Copy
't Belletje
Nieuwsbrief 18 december 2020
Agenda

4 januari

‘Thuis’ onderwijs en noodopvang

18 januari

Weer naar school?
De laatste nieuwtjes 2020
Het thuisonderwijs start op maandag 4 januari. Tussen 8.30 en 12.00 uur zal er digitaal worden lesgegeven. In groep 1 en 2  ziet het programma er natuurlijk anders uit dan in groep 8. 
U krijgt vandaag een mail van de leerkracht(en) van uw kind (eren) met de nodige informatie.
Groep 1 en 2 hebben een brief meegekregen.
 
Wanneer één van beide ouders werkzaam is in de vitale sector kan er gebruik worden gemaakt van noodopvang. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u per mail een verzoek indienen bij juf Simone kindcentrumimmanuel@accrete.nl Ook telefonisch bereikbaar via  tel.nr 0683568690. Juf Simone beslist of er wel / niet noodopvang wordt verleend.
 
De kinderen van groep 3 t/m 8 hebben de laptop mee naar huis. Let op: We gaan er hierbij van uit dat de laptop in dezelfde staat weer terugkeert als we deze hebben afgegeven.

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2020. We hebben een ontzettend raar jaar gehad maar hopen er toch op dat alles enigszins weer terugkeert naar het oude. We missen de contacten en de gezellige gezamenlijke activiteiten. 
Het is echter koffiedik kijken. Ik wens u in ieder geval namens alle medewerkers van Kindcentrum Immanuel fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en een gezond en gezegend
2021.

Ons team
Afgelopen dinsdag hebbe we coronaproof afscheid genomen van juf Willeke. Zij heeft een bijna volledige baan gekregen bij Educare. Wij wensen haar veel succes in haar nieuwe baan en alle goeds voor de toekomst. Vanaf 4 januari wordt zij vervangen door juf Elly van der Vegte. In het volgende belletje zal zij zich even voorstellen. Juf Annelous is weer opgeknapt maar haar man kreeg ook Corona. Het hele gezin moest daarom langer thuis blijven. Juf Geke gaat langzaam vooruit maar haar herstel zal nog wel een aantal maanden in beslag nemen.

Kerstfeest op kindcentrum Immanuel


Helaas geen normaal Kerstfeest zoals voorgaande jaren. Met een blij gevoel denken we nog vaak terug aan het gezellige diner van Kerst 2019. Wel hebben alle kinderen een tasje mee naar huis gekregen met een gezelschapsspel aangepast aan het aantal kinderen hier op school. Het oudste kind had het spel in de tas. Ook zat er een sinaasappel in , de schoolkrant en een kerstgroet van de leerkracht. Wij gaan er van uit dat we toch volgend jaar weer fijn met elkaar het Kerstfeest mogen beleven.

 

Leesbingo groep 3 t/m 8
De kerstvakantie is in aantocht. Jonge kinderen lezen vaak minder in de vakantie. Vaak gaan ze dan in leesniveau achteruit. Soms kunnen ze wel 1 of 2 Avi niveaus terugvallen. Blijven lezen in de vakantie is dus heel belangrijk. Om de kinderen (en ouders) een beetje extra te stimuleren hebben wij weer een leesbingo gemaakt.
Zet hem op!
Voedselbank

Vandaag vrijdag 18 december zijn de meegebrachte spullen  opgehaald door De Voedselbank. Heel erg bedankt hiervoor.

Gekke kerst- en wintertruiendag
Helaas hebben we geen gekke kerst- en wintertruiendag kunnen houden.

Daarom nog een oude foto van vorig jaar.
  
Fruitvriendjes
Dagelijks gezonde voeding voor kinderen is enorm belangrijk. Leerlingen die gezond eten kunnen zich beter concentreren, zijn minder snel ziek, zitten lekkerder in hun vel en presteren beter. Om die reden nemen wij als Kindcentrum deel aan het schoolfruitprogramma. Tot april krijgen wij een deel van ons fruit van het EU schoolfruitprogramma maar om de rest van het schooljaar dit mogelijk te maken organiseren wij een kledinginzamelactie. Deze actie stond geplant voor de tweede week in januari. maar wij schuiven dit door naar een later tijdstip.
 
Hoe werkt de actie :
Uw kind krijgt t.z.t. 2 kledingzakken mee van de fruitvriendjes voor thuis en/of om uit te delen aan familie, vrienden en buren. Voor de einddatum brengt u de gevulde kledingzakken mee naar school en plaatst ze in de speciale Fruitvriendjes kledingbak op het schoolplein. Ons Kindcentrum krijgt voor de ingezamelde kledingzakken een vergoeding per kilo en alle opbrengsten gaan naar de fruitpot.
*Wilt u a.u.b. kleding bestemd voor de kledingcontainer de komende weken voor ons bewaren ? U hoort nog wanneer de actie gaat lopen.
Nieuws van de opvang
Opvang in het kleuterlokaal:
In de eerste week en het eerste deel van de tweede week van de kerstvakantie vangen wij de kinderen op in het kleuterlokaal. De 3 ruimtes van de kinderopvang krijgen in de eerste week nieuwe vloeren!

Noodopvang:
Met de paar kinderen die uit nood opvang nodig hebben proberen we er toch nog een gezellige tijd van te maken.

Kerststukjes wegbrengen:
Er staat een kaarsje op de tafel
En het brandt voor iedereen
Als wij denken aan het kerstfeest
En de mensen om ons heen.
 
De kinderen van de kinderopvang zijn afgelopen week druk bezig geweest om kerststukjes te maken voor alle ouderen in Steenwijkerwold.
Wat hebben we al veel liefdevolle reacties mogen ontvangen van deze mensen!

Hopelijk tot snel!

      

Verbouwing:
Door de groei van onze opvang hebben we inmiddels de gymzaal ook in gebruik genomen.
De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het uitzoeken van nieuwe vloeren (PVC), gordijnen en verf. De aankomende weken zullen we via Facebook stapsgewijs laten zien hoe onze opvang eruit komt te zien. Door de verbouwing hebben we het opvang gedeelte afgesloten en maken we gebruik van de kleuterklas en de klas van groep 3. Donderdag hebben we dan ook met alle leidsters en kinderen de spullen verhuisd. De kinderen die op de noodopvang komen mogen via de kleuterklas gebracht worden. De kinderwagens mogen via de ingang van groep 3. De leidsters zullen de weg wijzen. Begin januari kunnen we de nieuwe ruimtes weer inrichten.
 
Buitenbedden:
Omdat er steeds meer kinderen buitenslapen hebben we begin dit jaar extra buitenbedden gehuurd en is er een oma begonnen om wollen dekens te breien van Merino wol wat afkomstig is van de Merino schaap. Merino wol staat erom bekend dat het niet jeukt, vocht - regulerend en absorberend werkt. De wol ademt goed en houdt je altijd warm.
Als er nog moeders of oma’s zijn die dit ook leuk vinden om te doen laat het ons weten.
 
Lockdown:
Ook is de noodopvang sinds donderdag weer van start gegaan. Hier wordt alleen in geval van nood gebruik van gemaakt. (zie brief Accrete) Dus ook ouders in vitale beroepen mogen hier alleen in geval van nood gebruik van maken. Hopelijk krijgen we het virus snel onder controle en mogen we iedereen na 18 januari weer welkom heten.
 
We wensen iedereen hele fijne feestdagen (in klein gezelschap) en op naar een gezond 2021
 
Groet,
Annemarie ter Horst
Nieuws van de peuteropvang
Vorige week zijn we begonnen met het thema Kerst.
We zijn druk bezig geweest met kerstukjes maken met een mooi kaarsje erin en een kaartje eraan.
Een groepje kinderen hebben de kerstukjes rond gebracht bij mensen in Steenwijkerwold.
Wat is het dan mooi om te zien dat zo iets kleinst zoveel veel kan doen bij mensen.
Voor jong en oud.
We hebben de kerstboom versierd in de kring met mooie kerstballen, slingers en de Piek zit bovenin.
Afgelopen week hebben we ook te horen gekregen dat we weer in een lockdown gaan.
Dus kwam er in eens een einde aan ons thema.
De kinderen hebben allemaal een mooi kersttasje meegekregen.
 
Wij van de peuteropvang wensen jullie fijne feestdagen en hopen jullie straks weer te zijn in goede gezondheid.
 
Een warme kerstgroet van de Peuteropvang.

          
Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumimmanuel@accrete.nl.
Kindcentrum Immanuël Ten Holtheweg 3b Steenwijkerwold, OV 8341 PD Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum Immanuël, Alle rechten voorbehouden.






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Immanuël · Ten Holtheweg 3b · Steenwijkerwold, OV 8341 PD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp