiseren. Hoe concreter je bent, hoe makkelijker anderen je kunnen helpen en steunen. En hoe makkelijker het voor jou wordt om je doel te behalen.

5) Waardeer wat er was
Je kijkt het liefst vooruit naar hoe mooi het allemaal gaat worden. Maar het verleden heeft je ook veel gebracht. Je hebt ervan geleerd en het heeft je gevormd tot wie je nu bent. Onderzoek eens wat voor jou waardevol was. En spreek het dan hardop uit. Wat gaf het je om het op deze manier te doen? Wat kun je daarin waarderen? Bijvoorbeeld: je hebt besloten dat de maat vol is en je niet langer voor je leidinggevende wilt werken. Je gaat een andere baan zoeken. Onderzoek dan eens wat deze leidinggevende je voor positiefs heeft gebracht. Misschien heeft hij je vechtlust aangewakkerd? Of heb je door hem nu wel die extra opleiding gevolgd? Waardeer wat deze leidinggevende je heeft gebracht en het wordt makkelijker voor je om een nieuwe stap te zetten. 

Heb je behoefte om hier over te sparren? Je hoeft het echt niet alleen te doen! Ik help je graag, dus maak gerust een afspraak. Wellicht heb je aan één gesprek genoeg om je doel te kunnen bereiken.

Nieuw! Thema-avond Over eten


Levensecht start met het geven van thema avonden. Tijdens een thema avond doen we twee opstellingen én een paar oefeningen die in het teken staan van het thema.

De eerste avond gaat over eten.

Ben je niet gelukkig met je eetpatroon? Wellicht ben je je er niet van bewust dat er ook andere oorzaken kunnen zijn waardoor je dit eetpatroon hebt ontwikkeld. Zolang je deze oorzaken niet herkent, blijft het lastig om je (eet-)gedrag te veranderen. 
We gaan het deze avond dus niet hebben over diëten, je gewicht of je bmi. Deze avond gaat over wat bij jou onbewust een rol speelt in jouw relatie met eten. Het gaat over oorzaken als emoties, overtuigingen en ervaringen in je familiesysteem die onbewust invloed hebben op jouw eetpatroon. Of je nu meestal teveel eet of juist te weinig. Slank bent of niet, aan de lijn of juist niet, dat maakt niet uit!

Deze avond is interessant voor iedereen die op een andere manier naar zijn of haar relatie met eten wil kijken. Om vanuit inzicht een stap te zetten naar verandering van je (eet)gedrag.

Alle deelnemers doen mee met de oefeningen. Daarnaast is er voor twee mensen gelegenheid om met een eigen opstelling naar het thema te kijken. Als je jouw vraag in een opstelling inbrengt dan onderzoeken we samen wat onbewust een rol speelt in jouw relatie met eten.
Als toeschouwer of representant kun je gevraagd worden om iets of iemand te representeren bij de twee opstellingen. Representeren geeft je vaak ook inzicht in je eigen situatie en is daardoor een waardevolle ervaring. 

Datum: maandag 10 oktober 2016
Tijdstip: 19.00 - 22.00 uur
Locatie: Bergeendsingel 2-3 in Den Haag (Leidschenveen)
Kosten: 30 euro (deelnemer en representant) en 60 euro (deelnemer met eigen opstelling)

Actie!!
Lezers van de nieuwsbrief krijgen 5 euro korting bij aanmelding vóór 20 september. Vermeld daarvoor bij je aanmelding 'Nieuwsbrief actie'.

Interesse? Meld je nu gelijk aan via info@levensecht.nl

Kennismakingsgesprekken


Wist je dat je gratis kunt kennismaken met individuele begeleiding bij Levensecht?
In een kennismakingsgesprek praten we over wat je coachvraag is, vertel ik hoe een begeleidingsgesprek er ongeveer uitziet en kun je al je vragen stellen.
Zo heb je de gelegenheid om vrijblijvend te onderzoeken of coaching bij Levensecht iets voor je zou zijn. 
Heb je een collega of vriendin die op zoek is naar persoonlijke begeleiding? Wijs hem of haar dan eens op deze mogelijkheid. 

Familieopstellingen... dat is toch best wel heftig?


Als ik vertel dat ik familieopstellingen begeleid krijg ik vaak deze reactie. Veel mensen hebben het beeld dat een opstelling tot heftige emoties leidt en zijn er daardoor een beetje bang voor. 

Een opstelling werkt op een diepere laag. Het laat zien wat er werkelijk speelt en dat kan je natuurlijk ontroeren of emotioneren. Er kunnen tranen vloeien, maar dat gebeurt niet altijd.  
Na de opstelling voelen de meeste mensen zich heel rustig en prettig. Dit komt doordat een opstelling veel inzicht en herkenning geeft en dat voelt goed. Daarbij werken we toe naar een situatie waarin er evenwicht is in het systeem en alle betrokkenen zich rustig voelen. In een opstelling is er geen oordeel. Het gaat niet om goed of fout, het is zoals het is. 

Vind je de stap om een eigen vraag in te brengen (te) groot? Kom dan eerst een avond kijken. Als toeschouwer kun je gevraagd worden om te representeren. Dat betekent dat je op de plek mag staan van bijvoorbeeld de vader, moeder, oma of broer van de vraaginbrenger. Je maakt zo een opstelling van binnenuit mee, zonder dat het om jouw eigen emoties gaat. Een onvergetelijke ervaring.

De eerstvolgende Avond familieopstellingen is op maandag 5 september. Er is nog ruimte voor representanten. Wil je een vraag inbrengen? Dat kan weer op de Avond familieopstellingen van 26 september. Of maak een afspraak voor een individuele opstelling in een 1 op 1 gesprek. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@levensecht.nl

Agenda


Maandag 5 september 19.30 uur: Avond familieopstellingen 
Vrijdag 9 september 9.15 uur: Walk & Talk
Vrijdag 23 september 9.15 uur: Walk & Talk
Maandag 26 september 19.30 uur: Avond familieopstellingen
Maandag 10 oktober 19.00 uur: Thema avond: Over eten

Wil je meer informatie of je aanmelden? Mail me via info@levensecht.nl of bel me op 06-15055350. 
 
Wil je reageren op iets uit deze nieuwsbrief? Of heb je suggesties voor de volgende nieuwsbrief? Ik hoor het graag!

Hartelijke groet,
Leontien van der Plas
Leontien@levensecht.nl
De informatie uit deze nieuwsbrief mag worden doorgestuurd of gebruikt op social media, onder voorwaarde van vermelding van de bron: Levensecht Nieuwsbrief. 

Deze nieuwsbrief is gestuurd aan: <<Email Address>>

Ons mailadres is:
info@levensecht.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Levensecht · Moezel 14 · Den Haag, Zuid Holland 2491 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp