Copy
In deze nieuwsbrief:
Bekijk deze mail op het web

Platform CADASIL

In deze nieuwsbrief:

  • De wedstrijd van ZonMW

  • promotie Lucienne van der Meer
  • filmpjes online over CADASIL

Like en share ons filmpje!

Stem op LUMC onderzoeker Saskia Lesnik Oberstein en patiënt Tom voor de Medische Inspirator prijs van ZonMw. Tom heeft CADASIL, een erfelijke vorm van dementie en beroertes.

Samen doen zij mee in de finale van de Medische Inspirator prijs, met als doel het onderzoek naar een therapie een financiële boost te geven (€ 50.000).

Hoe meer Likes (Vind ik leuks) ons filmpje krijgt op de Facebookpagina Patiënt zoekt onderzoeker, hoe meer kans we hebben om deze prijs te winnen! Vergeet ook niet om ons filmpje te delen met je vrienden en hen aan te moedigen hetzelfde te doen!
 

 People who need people

Op 3 september j.l. heeft Lucienne van der Meer, psycholoog, aan de Universiteit Leiden haar proefschrift verdedigd, getiteld ‘People who need people: An attachment perspective on hereditary disease’. Zij heeft onderzoek gedaan naar jeugdervaringen en latere psychologische kenmerken van mensen die zijn opgegroeid in een gezin met een vader of moeder die een erfelijke hersenaandoening had. Een van de beschreven aandoeningen is CADASIL. Er wordt een vergelijking gemaakt met twee andere erfelijke hersenaandoeningen, de ziekte van Huntington en de Katwijkse Ziekte (HCHWA-D).

 

 Wat is CADASIL?

Voor de website van Platform CADASIL hebben we een aantal filmpjes gemaakt waarin wordt uitgelegd wat CADASIL is, wat ze onderzoeken en nog meer. Je vindt de filmpjes her en der op de site.
Copyright © 2015 Stichting Platform Cadasil, All rights reserved.


schrijf me uit    werk mijn voorkeuren bij 

Email Marketing Powered by Mailchimp