Copy
We know Namibia!
bekijk online
View this email in your browser

GoNamibië wenst u
Prettige Paasdagen!

GoNamibië 

Tijdens het Paasweekend heeft u vast wel even tijd om wat leuke weetjes en tips over Namibië te lezen!

In deze nieuwsbrief:

  • Groepsrondreis Ontdekkingen van Namibië met aanbieding!
  • Uitgelicht: Camelthorn Kalahari Lodge
  • Typisch Namibië: het stokstaartje
  • In the picture: Top 5 markten van Namibië
Veel leesplezier!
 

Groepsrondreis Ontdekkingen van Namibië met aanbieding!


Op reis door Namibië maar liever niet zelf rijden? We bieden diverse met zorg samengestelde groepsreizen. Wat dacht u van deze 13-daagse reis:

U gaat op pad met een zeer ervaren gids en reist via de Kalahari Woestijn naar de Namib Woestijn. Ontdek de zandduinen waar Namibië zo beroemd om is. Geniet van wat verkoeling aan de kust voordat u via de bijzondere rotsformaties bij Twyfelfontein doorreist naar het dierenrijk in Etosha National Park waar u volop wilde dieren zult spotten. Een reis vol ontdekkingen!

Hoogtepunten: 
Kalahari Woestijn, Fish River Canyon, Lüderitz, Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland en Etosha National Park

Speciale korting bij vertrek op 21 mei en 18 juni: € 100,- per persoon bij de 'brons' versie en € 200,- per persoon bij de 'goud' versie!


Klik hier voor de uitgebreide beschrijving
 

Uitgelicht: Camelthorn Kalahari Lodge - Kalahari

Deze sfeervolle lodge bestaat uit 12 ruime, comfortabele chalets die volledige privacy bieden. Elke kamer heeft airconditioning en een en-suite badkamer en beschikt over een buitenterras met geweldige uitzichten over de rode zandduinen van de Kalahari Woestijn.

Er worden bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals een mooie Kalahari tour met 4x4 voertuig. Maar ook een begeleide wandeling met Bushman-spoorzoekers behoort tot de mogelijkheden. Zo komt u meer te weten over hun overlevingstechnieken en geschiedenis.

Deze lodge is onder andere opgenomen in onze groepsrondreis "Ontdekkingen van Namibië".

Proef de sfeer van deze lodge in de video

Klik hier voor de uitgebreide beschrijving.
 

Typisch Namibië: het stokstaartje

Je vindt ze in de Kalahari maar ook in de rest van Namibië: het schuchtere stokstaartje...

Stokstaartjes leven in groepen van soms wel 30 dieren en behoren tot de sociaalste zoogdieren ter wereld, hoewel... ze kunnen behoorlijk ruzie maken als het gaat over de verdeling van een prooi. Wist u dat ze blaffen als een hond? Ze eten graag kevers en reptielen, maar een schorpioen is een ware lekkernij voor deze kleine roofdieren. Als ze op zoek gaan naar prooi, staat 1 van de stokstaartjes 'op wacht' en de wacht wordt regelmatig gewisseld. Nadert er een vijand, dat gaan alle stokstaartjes op een rij staan met hun haren overeind terwijl ze van voor naar achter wippen met geopende bek. Ook andere dieren maken gebruik van dit waarschuwingsysteem: niet voor niets worden ze 'schildwachters van de woestijn' genoemd. 

Nieuwsgierig naar deze 'schildwachters van de woestijn'? Bekijk de prachtige korte documentaire van National Geografic.
 

In the picture: Top 5 markten van Namibië


Op rondreist door Namibië zult u verschillende marktjes tegenkomen door het hele land, vooral in kleine stadjes. Wij hebben er een Top 5 voor u samengesteld:

1. Okahandja Mbangura Woodcarvers Market
De bekendste kunstmarkt is die van Okahandja. Hier vindt u houtkunst van de Kavango Regio tot noord-oost Namibië. De markt ligt naast de hoofdweg zowel aan het noorden als het zuiden van het stadje.

2. Uiba-Oas Crystal Market
Deze markt vindt u bij de afslag naar Spitzkoppe op de B2 tussen Usakos en Swakopmund. U vindt er een indrukwekkende collectie halfedelstenen, kristallen en mineralen. 7 Dagen per week geopend van 07.00 - 19.00uur

3. Vineta Market Swakopmund
Als u op zoek bent naar een aparte winkelplek voor de zaterdag, dan is Vineta Market in Swakopmund de 'place to be'. Hier stallen ondernemers die zich geen winkel kunnen veroorloven hun waar uit die varieert van zelfgemaakte kunst tot gebakken lekkernijen. Elke laatste zaterdag van de maand van 08.30 - 14.00 uur

4. Tulongeni Craft Market
Als u via de B1 onderweg bent van of naar noordelijk Etosha passeert u 85km ten zuiden Ondangwa de vrolijk gekleurde Tulongeni Craft Market. U vindt er potten van klei en manden gemaakt volgens de Owambo traditie. 

5. Windhoek City Market
Maandelijks vindt de Windhoek City Market plaats. Een uitstapje voor de hele familie, waar eten, wijn en leuke snuisterijen voor u liggen uitgestald. Voor de data en activiteiten van deze markt gaat u naar www.facebook.com/windhoekcitymarket

 
 
Lisenka Sterkenburg
Namibië specialist
Maart 2016
Copyright © 2015 GoNamibie.nl, All rights reserved.

Ons adres is:
GoNamibie.nl
Singel 302
1016 AD, Amsterdam 
Netherlands

U ontvangt deze mail omdat u interesse heeft getoond in onze reizen.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 
Facebook
Facebook
Website
Website