Copy
Minner hírlevél 
Email a böngészőben
Kedves <<Keresztnév>> !

A Schobert botrány szinte el is terelte a figyelmünket a gyenge forintról, a döngő léptekkel közelgő Brexitről (január 31. már valóság!!!), vagy éppen olyan fontos dolgokról, hogy egyre több cég, nemzet foglalkozik a környezetvédelemmel. 2019 és 2020 úgy gondolom a klímaváltozás éve lesz. A fogyasztók is értékelik ez, márkaépítő hatása is van, és a földünknek is jó. 

A környezettudatos hírek: 
Kína is elkezdte betiltani az egyszer használatos műanyagokat - G7
A nem lebomló műanyagzacskókat már idén kitiltják az áruházakból a nagyobb kínai városokban, a kisebb településekről pedig 2022-ig vezetik ki őket. A piacokon 2025-ig lehet használni zacskókat a friss áruk számára. Az egyszer használatos szívószálakat még szintén idén betiltják az éttermekben, amelyeknek 30 százalékkal kell csökkenteniük az egyszer használatos műanyagok használatát 2025-ig.

és az IKEA
Visszaveszi a használt bútorait az IKEA, jönnek a vidéki átvevőpontok - Index
A svéd lakberendezési vállalat célkitűzése, hogy 2030-ra teljes mértékben megvalósítsa az úgynevezett körkörös gazdaságot. Az IKEA a 2020-ban új, külsős, tehát nem IKEA által fenntartott átvételi pontok nyitását tervezi négy városban: Pécsett, Veszprémben, Kecskeméten és Debrecenben, jelentette be a vállalat a csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján. Továbbá a budaörsi és a soroksári áruházak után a budapesti Örs vezér téri áruháznál is létrehoznak egy önkiszolgáló csomagátvételi pontot. Mindezek mellett Magyarországon a tavasz folyamán fog elindulni a „Bútorok második élete” elnevezésű kezdeményezés.

Brexit - már itt van!
Brexit: Boris Johnson aláírta a kilépési megállapodást - HVG
Aláírta a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást péntek este Boris Johnson brit miniszterelnök. Nyilatkozatában a konzervatív párti kormányfő "fantasztikus pillanatnak" nevezte a dokumentum aláírását.
Az Egyesült Királyságban csütörtök este emelkedett törvényerőre a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodás, miután a parlament által elfogadott egyezményt II. Erzsébet királynő jóváhagyta.

Kevesebb az EU kasszájában

Február végén már dönthetnek a következő EU-költségvetésről - HVG
Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból azt jelenti, hogy kevesebb elosztható pénz marad, miközben az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság a klímaváltozásra és a migrációs ügyekre is szeretne többet költeni.

A negatív reklám is reklám? Hoz bevételt? [kutatás] - Minner
A Schobert botrány kirobbanásakor sok hozzászóló ezzel a mondattal jött elő: A negatív reklám is reklám. Kutatásokat kerestem a témában, kiderült, hogy többségében valóban így van. Főleg új vállalkozások esetében, de nagyobb márkáknál ez veszélyes lehet. Azt  csak később tudjuk meg, hogy Norbinak ez bejött-e. 
Egy biztos, más márkák jól profitáltak a newsjacking-gel vagyis az aktualitás meglovagolásával. Erről egy cikk (példákkal): A Coca-Cola 1,3 millió embert ért el a #Schobert poszttal

Előző hírlevelek:  Köszönöm, hogy elolvastad ezt az emailt. Nézz fel a Minnerre minden héten! 
Milán
www.minner.hu 

Az emailben leírtakat szerzői jog védi, mielőtt felhasználnád kérj engedélyt! 
Kövess minket Facebookon!
Instagram
Minner weboldal
Spotify


This email was sent to <<email cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mando Union Kft - Minner.hu · Dozsa Gyorgy u. 16 · Mihald, Zala 8825 · Hungary