Copy
't Belletje
Nieuwsbrief 20 november 2020
Agenda

20 november

Lootjes trekken

24 / 26 november

facultatieve gesprekken

26 november

Pietenmiddag

4 december

Sint op school
Coronamaatregelen
Afgelopen week is er weer een persconferentie geweest. Voor ons als school veranderd er op dit moment niets. Wij blijven de regels hanteren zoals ze zijn. (zie vorige Belletjes)
Sinterklaas

Het was nog even spannend, maar gelukkig is Sinterklaas dit jaar weer aangekomen in Nederland! Dat gaan we natuurlijk ook weer vieren op school.

Donderdag 26 november hebben we de jaarlijkse pietenmiddag. We gaan allerlei leuke activiteiten doen met de hele school. De kinderen mogen die dag verkleed als Sinterklaas, pietje, paard of pepernoot naar school komen.
 

Ook heeft Sinterklaas dit jaar weer doorgegeven dat we allemaal onze schoen mogen zetten en wel op vrijdag 27 november. Wilt u die dag uw kind een schoen/laars/slof mee naar school geven?   

Vrijdag 4 december brengt Sinterklaas met zijn pieten een bezoek aan ons Kindcentrum. Om deze dag Corona-proof te kunnen vieren, hebben we een aangepast programma in elkaar gezet. Zo zal de Sint uiteraard in stijl aankomen op school, maar zullen hierbij alleen de leerkrachten en de kinderen aanwezig zijn. De kinderen mogen uiteraard die dag wederom verkleed op school komen.  
De groepen 4 t/m 8 hebben vandaag lootjes getrokken. De kinderen van groep 4 en 5 kopen een cadeautje voor 4 euro en verpakken dit in een surprise. De kinderen van groep 6 t/m 8 moeten er ook een gedicht bij maken. Dit nemen ze dan 4 december mee naar school.

Gesprekken in november

Eind november ( 24 en 26 november) hebben we normaal gesproken onze contactmiddagen en –avonden. Gezien de omstandigheden wat betreft Corona, hebben wij er voor gekozen om alleen op onze uitnodiging gesprekken te voeren met ouders van kinderen van groep 2 t/m groep 7. Dit kan zijn vanwege zorg of door eerder gemaakte afspraken. Afgelopen week hebben de kinderen een brief hierover mee naar huis gekregen.

Groep 1 wordt wel uitgenodigd voor een gesprek, omdat zij geen startgesprek gehad hebben. De leerlingen van groep 8 hebben een uitnodiging ontvangen  i.v.m. het voorlopig schooladvies wat betreft het Voortgezet Onderwijs.
De vorm van de gesprekken fysiek of digitaal  staat in de definitieve uitnodiging die de kinderen vandaag hebben meegekregen.

Verbouwing
Bij het bouwbedrijf zijn ze nu bezig met een stalen contructie en zien wij geen bedrijvigheid op de bouwplaats rondom ons Kindcentrum. Over twee weken zal het een en ander geplaatst worden.                             
Social media
We merken de laatste tijd dat er veel gedoe is rondom social media en social games. Vaak nemen kinderen dit mee naar school. Wij willen  u als ouder vragen om het gedrag van uw kind op social media en social games in de gaten te houden. Dit is geen taak van de leerkrachten op school. 
4x Wijzer groep 6 t/m 8

Vanaf 16 november zijn we begonnen met een nieuw thema: ontdekkingsreizen. Dit thema zal lopen tot de kerstvakantie. Aan het eind van dit thema kunnen de kinderen antwoord geven op de volgende vijf vragen:

  1. Hoe kwam het dat veel ontdekkingsreizigers juist in deze tijd op reis gingen?
  2. Wie was Willem Barentsz en hoe verliep zijn reis?
  3. Wat is een kolonie?
  4. Wat betekent hebban olla vogala?
  5. Wie was Erasmus

Mocht u thuis nog leuke boeken, posters of andere materialen hebben liggen die passen bij dit thema, mogen de kinderen dit meenemen. 

Groep 1 t/m 5 hebben gekozen voor het thema : Sinterklaas.

Schoolfruit 5x per week
Vanaf 9 november hebben we weer Fruit van de Fruitschool. Dit is de sponsor die het samen met de EU mogelijk maakt om t/m eind april de kinderen drie keer per week gratis fruit te sponsoren. Dit komt rechtstreeks bij de teler vandaan . Lekker vers. De andere twee dagen betaalt het Kindcentrum het fruit. Afgelopen week hadden we meloen, appel, mandarijn , tomaat en komkommer.
Nieuws van de opvang
Thema: Sinterklaas:
We zijn deze week begonnen met het thema Sinterklaas.
Vorige week zaterdag is Sinterklaas weer in ons land aangekomen! Op de dagopvang zingen we veel sinterklaas liedjes, zoals Sinterklaas kapoentje en Sinterklaasje bonne bonne bonne. We lezen onder andere uit het boek ‘’Lieve Sinterklaas’’. In zowel de liedjes als de boekjes komen veel woorden voor waarvan we ook de gebaren aan het leren zijn. Natuurlijk gaan we ook weer wat knutselen. Wat dat is blijft nog even een verrassing!
Gebaren: Sinterklaas, paard, schoen, cadeau, feest en slinger.
Op YouTube zijn ook een aantal filmpjes te vinden van Sinterklaas gebaren met Lotte en Max. Hierin komen o.a. aan bod: Sinterklaas, baard, staf en mijter.
Schoen mee!:
Volgende week mogen alle kinderen een schoen meenemen om te zetten voor Sinterklaas!
Corona maatregelen:
We vinden het erg fijn dat (bijna) iedereen zich aan de regels, wat betreft afstand houden en achter het lint wachten, houdt. Dank hiervoor!
Nieuwe kinderen:
Welkom lieve Alex!
 
Tot volgende week!
Team kinderopvang
    
Nieuws van de peuteropvang
Wat een spannende tijd… Sinterklaas en Piet komen eraan.
We zingen het liedje “de Pakjesboot”.
Toet, toet,
de pakjesboot met veel pakjes klein en groot.
Toet, toet,
Wat een karwei, kan er nog een pakje bij…
 
De kinderen zijn deze week, net zoals de pieten, druk bezig geweest met cadeautjes inpakken.
 
De gebaren die tijdens dit thema aanbod komen zijn, Sinterklaas, schoen, paard, slinger, cadeau, feest.
 
Ook zijn we druk bezig geweest met verlanglijstje maken. Wat zijn er veel wensen…
 
Komende week gaan we verder met het thema Sinterklaas en Piet.

    
 

Het volgende 'Belletje' verschijnt op

 
             vrijdag 4 december 2020
Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumimmanuel@accrete.nl.
Kindcentrum Immanuël Ten Holtheweg 3b Steenwijkerwold, OV 8341 PD Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum Immanuël, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Immanuël · Ten Holtheweg 3b · Steenwijkerwold, OV 8341 PD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp