Copy
Minner hírlevél 
Email a böngészőben
Kedves * | FNAME | *

Amerikában több mint 20 napja leállt a költségvetés, a kormányzati szervek. Németországban lehet recesszió várható. A repülőgép-társaságok pedig zuhanórepülésben. Mi van itt? 

A Mastercard logója már csak két kör. - Minner 
Ahogy lent is látod ezzel fog megjelenni mindenhol a cég. Nem lesz Mastercard felirat a logón. Ha például egy bolt pénztáránál keresed a logójukat, akkor ezt látod. Mi volt a célja?
A Mastercard szeretné elérni, hogy már ne csak kártyatársaságnak tartsák, hanem technológiai vállalatnak. Mondjuk akkor nevet is kellene változtatniuk. Nem? A cég célja, hogy a logójával azonosítsák úgy, ahogy a Nike-t, vagy az Apple-t.


Még Nyugat-Európában is kaland és rettegés az elektromos autózás - G7
A statisztikák alapján van okuk a magyar villanyautósoknak irigykedni a nyugat-európai társaikra, ugyanis az ottani országok többségében a hazainál jóval magasabb a száz kilométernyi közútra jutó töltők darabszáma. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy a nyugati infrastruktúra mellett sem lehetnek nyugodtak az e-autósok, ha hosszabb távra indulnak. Még akkor sem, ha egy Teslával utaznak, amelynek hatótávolsága viszonylag nagynak számít az elektromos autók között.

Ilyen még nem volt az amerikai történelemben - Napi.hu
A 24. napjába lépett a részleges kormányzati leállás hétfőn az Egyesült Államokban, és ezzel az ország történetének leghosszabbjává vált. Az eddigi rekord leállás Bill Clinton elnöksége idején volt, és 1995. december 16-ától 1996. január 6-áig, 21 napon át tartott. 12 éve nem volt ilyen az USA-ban A leállás feloldását célzó tárgyalások zsákutcába jutottak, és pénteken a törvényhozók hazatértek anélkül, hogy a hétvégére bármiféle tárgyalási napirendben megállapodtak volna - írta az MTI. Késnek a fizetések, nem fizetik a kormányzati szervereket és így tovább...

Óvatosan a jegyvásárlással, több légitársaság is a bedőlés ellen harcol - g7
Tavaly hat európai légitársaság ment csődbe, és bár nem volt köztük olyan fajsúlyos szereplő, mint a 2017 őszén leállt Air Berlin, ez nem jelenti azt, hogy fenntartás nélkül vehetnénk jegyet bármely cégnél. A Budapestről Rómába repülő Alitalia például már másfél éve csődvédelem alatt működik, A súlyosan eladósodott Norwegiannal kapcsolatban időről időre felvásárlási hírek kapnak szárnyra, míg másoknál, például a Finnairnél a zuhanó részvényárfolyam utal az üzleti problémákra...
Tőzsdésként azt mondom, lehet érdemes lenne shortolni a repülőgép társaságokat. Utána is nézek! 

Recesszió küszöbén Németország? - Portfolió
Nyugtalanító a friss novemberi német ipari adatban, hogy a gyengélkedés a gazdaság széles bázisán látszik:
  • Az autóipari kibocsátás 1,8%-os havi visszaesést mutat
  • A fémipar 2,0%-osat
  • Az elektromos ipari ágazat 2,1%-osat
  • A gépgyártás 4,2%-os havi esést produkált
  • A vegyipar 5%-ot hanyatlott
  • Még az építőipar is esett1,7%-kal
  • Az energetikai ágazat pedig 3,1%-kal csökkent.
Apropó! Hallottál az 1 milliós képzésről a MinnerAkadémián? 
Kattints ide és nézd meg a részleteit! 

Előző hírlevelek: 
Köszönöm, hogy elolvastad ezt az emailt. Nézz fel a Minnerre minden héten! 
www.minner.hu 


This email was sent to <<email cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mando Union Kf - Minner.hu · Dozsa Gyorgy u. 16 · Mihald, Zala 8825 · Hungary