Copy
Minner hírlevél 
Email a böngészőben
Kedves <<Keresztnév>> !

A német autóipari elbocsájtások elérték Magyarországot is, a kecskeméti Mercedes már leépít. Érdekes nyugdíjpénztári eredmény született! A Közel-Keleti válság kilőtte a nyersanyagok és a nemesfémek árát, ez hosszan elhúzódhat! 

Az Orsay a webshopjában így növeli a profitját. Két legyet üt egy csapásra! - Minner
A webáruházak online megoldásokkal is tudják csökkenteni költségüket, így növelve a profitot. Az Orsay például a korábbi rendelések visszaküldési arányából megbecsüli, hogy egy adott  vásárló egy adott méret jó lesz-e vagy sem. És ez a funkció néhány százezer forintba került csak számára Az a webshop lesz sikeres a következő években, aki ehhez hasonló dolgokba is invesztál. 
További tippek ilyen funkciókra a cikkben! 

Megduplázták nyugdíjpénzüket a maradók - Azénpénzem
Jól jártak azok a magánnyugdíjpénztári tagok, akik nem éltek a kormány ajánlatával, és 9 évvel ezelőtt a maradás mellett döntöttek. A tagok döntő többsége 9 év alatt közel megduplázta a nyugdíj-megtakarítását. Miközben az infláció ez idő alatt mindössze 21 százalék volt – számolta ki az Azénpénzem.hu. Átlagosan 1,8-1,9 millió forintra hízott a megtakarítása annak a magánnyugdíjpénztári tagnak, akinek 2010 decemberében 1 millió forint volt a számláján. 100 ezer pénztártag döntött a maradás mellett. 

Tényleg meg kell menteni az életképtelen falusi kisboltokat? - G7
A kormány szeretnél elkerülni, hogy több kisbolt is bezárjon vidéken. Bértámogatást nyújtana számukra, de ez még csak tervezet. A falusi élelmiszerboltok támogatása régi terv, most pedig úgy látszik, hogy hosszas előkészítés után sikerül bevezetni.  A magyar kormány az intézkedéssel tulajdonképpen azt mondja ki, hogy a helyi élelmiszerbolt kvázi közszolgáltatás, olyan mint például a elektromos áram vételi lehetőség biztosítása vagy a szemétszállítás. Az ilyen érvelés szerint a helyi lakosok nem, vagy csak nagyon nehezen jutnak hozzá az alapvető élelmiszerekhez, ha a helyi bolt bezár. Ezért az állam feladata, hogy támogatással megakadályozza a megszűnésüket.
Apropó! A 2020-as üzleti ötletekben van szó a kisboltokról, igaz főleg városi boltokról. A 2. ötletben olvashatsz róla! 

Közel-keleti válság: kilőtt az olaj, az arany, az ezüst és a palládium ára is  - HVG
A közel-keleti feszültség éleződésére május vége óta legmagasabb szintre emelkedett az olajár, 7 éves csúcson volt az aranyár és történelmi rekordon a palládium jegyzése. Piaci elemzők szerint a közel-keleti térség biztonságos olajexportját veszélyeztetheti, ha tovább nő a feszültség Washington és Teherán között, illetve ha Irán oldalán Irak is az Egyesült Államok ellen fordul. 
Ez aztán vonzza most a spekulánsokat! 

115 milliárdot kaszált már a jegybank a tavaly bevásárolt arannyal - Index
Aki tud tőzsdézni az tud, az MNB nem először profitál hasonló befektetésből. A Magyar Nemzeti Bank egy évvel ezelőtt több más jegybankhoz hasonlóan a korábbi tízszeresére, 31,5 tonnásra növelte a jegybank aranytartalékát, és az arany árfolyamnövekedése miatt mostanra jelentős nyereségre tett szert a lépéssel. A nyereség forintban számolva 115 milliárd fölött van jelenleg, időközben ugyanis nem csak az arany lett drágább, de a forint árfolyama is csökkent a dollárhoz képest.
De nem csak ők, sok magyar is jól járt! Csaknem 900 millió forint értékben adott el befektetési aranytömböt a BÁV Zrt. tavaly, ezzel az előző évhez képest 60 százalékkal nőtt a forgalma ebben a piaci szegmensben – közölte a társaság szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az előző években jellemzően 1200-1300 dollár között mozgott az árfolyam, most 1560 unciánként. 

Létszámcsökkentés a kecskeméti Mercedesnél - Index
Dolgozóktól váltak meg január 6-án a kecskeméti Mercedes-Benz-üzemben. Úgy értesültünk, hogy a gyár négy üzeme (présüzem, felületkezelő üzem, összeszerelő üzem, karosszériaüzem) közül ezúttal a karosszériaüzemben volt létszámcsökkentés. Arról már többször írtunk, hogy a 2019-es év hosszú ideje az egyik legrosszabb év volt a német autóiparban, állítólag 200 ezer németországi munkahely került veszélybe, várható volt, hogy a leépítések és a vezetők elbocsátásai előbb-utóbb Magyarországra is begyűrűznek.


Előző hírlevelek:  Köszönöm, hogy elolvastad ezt az emailt. Nézz fel a Minnerre minden héten! 
Milán
www.minner.hu 

Az emailben leírtakat szerzői jog védi, mielőtt felhasználnád kérj engedélyt! 
Kövess minket Facebookon!
Instagram
Minner weboldal
Spotify


This email was sent to <<email cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mando Union Kf - Minner.hu · Dozsa Gyorgy u. 16 · Mihald, Zala 8825 · Hungary