Copy
Bekijk deze mail op het web

In deze nieuwsbrief:

  • 17 juni: lotgenotendag

  • Running for CADASIL
  • 2 april zwemmen voor CADASIL in Zuid-Afrika
  • Subsidie Hersenstichting

  • Marie Parijs-Prijs
     

Zaterdag 17 Juni 2017: lotgenotendag

Op 17 juni vindt de 2e lotgenotendag plaats in het LUMC. Wij verwachten weer een grote opkomst, dus reserveer deze datum vast in je agenda. De bijeenkomst duurt van ongeveer 13.00u tot ongeveer 17.30u. Later volgen een uitgebreid programma en de mogelijkheid om je aan te melden.

Wie t.z.t. het programma wil ontvangen abonneert zich op de nieuwsbrief, dan komt dat vanzelf goed.

Running voor CADASIL

Tijdens de Leiden Marathon op zondag 21 mei gaan familie en vrienden van CADASIL-patiënten en patiënten, samen met CADASIL onderzoekers van het LUMC  hardlopen om aandacht te vragen voor CADASIL. Dit is alweer de derde editie van ‘Running for CADASIL’.

Voor meer informatie zie het artikel en inschrijfformulier op de website.

Zwemmen voor CADASIL

Op 2 april zwemt Annabelle Slingerland van Robbeneiland naar het vaste land van Zuid-Afrika om geld op te halen voor onderzoek naar CADASIL.

In dit filmpje vertelt Annabelle er zelf over, samen met Gido, Saskia en Julie.
Zwemmen voor CADASIL
Annabelle steunen kan via haar sponsorpagina.

Subsidie Hersenstichting

Iedereen heeft het vast al gezien, maar het was groot nieuws eind december: Dr. Saskia Lesnik en haar onderzoeksteam ontvingen 300.000,-  van de Hersenstichting in het kader van het Next Step programma. Dit programma heeft tot doel een volgende stap te zetten in de richting van een behandeling om de ziekte te vertragen, te stoppen of zelfs te genezen. 

Uit het persbericht van de Hersenstichting:
De onderzoekers willen een manier ontwikkelen om de ernst van de ziekte te kunnen meten en voorspellen. Ook willen ze onderzoeken of de revolutionaire CRISPR/Cas9-techniek gebruikt kan worden om het veranderde gen te corrigeren. Hiermee zou de oorzaak van de aandoening weggenomen kunnen worden.


Marie Parijs-Prijs voor Dr.Saskia Lesnik

Tot slot melden we graag dat Saskia Lesnik deze prijs van het LUMC heeft gewonnen. Het gaat om een bedrag van 2500,- te besteden aan onderzoek.

 
Copyright © 2017 Stichting Platform Cadasil, All rights reserved.


schrijf me uit    werk mijn voorkeuren bij 

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
Share
Tweet
Forward