Copy
't Belletje
Nieuwsbrief 22 januari 2021
Agenda


De studiedag van 27 januari (zie kalender) gaat niet door.

4 februari

Juf Lindsey jarig
Verzoek / oproep omtrent noodopvang en noodonderwijs.
De overheid heeft besloten de lockdown voor opvang en onderwijs te verlengen tot 8 februari 2021.

Graag wil ik mijn zorgen betreffende noodopvang op onze locatie met u delen. De druk op de noodopvang en noodonderwijs die ons Kindcentrum organiseert voor kwetsbare leerlingen en voor leerlingen van ouders met cruciale beroepen, neemt behoorlijk toe waardoor ik mij genoodzaakt voel deze  oproep  te doen.  Deze tweede lockdown ontvangen wij aanzienlijk meer leerlingen dan tijdens de eerste lockdown in het voorjaar. Noodopvang is geen onderwijs. Noodopvang (ook tijdens de schooluren) zorgt ervoor dat ouders met een cruciaal beroep hun werk (elders en niet thuis)kunnen uitoefenen en leerlingen in een kwetsbare positie extra kunnen worden ondersteund.

Voor ouders met een cruciaal beroep geldt dat alleen gedurende de daadwerkelijke werkdagen of dagdelen dat er gewerkt wordt (dus geen thuiswerk) noodopvang/noodonderwijs aangeboden wordt. Het kan zijn dat wij ouders moeten vragen om aan te tonen wat hun werkdagen/werkuren zijn. Wij werken graag op basis van vertrouwen en transparantie en daarom wil ik wederom een beroep op u doen en vragen nogmaals kritisch te kijken, of er binnen uw eigen kringen nog opties zijn voor opvang van uw kind (eren). Wellicht kunnen de noodopvangdagen daardoor verminderd worden. Zo kunnen wij de druk verlagen en het doel van de lockdown niet uit het oog verliezen. We moeten er toch niet aan denken dat er Corona, welke variant dan ook, uitbreekt op onze locatie.
Mocht het u lukken om aanpassingen te doen in uw huidige noodopvangdagen wilt u dat doorgeven voor a.s. maandag 25 januari. In het weekend maak ik steeds het rooster voor de aankomende week.

Wilt u daarom tijdig aangeven wanneer u noodopvang nodig denkt te hebben.
Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u per mail een verzoek indienen bij juf Simone kindcentrumimmanuel@accrete.nl Ook telefonisch bereikbaar via  tel.nr 0683568690. Juf Simone beslist of er wel / niet noodopvang wordt verleend.

Als er iemand in uw gezin positief is getest op Corona wilt u dat dan even doorgeven?
Studiedagen
Studiedagen in onze kalender vermeldt gaan tot aan de zomervakantie niet door.
Ook onze twee daagse ( Kindcentrum breed) op 8 en 9 april hebben we moeten annuleren.
Namens een ouder

We begrijpen dat opvoeden een uitdagende taak kan zijn. Dat je het graag goed wil doen, maar dat het soms ook kan voelen alsof het te veel wordt. Weet dat je hierin niet alleen bent. De Oudertelefoon biedt iedere ouder een luisterend oor.​

De Oudertelefoon is voor iedereen. Iedere ouder, opvoeder, oppas, zorger, opa, oma, aangetrouwd, bonus, tijdelijk of voor altijd. Met al je opvoedvragen en gezinskwesties kun je bij ons terecht. 

Kinder- en peuteropvang
Zoals jullie allemaal hebben vernomen blijven de scholen en opvang nog langer dicht. We snappen dat dit heel vervelend is maar we moeten nog even volhouden.
 
Het thema voor aankomende week is: De 10 rubberen eendjes van Eric Carle
Om toch de kinderen actief bezig te houden liggen er voor de kinderen van 2 tot 4 jaar pakketjes met activiteiten klaar op dinsdag en woensdag van 11.00 tot 12.00 bij de peuteropvang. We zullen ook filmpjes via de mail versturen die voor alle kinderen bedoeld zijn (via Flex Konnect lukt dit nog niet) dus hou deze goed in de gaten.

Bij de kinderopvang zijn we flink aan het verbouwen geweest.
Alles is geschilderd en de nieuwe vloeren liggen erin.
Ook hebben we allemaal nieuwe ombouwen om de kachels gekregen.
Binnenkort zullen de nieuwe gordijnen bezorgd worden.
Wanneer alles klaar is zullen we er een leuk filmpje van maken.
 
De overkapping voor de buitenbedden is inmiddels gerealiseerd.
Het dak is geïsoleerd zodat ook zomers het koel blijft onder de overkapping.
Veel kinderen slapen tegenwoordig buiten en het is echt mooi om te zien en te ervaren hoe snel de kinderen in slaap vallen en hoe knus en warm ze erbij liggen. Ook hiervan zullen we binnenkort een filmpje maken.

  

Het volgende 'Belletje' verschijnt op

 
             vrijdag 5 februari 2021
Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumimmanuel@accrete.nl.
Kindcentrum Immanuël Ten Holtheweg 3b Steenwijkerwold, OV 8341 PD Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum Immanuël, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Immanuël · Ten Holtheweg 3b · Steenwijkerwold, OV 8341 PD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp