Copy
Bossche Bijen Nieuwsbrief april 2015 (2)


30 april BEE-DAY

Op 30 april 2015 is het op de HAS Bee-Day. Deze dag, die wordt georganiseerd door de duurzaamheidscommissie van de HAS, staat geheel in het teken van de Bij. Op deze dag zal de HAS weer voor het eerst in 3 jaar in hun tuin bijen gaan houden in samenwerking met het ZLTO en Helicon. Dit initiatief is een prachtig voorbeeld van Ondernemend Onderwijs.
Greenpeace medewerker Herman komt vertellen waarom de Bij zo belangrijk is voor de voedselvoorziening over de hele wereld.
Een team van voedingsmiddelentechnologiestudenten zal voor iedereen een heerlijk Bijengerecht  maken van gewassen die te danken zijn aan dit bijzondere beestje.
Het belooft een feestelijke dag te worden! (zie Facebook Bee-day)
De Kasten worden geopend om 12.10 uur.
Bee there! 

's-Hertogenbosch Europese Groene Hoofdstad? 

Op 8 april maakte de Europese Commissie bekend dat ’s-Hertogenbosch meedingt naar de titel van Europese Groene Hoofdstad van het jaar 2017. Een zogenaamde European Green Capital is een rolmodel voor andere Europese steden. De titel geeft een positieve impuls aan de verdere duurzame stedelijke ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch en de vele initiatieven in stad, waaronder Ondernemend Onderwijs, die daaraan bijdragen.
Lees meer

 

Groentekist, ook goed voor de Bij!

Stichting de Groentekist heeft zich als doel gesteld de wereld iets groener en duurzamer te maken. Daartoe hebben zij een Groentekist (en nu ook een Theekist) ontwikkeld, waarin je op kleine schaal je eigen groenten, kruiden, fruit kunt verbouwen. Van zaadje naar bloem, tomaat of radijs, hoe leuk is het om dit proces met eigen ogen te volgen.
In dit proces spelen zeker ook bijen een rol. Zij bestuiven immers de bloemen, waardoor de vruchten zich kunnen ontwikkelen. En dit is weer van groot belang voor de voedselketen, dus voor de mens.
Meer lezen

 

'School en buur beleven de natuur' 

De NME Conferentie ‘School en buur beleven de natuur’ op 15 april j.l. op bbs Nieuw Zuid werd druk bezocht. Deze middag waren scholen, buurt, educatieve natuurinstellingen, gemeente en provincie vertegenwoordigd. Allen met het zelfde doel: kinderen kennis laten maken met de natuur in de eigen omgeving. Sprekers, Frits Staats ((beleidsmedewerker milieu/milieueducatie, Gem. Den Bosch), Keelin O’Connor (directeur NatuurWijs) en directeuren van de bbs-en Jack van de Dungen en René Dullaart vertelden bevlogen over hun initiatieven. Het ‘Groene Arrangement’ werd toegelicht en op feestelijke wijze werd het boek ‘School en buur beleven de natuur’ gepresenteerd. Tevens waren er stands ingericht waar men allerlei informatie op gebied van natuureducatie kon krijgen. Op de stand van Ondernemend Onderwijs werd in het kader van 'Help de Bij' zaaigoed t.b.v. bijenvoedsel uitgedeeld.


 

Copyright © 2015 Ondernemend Onderwijs, All rights reserved.