Copy
Minner hírlevél 
Email a böngészőben
Kedves <<Keresztnév>> !

Több olyan hír is van, ami a hazai vállalkozókat érinti. Egyrészt a növekvő infláció, ami téged is áremelésre fog majd kényszeríteni, másrészt az azonnali utalás hozhat egy nagyon jó változást az online értékesítésben. 

A Korona vírus teljesen felborítja a hazai kereskedelmet. Lehetőség a régiós gyártóknak - Minner
Nagyon sokféle információt kapunk, az egyes gyárak különböző időpontokban indulnak újra. A hivatalos válasz eddig február 10-e volt, de mint kiderült, ez csúszik. Csak nagyon kevesek tértek vissza a munkába, a többiek 17-ét mondanak leghamarabbi időpontnak, vagy még későbbit. Van, aki márciust mond.
Mit jelent ez?
Óriási készletezési problémával szembesülnek már most a magyar kereskedők is. Több hónapos csúszások várhatóak, ami igazán megedzi a kereskedőket (legyen az online, vagy offline kereskedő). Már most több Minner kereskedő jelezte, hogy a csúszások miatt alternatív beszerzési helyeket kell keresnie, sőt néhányan jelezték teljesen jogos volt a felvetés, hogy neki kell még a konkurencia előtt lépnie (akár olyan trükkel is, hogy felvásárolja a készletet és árat emel.). De a régiós gyártók is nehéz helyzetben vannak, mert sok alapanyag, vagy alkatrész Kínából származik, tehát a gyártásra is hatással van (még ha régiós is).

Bevezették a vasárnapi boltzárat, beindult az innováció Lengyelországban - G7
Az elmúlt napokban megnyitotta első önkiszolgáló üzletét Krakkóban az egyik legnagyobb lengyel áruházlánc, a Lewiatan. Az egység leginkább egy óriási italautomatára hasonlít, és nagyjából kétszázféle termék kapható benne, köztük különböző tejtermékek, hús- és pékáruk.
Ez a reakció az ottani vasárnapi boltzárra. 
Itt egy videó a boltról. 
Itt pedig egy Minner.hu ötlet még korábbról: 161. ötlet – automata “bolt” + további lehetőségekkel

Hosszú évek óta nem volt akkora áremelkedés, mint 2020 januárjában - HVG
2020. januárban a fogyasztói árak átlagosan 4,7 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. A 4,7 százalékos infláció sokéves rekordot jelent, 2016 januárja óta egyetlen hónap sem volt, amikor a mutató ilyen magas lett volt. Legutóbb 2012-ben járt 4 százalék fölött az infláció.
A januári áremelkedést befolyásolhatta, hogy a forint árfolyama mélyrepülésben van, február 12-én egy euróért már 340 forintot kellett adni – márpedig a forint árfolyamának gyengülése felfelé hajtja az importált termékek és szolgáltatások árát.
Áremelésen gondolkodsz? A Minner vállalkozók tapasztalatai: Áremelési tapasztalatok vállalkozóktól

Márciusban tényleg jön az azonnali átutalás - Index.hu
Cégeknek is fontos lehet! Bankkártyás vásárláshoz hasonló gyorsasággal megérkezik majd a vevő pénze. Öt másodpercre csökken a belföldi átutalási idő március 2-tól, az azonnali átutalási rendszer bevezetésével – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán, írja az MTI.
Az új rendszer lehetőséget ad arra is, hogy az ügyfelek rögzítsenek másodlagos azonosítókat - mobiltelefonszámot, email címet - a rendszerbe, így az utaláshoz, a számlaszám helyett ezen információk megléte is elégséges - tudatta. Az új adatvédelmi szabályok szerint az ügyfélnek előzőleg engedélyeznie kell a banknál lévő mobilszámának és bankszámlaszámának összekötését.

Előző hírlevelek:  Köszönöm, hogy elolvastad ezt az emailt. Nézz fel a Minnerre minden héten! 
Milán
www.minner.hu 
Kövess minket Facebookon!
Instagram
Minner weboldal
Spotify


This email was sent to <<email cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mando Union Kft - Minner.hu · Dozsa Gyorgy u. 16 · Mihald, Zala 8825 · Hungary