Copy
Minner hírlevél 
Email a böngészőben
Kedves * | FNAME | *

Az Apple csökkenő iPhone eladásai világítanak rá a kínai gazdaság megtorpanására? Évi 35 millió forintos jövedelemmel már a felső 10 000-be kerülhetsz. Egy robot verte át a Google-t. Érdekes hírek igaz? Olvasd el őket! 

Ahol nők is vannak a cégvezetésben ott több a profit. A képlet tehát egyszerű - Minner
Érdekes kutatásokat hoztam ebben a cikkben. Kiderült, hogy azon cégek, ahol a vezetőségben legalább 30%-ban nő is van, ott 1 százalékponttal több az árrés (marzs!!!), ami 15%-os többletet jelent az átlagos 6,4%-os profitrátához képest. Ha pedig induló vállalkozásokat nézzük, akkor fele akkor átlagosan fele akkora kezdőtőkével 5 éven belül a hölgy vállalkozók több bevételt érnek el, mint a csak férfiakból álló vállalkozók. 

Évi 35 millió forint a belépő a felső tízezerbe - HVG
Nagyjából 5–15 millió forintos éves nettó háztartási jövedelem kell ahhoz, hogy valaki a magyarok leggazdagabb 10 százalékába tartozzon. Ahhoz viszont, hogy valaki a felső tízezerbe kerüljön, a 2018-as Társadalmi riport szerint már legalább 35 millió forintos éves jövedelem kell. A jövedelmi piramis legtetején pedig a körülbelül 200 család alkotta csúcselit található. A hazai „szupergazdagok” vagyona nagyjából 8 milliárd forintnál kezdődik, és 400 milliárdhoz közel érheti el a felső értéket. 

Csaláson kaptak egy mesterséges intelligenciát - Index.hu
A CycleGAN nevű neurális háló feladata az lett volna, hogy műholdképeket utcatérképpé alakítson, majd ezeket vissza műholdképpé, hogy a segítségével hatékonyabb, mégis pontos legyen a Google térképeinek előállítása. Mint kiderült, az utcaképeket még valóban létrehozta, de az újabb műholdképeket már nem ezekből hozta létre, hanem emberi szemmel észrevehetetlen módon elrejtette az utcaképekben az információt, amelyből egyszerűen újragenerálta az eredeti felvételt. Ez ügyes trükknek hangzik, de valójában nem arról tanúskodik, hogy milyen intelligens a rendszer, hanem éppen arról, hogy csak pontosan azt képes elvégezni, amit mondanak neki – ezért nagyon nem mindegy, hogy pontosan milyen utasításokat kap.

Úgy veszik a balatoni nyaralókat, mintha nem lenne holnap - PiacésProfit
„Mintha nem lenne holnap – mindenki vásárolni akar” – számol be decemberi tapasztalatairól Katona Tamás, az OTP Ingatlanpont siófoki irodájának vezető értékesítési tanácsadója.  A dinamikus ingatlanfejlesztések nyomán a Balaton arculata is megváltozik: a korábban lesajnált Siófok-Szabadi-Sóstón például óriási apartmanegyüttesek épültek. Sőt, tavaly, a Balaton-parti települések között itt adták ki a legtöbb építési engedélyt, összesen 363-at. Errefelé az átlagos négyzetméterárak már 1 millió forint környékén járnak. Katona Tamás tapasztalatai szerint a vásárlók zöme nem annyira saját használatra, mint inkább befektetési céllal vásárol

Nem szórják úgy a pénzüket a kínaiak, ahogy várták tőlük, és ez nagy baj - G7
Talán a korábbiaknál is erősebben világított rá a kínai gazdaság gyengeségében rejlő kockázatokra az Apple a napokban.  A magyarázat pedig elsősorban a kínai piac gyengélkedése. Egyáltalán nem az Apple ikonikus terméke azonban az egyetlen, ami iránt hanyatlik a kereslet Kínában. A világ második legnagyobb gazdaságában megtorpant a lakosság fogyasztásának rohamos mértékű növekedése, ami azért gond, mert az utóbbi években ez volt a gazdaság motorja. 2017-ben a kínai GDP gyarapodásának háromnegyede a háztartások egyre csak növekvő vásárlásainak volt köszönhető. A becslések szerint azonban ez az arány tavaly már a kétharmadot sem érte el.

Új podcast: Kulcsár Tibor vs Minner, a siker mindenkinek mást jelent
Pár hete Kulcsár Tibor leszólta a Minneren megjelenő egyik sikersztorit. Már írtam róla cikket, de most egy podcastban bővebben is beszélünk róla. 

Minner előadás január 15-én. Lépj a következő szintre a vállalkozásoddal! Gyere el az előadásra! Kattints ide a jelentkezéshez! 
Miről szól? Árazás, termékfejlesztés, üzleti modellek

Küldd tovább ezt a hírlevelet az ismerősödnek, érdeklődni a hírekkel! Ha kedvet kap, akkor generációs ide kattintva fel tud iratkozni.

Előző hírlevelek: 
Köszönöm, hogy elolvastad ezt az emailt. Nézz fel a Minnerre minden héten! 
www.minner.hu 


This email was sent to <<email cím>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mando Union Kf - Minner.hu · Dozsa Gyorgy u. 16 · Mihald, Zala 8825 · Hungary