Copy
Minner hírlevél 
Email a böngészőben
Kedves <<Keresztnév>> !

Fontos hírek voltak a héten is. Például a turizmust érintő törvénymódosítás hatályba lépése idén még nagyon érdekes lehet. Minden fognak tudni rólunk? 

Amerikai tojás rekord mintájára itt a magyar paprika rekordkísérlet. Harc az Instagram lájkokért - Minner
49 millió lájknál jár az Instagramon az a tojásos kép, amit azért tettek ki, hogy megdöntse Kyle Jenner 18 millió lájkos rekordját. Egy hét sem kellett hozzá, hogy ennyi lájkot összegyűjtsön. Természetesen itthon is megpróbálkozott valaki ilyennel, egy paprikás képet ábrázoló kép 2,1 millió lájkot akar gyűjteni, már 11 000 összegyűlt. A cikkben ötletelek, hogy mit lehetne vele kezdeni. 

Élesedik a törvény: azt is tudni fogják, hogy hol nyaraltál - Index.hu
Az idei évtől kezd élesben működni a turizmus törvény módosítása, amelynek eredményeként napra pontosan nyomon lehet követni az emberek mozgását, ha szálláshely-szolgáltatást vesznek igénybe, Vajon mire lesz ez jó? Elvileg statisztikai célt szolgált volna, de a módosításban már az is benne van, hogy minden adatot, amit megadsz a szálláshelyen tovább küldik egy adatbázisba. 


Nem biztos, hogy olyan ártatlan mém a „10 éves kihívás” a Facebookon - 444.hu
A Facebook cáfolja azt, hogy sokakban felmerült, hogy tőlük indult ez a kis hype.  Többen arra gyanakodnak, hogy a Facebook algoritmusának kedvez (jobban tud tanulni) az, hogy egy 2009-es és egy 2019-es képet teszünk egymás mellé. Így a kort is egyre jobban tanulja az algoritmus. A cég cáfol, hogy tőlük indult volna. 

Változik az adófizetés az ingatlaneladáskor - Napi.hu
Január 1-jétől a jogszabály rendelkezik arról, hogyan kell az ingatlan megszerzésére fordított értéket meghatározni, ha a magánszemély ingatlan formájában adóköteles bevételt szerez (például kifizetőtől, ingyenes juttatás, eszközátadás keretében, egyéb jövedelemként), és az ingatlant a későbbiekben értékesíti - olvasható az adóhivatal honlapján.

Egy lépéssel közelebb került az EU, hogy pénzmegvonással büntethessen - G7
Megszavazta az Európai Parlament, hogy jogállamisági feltételekhez kössék az Európai Unió tagállamainak járó közösségi források kifizetését a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusban. A jelentést 397:158 arányban fogadták el a strasbourgi plenáris ülésen. Kérdés az, hogy hazánkat minket tartják? Lehet össze kell kapnunk magunkat és 2020-ban pályázni, amire csak lehet? A szabályozás természetesen minden tagállamra vonatkozik, de a jelenlegi politikai viszonyok között a legtöbb félnivalója Románia mellett Magyar- és Lengyelországnak van. A Bloombergnek nyilatkozva egy térségi elemző úgy fogalmazott, „az EU egyszerűen azt mondja az Orbánoknak és Kaczynskiknek: ha pénzt akartok, játsszatok olyan szabályok szerint, mint a többiek”.

Új podcast! Kóklerek
Hogyan ismered fel, ha kóklerrel találkozol? Eltűnő webfejlesztők, marketingesek

Előző hírlevelek: 

Köszönöm, hogy elolvastad ezt az emailt. Nézz fel a Minnerre minden héten! 

Üdvözlettel
Milán
www.minner.hu 


This email was sent to <<email cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mando Union Kf - Minner.hu · Dozsa Gyorgy u. 16 · Mihald, Zala 8825 · Hungary