Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk deze email in uw browser
Nieuwsbrief nummer 2, december 2015

Water in Beeld

Eind september maakten kinderen van de Emmaschool in Schoonhoven foto’s van water in hun eigen streek. De beste foto’s zijn onderwerp van de raamtentoonstelling Waterwerk, die afgelopen vrijdag door wethouder Dilia Blok werd geopend.
Stenen in het water, een poldermolen en een strandje. De foto’s van de achtstegroepers van de Emmaschool laten goed zien hoe belangrijk water en waterwerken zijn in hun eigen leven. “Zonder dat geen droge voeten!”

Lees meer over Water in Beeld

Voorvertoning ‘Polder, overleven in de Krimpenerwaard’

Eén van de projecten die het Streekfonds het afgelopen jaar steunde is de film ‘Polder: overleven in de Krimpenerwaard’. Deze prachtige film van Edwin Haighton werd vertooond tijdens een bijeenkomst voor stakeholders in het Streekmuseum Krimpenerwaard.

Lees meer

Idylle in het Loetbos

Op zaterdag 12 september 2015 is in het Loetbos de aftrap gegeven voor de aanleg van een Idylle. Bijen, vlinders én mensen kunnen hier vanaf het voorjaar 2016 genieten van streekeigen bloemen.

Lees meer

Baggeren voor schone sloten

Zo'n vijftig streekboeren hebben de afgelopen maanden meer dan 350 kilometer sloot uitgebaggerd met een ecologische baggerpomp. Dat is goed nieuws, want natuurvriendelijk baggeren is goed voor de waterkwaliteit van sloten. En daarmee voor mensen, dieren en planten in de Krimpenerwaard. 

Lees meer
Tweet
Forward
Copyright © 2015
StreekFonds Krimpenerwaard


StreekFonds Krimpenerwaard Postbus 2556 Lekkerkerk, RI 2940 AB Netherlands

info@streekfondskrimpenerwaard.nl

www.streekfondskrimpenerwaard.nl