Copy
We know Namibia!
bekijk online
View this email in your browser

GoNamibië
Geniet mee van de onlangs gemaakte reis!


Met onze mooie autorondreizen, groepsrondreizen, kampeersafari's en fly-in safari's hebben wij voor iedere smaak een passende reis!


In deze nieuwsbrief:
  • Impressies van onlangs gemaakte reis
  • Uitgelicht: Etosha Safari Lodge
  • In the picture: Maarssen Primary School in Outjo
  • Typisch Namibië: Living Desert Tour - Swakopmund
  • Tips uit laatste hand
Veel leesplezier!

Impressies van onlangs gemaakte reis
Kalahari - Namib Woestijn - Swakopmund - Damaraland - Etosha - Okonjima


Wat is Namibië toch een geweldig land! Ik deel graag een korte impressie van de reis die we maakten in april/mei.

Na een prima vlucht met Air Namibia vanuit Frankfurt bezochten we N/a'an ku se Lodge. Hier namen we deel aan de activiteit "Behind the Scenes". Tijdens deze tour laat de enthousiaste Marlice zien waar N/a'an ku se voor staat en welke dieren hier worden opgevangen. Zeer indrukwekkend, vooral door de wandeling met de caracal en het van zeer dichtbij bewonderen van de cheeta's!

Volgende stop: de uitgestrekte Kalahari. Hier genoten we van een prachtige nature drive tijdens zonsondergang en verbleven we in de kleinschalige Kalahari Farmhouse, waar een intieme sfeer hangt en het eten wordt verzorgd uit eigen tuin!

De route gaat verder naar de Namib Woestijn, maar niet zonder een stop in Solitaire voor een flink stuk heerlijke appeltaart! Verblijfplaats Namib Desert Lodge ligt op ongeveer 1 uur rijden naar één van de hoogtepunten tijdens een reis door Namibië: de Sossusvlei en de Dead vlei. Een unieke plek en zeer fotogeniek!

Via de flamingo's in Walvis Bay kwamen we aan in Swakopmund. Het verfrissende Swakopmund Guesthouse is een aanrader: goede ligging, zeer gastvrij en heerlijk ontbijt. In Swakopmund zijn verschillende activiteiten en één ervan is de Living Desert Tour. Meer hierover verderop in deze nieuwsbrief. 

Na het koude (15
˚C) Swakopmund stijgt de temperatuur snel tijdens de reis door Damaraland (37˚C!). Mowani Mountain Camp is een droombestemming en leent zich uitstekend voor een romantisch verblijf. Wij bezochten vanuit hier Twyfelfontein met de beroemde rotstekeningen, Burnt Mountain en the Organ Pipes, Damara Living Museum en Petrified Forest. Redelijk bij elkaar, maar de wegen zijn niet al te best, dus trek voldoende tijd uit. Het volgende overnachtingsadres, Grootberg Lodge, is een door de community zelf beheerde lodge met een fenomenaal uitzicht! De excursies hier zijn absoluut aan te raden, zoals bijvoorbeeld de Himba-tour. Denk hierbij niet aan een soort openluchtmuseum; u bezoekt een bestaand dorp met een gids die de taal van de Himba spreekt. Een zeer indrukwekkende ervaring.

We reisden verder via Outjo naar Etosha. In Outjo bezochten we de Primary School (zie item verderop in deze nieuwsbrief) en daarna was het tijd voor het spotten van het grote wild. Etosha National Park staat bekend om de diverse drinkplekken en wij hadden het geluk dat deze druk werden bezocht! Overnachtingsplaats Etosha Safari Lodge wordt verder in deze nieuwsbrief uitgelicht. Via een prachtige route dwars door het park, met veel dieren, waaronder leeuwen, olifanten, heel veel zebra's, vele antilopensoorten, giraffen, neushoorns en allerlei vreemde vogels verlieten we het park via de oostelijke uitgang en verbleven we in een tented chalet in het kleinschalige Mushara Bush Camp. De braai in de boma zorgde voor een onvergetelijke sfeer.

Tot slot hadden we het genoegen een glimp op te vangen van Okonjima Plains Camp. Deze bijzondere lodge is verbonden aan de Africat Foundation: een organisatie die zich inzet om met name luipaarden op te vangen die het niet zelfstandig redden in het wild en daarnaast de bevolking te leren hoe hun vee tegen deze dieren te beschermen. Als je tijdens je reis door Namibië nog geen luipaard hebt gezien is dit je kans! De verschillende activiteiten zijn meer dan de moeite waard en de persoonlijke service en prachtige chalets maken een verblijf een prachtige aanvulling op je reis.

Kijk op onze Facebook pagina voor meer foto's en korte verslagen en andere informatie!

Uitgelicht: Etosha Safari Lodge - 10km ten zuiden van Andersson gate


Wat een heerlijke bestemming als u Etosha National Park wilt bezoeken!
Het eerste dat opvalt is de prachtige ligging: vanuit de chalets heeft u een geweldig uitzicht over de omgeving. Met name tijdens zonsondergang is het genieten op het speciale plateau, uiteraard met een sundowner in de hand. De sfeer is erg aangenaam en door het attente personeel zult u zich hier meteen thuis voelen.
De chalets zijn vrijstaand en ruim ingericht. De badkamers zijn allen onlangs gerenoveerd. 
Hoewel Etosha National Park prima met eigen voertuig is te bezoeken, kunt u ook kiezen voor een game drive vanuit de lodge. Door de aanwezigheid van een zeer ervaren ranger kan dat zeker een meerwaarde zijn voor uw bezoek.
Na een dag dieren spotten kunt u een verfrissende duik nemen in 1 van de 3 zwembaden.
De diners zijn in buffetvorm en tamelijk uitgebreid. Verblijft u 2 nachten? Ga dan ook eens dineren bij Etosha Safari Camp, 3 kilometer bergafwaarts en proef hier de sfeer van de vroegere shabeens uit de townships, een aanrader!

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving.

In the picture: Maarssen Primary School in Outjo


In Outjo had ik een bijzondere ontmoeting met mrs Fina Job, directeur van de Maarssen Primary School in de township in Outjo. Een warme persoonlijkheid en een zeer gedreven dame, die een vanuit Nederland opgezet project vol passie aanstuurt. Hier krijgen meer dan 800 kinderen uit de township de mogelijkheid naar school te gaan en worden ze voorzien van een maaltijd. Om ook jongere kinderen een betere start te geven, wordt er nu hard gewerkt aan de Faith Pre-School met een voedsel/soep project. Dat dit project enorm hard nodig is merkte we tijdens de rondrit door 'Blikkiesdorp'. 

U kunt dit project bezoeken tijdens uw reis door Namibië. Mrs. Job laat u graag kennismaken met het leven in de township en de voortgang op de school. De kinderen heten u van harte welkom en de dansgroep laat u graag haar kunsten zien!

Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Typisch Namibië: Living Desert Tour - Swakopmund


Naast de grote Big 5 kunt u in Namibië ook op zoek naar de kleinere dieren...
De Living Desert Tour neemt u mee met een 4x4 jeep door de woestijn net buiten Swakopmund. Hier komt u voor onverwachte verassingen te staan. Terwijl de gids u vertelt over het onbekende leven in de woestijn en hoe we de natuur moeten beschermen kruipen de White Lady spinnen onder u diep in het zand! Goed dat de gids precies de sporen weet te vinden en deze diertjes tevoorschijn kan halen, want zelf zouden we er zo aan voorbij gaan. Ontdek de wonderlijke schatten van de woestijn zoals de kameleon, bijzondere zandhagedissen, gekko's, slangen en vreemdsoortige insecten. Daarnaast geniet u tijdens de rit van het prachtige duinlandschap. Ook erg leuk voor kinderen.

De tour duurt ongeveer 4 á 5 uur en is erg populair. Van te voren reserveren is dus zeer aan te bevelen.

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Reistips uit laatste hand

Naast de reistips die vermeld staan op onze website, hierbij nog een paar handige weetjes:

1. Bezoekt u Sossusvlei? Onnodig te vermelden dat hier veel zand is... Maar wist u ook dat het soms enorm hard kan waaien? Bescherm uw camera daarom goed! Overigens zijn ze bij de fotowinkels in de steden wel gewend dat niet alle camera's goed tegen zand kunnen! 

2. De afstanden zijn flink en de radio draait waarschijnlijk niet altijd uw favoriete band. Neem daarom uw eigen muziek mee voor onderweg.


3. Tank waar mogelijk om te voorkomen dat u zonder komt te staan. De brandstof is niet duur: op dit moment kost benzine rond de NAD 11,- per liter en diesel rond de NAD 10,- per liter.

4. Activiteiten bij de lodges beginnen vaak in de voormiddag. Wilt u bijvoorbeeld deelnemen aan een game drive tijdens zonsondergang, zorg dan dat u vóór 15.00 uur bij de lodge aanwezig bent. De zon gaat vroeg onder: in de winter (onze zomer) rond half 6. Klik hier voor de tijden van zonsopkomst en zonsondergang.

 

Lisenka Sterkenburg
Namibië specialist
Mei 2016
Copyright © 2016 GoNamibie.nl, All rights reserved.

Ons adres is:
GoNamibie.nl
Singel 302
1016 AD, Amsterdam 
Netherlands

U ontvangt deze mail omdat u interesse heeft getoond in onze reizen.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 
Facebook
Facebook
Website
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GoNamibie · Singel 302 · Amsterdam, NH 1016AD · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp