Copy
Zomervakantie, exposities en penningen
View this email in your browser

Introductie

De zomervakantie staat voor de boeg. Het  zomerrooster is bekend. Helaas is er dit jaar geen zomerafsluiting maar wel goed nieuws over de vakantie: we gaan deze zomer maar twee weken dicht en de vrije werkplaatsen in de zomer worden met een uur verlengd. Verder  in deze nieuws brief weer wat informatie over de inschrijvingsprocedure, presenteren wij de nieuwe website, de reizende tentoonstelling en andere exposities. Tot slot de beschrijving van de Penningenopdracht en de Opstap agenda.
Veel leesplezier!

Zomerprogramma

De maanden Juli en augustus worden ingevuld met etsen bij gastdocent Guus Glass, de reguliere lessen en vrije werkplaatsen. De vrije werkplaatsen worden uitgebreid van 4 naar 5 uur.
Vrije Werkplaatsen:
Maandag 20 juli van 10.0 tot 15.00 uur
Dinsdag 21 juli van 10.00 tot 15.00 uur
Woensdag 22 juli van 10.00 tot 15.00 uur

Maandag 27 juli van 10.0 tot 15.00 uur
Dinsdag 28 juli van 10.00 tot 15.00 uur
Woensdag 29 juli van 10.00 tot 15.00 uur

Zomervakantie van maandag 3 augustus tot en met vrijdag 14 augustus.

Vrije Werkplaatsen:
Maandag 17 augustus van 10.00 tot 15.00 uur
Dinsdag 18 augustus van 10.00 tot 15.00 uur
Woensdag 19 augustus van 10.00 tot 15.0 uur

Start van het nieuwe cursusjaar is maandag  24 augustus

Nieuwe site

Voor wie het nog niet gezien heeft: er is een nieuw site live voor de Opstap. De inhoud is voor een groot deel hetzelfde gebleven maar de site ziet er nu anders uit. Hopelijk zijn we nog sterker in beeld!

Opdracht Penningen

Er komt een gift van een cursist binnen in de vorm van ruim 40 kleine ovalen  canvas doekjes. Leuk om iets heel speciaals mee te doen! In een recent verleden heeft een van de docenten aan bankmedewerkers een workshop penningen ontwerpen gegeven.  Dat wordt de opdracht: een afbeelding van jezelf op een munt. Iets anders mag natuurlijk ook. Dan begint het ontwerpen : euromunten worden bekeken, gewikt en gewogen. Wel of niet een rand ? Welk metaal ga je uitbeelden? Hoe maak je metaalkleuren zoals zilver en goud?  Hoe gedetailleerd zet je je hoofd op een munt en kan je het ook in reliëf krijgen? En natuurlijk: hoe krijg je je hoofd zo goed mogelijk op het doek!
Het werd een opdracht waarin veel technieken en beeldelementen aan bod kwamen. En resultaten om U tegen te zeggen waarvan akte in deze nieuwsbrief.

Colofon

Eindredactie: Cornelie Bartlema
Tekst: Cornelie Bartlema, Willemijn Verhaar
Foto's: Ana en Willemijn
Opmaak en layout: Cornelie en Willemijn

Nieuwe inschrijvingsprocedure

Waren de cursisten er net aan gewend om in de CIZ te staan, nu worden ze weer allemaal in de RIS gezet. Wat is de RIS? Het is de nieuwe database van de gemeente Amsterdam voor alle mensen die zorg nodig hebben. De RIS staat letterlijk voor: Registratie Informatie Systeem. Sinds 1 januari 2015 wordt dit digitale cliënt volg systeem gebruikt. Het Opstap team kwam veel problemen tegen. Gelukkig heeft de gemeente een groot probleem opgelost. De Opstap kon de dagbesteding niet zelf aanvragen maar moesten daarvoor bij de wijkzorgnetwerken aan kloppen. Per 17 juni is de Opstap bevoegd zelf de hele aanvraag te regelen. Dit verkort de procedure aanzienlijk. Hopelijk staan alle cursisten in augustus met de juiste informatie in het systeem.

Tentoonstelling De Buren - Peter / Enee

Rond  het uitkomen van deze nieuwsbrief is de tentoonstelling bij De Buren gewisseld. Cursist Peter  heeft zijn werk opgehaald, op het  werk na dat verkocht is. Collega cursist  Enee neemt nu zijn plaats in en exposeert zijn Jimi Hendrix  evenals andere popidolen.

Reizende Tentoonstelling

De Reizende Tentoonstelling was lang te zien op het hoofdkantoor van HVO Querido aan de Ringdijkstraat. Nu gaan de schilderijen de muren sieren van SCIP Web aan Keizersgracht 252. SCIP staat voor Stichting cliëntgestuurde initiatieven en projecten en is onderdeel van HVO Querido. Lees meer over SCIP op hun website: http://www.scipweb.nl/.
Voor algemene informatie: kijk op onze website www.deopstap.nl
Voor contact via de mail of telefoon: info@deopstap.nl / 020-6656215.
’s Maandags is het telefonisch spreekuur van 08.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.30 en op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00. De rest van de week kun je altijd inspreken op ons antwoordapparaat en een bericht achterlaten.
Copyright © 2015 De Opstap, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp