Copy
Minner hírlevél 
Email a böngészőben
Kedves <<Keresztnév>> !

Megint egy utalásos csalás. És csak egy e-mailcím kellett hozzá, ami hasonlított a partneréhez. Döbbenet, hogy ezt még mindig benyalják az emberek. Figyeljetek oda! 

Automata konténer kisboltokat kezdett telepíteni egy francia cég - G7
Ismerős lehet az ötlet, mert a Minneren is szerepelt már ehhez hasonló üzleti ötlet. 
A Párizs közvetlen közelében fekvő Gennevilliers kikötőjében 8 ezren dolgoznak, de élelmiszerbolt nincs az ipartelepen.  A telep így tökéletes próbaterepe a Storelift nevű francia startupnak, amely Boxy márkanév alatt automata mobil kisboltok telepítésébe kezdett. A Boxy boltok egy-egy konténerből vannak kialakítva, könnyen mozgathatók, és a kiszolgálást tekintve teljesen automaták, azaz személyzet nélkül működnek. A konténerbolt éjjel-nappal nyitva tart, telepítéséhez csak egy elektromos csatlakozás kell, fenntartási költsége pedig jóval alacsonyabb, mint egy hagyományos kisboltnak.Az üzlet mindössze 15 négyzetméteres, 270 árucikket forgalmaz, és természetesen nincs benne kassza sem. 
Ez hasonló megoldás, mint a Minner 161. üzleti ötlete (itt elolvashatod). 
És akkor még ehhez hozzákapcsoljuk, hogy mi lenne, ha ezt te hoznád be, akár a belinkelt startup révén, erről meg itt írok: Szerezz magadnak vezetői állást! Importálj szolgáltatást, de lehet termék is!

Nem fizet a vevő, szerződésszegés. Mit csináljak? Vállalkozóként hatékonyan a jogvitákban - Minner
A járvány második hullámára készülve érdemes áttekinteni, hogyan járjunk el, ha vállalkozóként olyan helyzetben találjuk magunkat, ahol a másik fél nem tartja magát a szerződéses megállapodáshoz, jogi szakkifejezéssel élve szerződésszegést követ el, és jogvita alakul ki a felek között. Az esetek több, mint 90 %-ában már az első pillanatban a rendelkezésünkre álló iratok/ illetve a kialakult joggyakorlat alapján eldönthető, hogy egy jogvitában kinek van igaza/azaz ki áll a jogszerűség oldalán. Van ehhez 4 tippünk (további részletek a cikkben):
  • #tipp: Amennyiben nem jutunk a partnerünkkel egyezségre a permegelőző szakaszban és mégis peres eljárásba bonyolódunk, a perben felperesként érdemes mielőbb egyezséget elérni (az eljárás minél hamarabbi szakaszában születik ugyanis meg az egyezség, annál nagyobb része járhat vissza a lerótt illetéknek).
  • #tipp: Az egyezség elérését gyakran segítheti a másik fél által elkövetett egyéb jogsértésekhez kapcsolódó jogi eljárások útján történő nyomásgyakorlás (pl. fogyasztóvédelmi eljárás, versenyfelügyeleti eljárás, egyéb hatósági eljárások).
  • #tipp: Alperesként, ha úgy gondoljunk, hogy a másik félnek jobbak a kilátásai, az alapvető stratégia a másik fél „kifárasztása” révén elérni egy számunkra kedvező egyezséget.
  • #tipp: A végrehajtási eljárásban pedig nyugodtan támogathatjuk a végrehajtó munkáját (félfogadási időben jegyzőkönyvbe mondva, vagy külön beadványban), amennyiben tudomásunk van az adós végrehajtás alá vonható, a nyilvántartásokból (ingatlan-nyilvántartás, gépjármű-nyilvántartás, bankszámla, értékpapír) nem megismerhető vagyonáról.
Az építőiparban jobban félnek a megrendelések leállásától, mint a határzártól - HVG
Nem a határzár, hanem a rendelésállomány csökkenése okoz egyre nagyobb problémát a magyar építőiparban – írta a Világgazdaság. A lapnak Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke arról beszélt: ha ősszel nem lassul a rendelésállomány csökkenése, akkor sok hónapra szükségessé válik a létszámleépítés.
A szakmában a 20 százalékos csökkenést tartják kritikusnak. Az első féléves adatok már veszélyesen közel vannak ehhez a szinthez.

Ezért idegesítő az internetes vásárlás - Napi
Tízből kilenc ember hagyta már abba az internetes vásárlást menet közben. A többség nem érzi megbízhatónak a kereskedőt, vagy technikai problémákba ütközött.Az első félévben 35 százalékkal nőtt az e-kereskedelmi szektor, a koronavírus a digitalizációt is jó 3-4 évvel előrelökte. Az emberek 58 százaléka az online vásárlás során frusztráltnak érzi magát, már a fizetés előtt is vannak rossz élményei. A fizetések sokszor a technikai akadályok miatt szakadnak meg - mondta Komándi Krisztián, a Frontira Strategic Desigh Consultancy tanácsadója. Az ügyfelek egy részét összezavarja, ha többféle fizetési megoldást megadnak. 

Több millió dollárt csaltak el egy magyar számlával a legnagyobb múltú sportrendezvénytől - G7
Jövőre rendezik az Amerika Kupa nevű vitorlásverseny következő fordulóját, a szervezésre szánt pénz egy része azonban egy magyar bankszámlán landolt. Júliusban derült ki, hogy ismeretlen csalók 2,8 millió új-zélandi dollárral (560 millió forinttal) rövidítették meg az aucklandi verseny szervezőit, most pedig újabb részletek derültek ki.
A csalók 2019 nyarán jelentkeztek be a szervezőknél, egy olyan e-mail címről, amely nagyon hasonlított a Circle-O ügyvezetőjéére (circle helyett clrcle volt benne). Egy júliusi kifizetésről érdeklődtek, amelyet az új-zélandi szervezők már kifizettek. Valamiért azonban azt hitték, hogy a következő, októberi utalás miatt írtak. Amikor ez kiderült a csalók számára, szeptemberben küldték a számlát, azt kérve, hogy egy új, magyar bankszámlaszámra utalják a pénzt. „Nekünk mindegy, hova küldjük” – jött a válasz, és elutalták a 2,8 millió dollárt. Az eset július elején derült ki, és vezető hír volt Új-Zélandon.

 

Előző hírlevelek: 

Köszönöm, hogy elolvastad ezt az emailt. Nézz fel a Minnerre minden héten! 
Milán
www.minner.hu 
Kövess minket Facebookon!
Instagram
Minner weboldal
Spotify


This email was sent to <<email cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mando Union Kft - Minner.hu · Dozsa Gyorgy u. 16 · Mihald, Zala 8825 · Hungary