Copy
't Belletje
Nieuwsbrief 15 januari 2021
Agenda

25 januari

25 januari weer naar school ?
Actuele informatie
We zitten nu nog midden in de tweede lockdown en wordt er thuisonderwijs gegeven. Alleen de kinderen van de noodopvang zijn op school. Wij hopen dat u een balans heeft gevonden wat betreft het werken met de kinderen en uw eigen thuiswerk. Onze complimenten voor de prima begeleiding. Groep 1 en 2 hebben afgelopen dagen weer pakketjes op kunnen halen die door de juffen zijn samengesteld.

Afgelopen week is de datum van 25 januari genoemd. Maar wanneer wij kijken naar de omringende landen zou het zo maar kunnen dat de lockdown wordt verlengd.  Dat is voor ons allemaal koffiedik kijken. We moeten maar even afwachten. De leerkrachten hebben dagelijks online contact met de kinderen en aan het eind van de week krijgt u de weektaak toegestuurd. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn kunt u altijd contact opnemen met de leerkracht van uw kind of met mij.

Tijdens de online lessen zijn er een aantal kinderen die steeds aan het eten en drinken zijn. Het is handiger om een pauzemoment daarvoor in te lassen. Bij de noodopvang is dat pauzemoment om 10.10 uur tot 10.30 uur.

’s Morgens niet eerder inloggen dan 8.25 uur.

Wanneer één van beide ouders werkzaam is in de vitale sector kan er gebruik worden gemaakt van noodopvang. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u per mail een verzoek indienen bij juf Simone kindcentrumimmanuel@accrete.nl Ook telefonisch bereikbaar via  tel.nr 0683568690. Juf Simone beslist of er wel / niet noodopvang wordt verleend.
Als er iemand in uw gezin positief is getest op Corona wilt u dat dan even doorgeven?
Ons team
Juf Elly:
Mijn naam is Elly van der Vegte, sinds januari vervang ik juf Geke Hoogenkamp op de Immanuelschool. We hebben een bijzondere digitale start gemaakt waarbij ik de kinderen via het beeldscherm heb ontmoet en zelfs kennis heb gemaakt met enkele vaders, moeders, opa’s of oma’s.
Toch is er niets leuker dan elkaar in de klas in levende lijve te ontmoeten.
Sinds 2017 werk ik als invaller voor Accrete, daarvoor heb ik als leerkracht in Belt-Schutsloot en Wanneperveen gewerkt. Het leuke van het onderwijs vind ik de interactie met de kinderen en hun onbevangenheid en enthousiasme. Het verrast mij nog steeds hoe snel jonge kinderen iets leren ( dit ook dankzij de moderne digitale technieken)
Samen met mijn man, koeien, kalfjes, hond en poes woon ik in de Mastenbroekerpolder op een melkveebedrijf. Onze drie kinderen zijn volwassen en wonen niet meer thuis.
Ik hoop op een leuke tijd in Steenwijkerwold!
Welkom
In groep 1 hebben we een aantal nieuwe leerlingen. Het zijn Celeste Egberts (zusje van Rachelle groep 8), Micha Pen, Quinn Maters (broertje van Mylan groep 4), Mees Westra en in groep 6 Sterre Westra. Deze kinderen zijn nog niet na de kerstvakantie op school geweest . Celeste, Micha en Quinn hebben wel proefgedraaid. Sterre en Mees zijn in Steenwijkerwold komen wonen na een verhuizing. Allemaal welkom  en veel succes bij ons op het Kindcentrum.
Groep 8 in de lockdown
De sluiting van de scholen is verlengd. Als het meezit met alle cijfers bestaat de mogelijkheid dat de kinderen vanaf 25 januari a.s. weer welkom zijn. Intussen spannen alle medewerkers zich in om het online onderwijs zo goed mogelijk in te vullen. Sommige kinderen gedijen, anderen vinden het maar moeilijk zich te concentreren. En het vraagt de nodige inspanning van de ouders!
 
Er zijn scholen die groep 8 dagelijks laten komen. Al snel wordt dan gezegd dat de eindexamengroepen in het VO ook naar school gaan. Echter, groep 8 verschilt wezenlijk van een groep die eindexamen gaat doen. De leerlingen van groep 8 krijgen een passend advies voor het vervolgonderwijs. Dit advies hangt niet af van een eindtoets of van nog een paar extra weken fysiek onderwijs! Een kind zit 8 jaar op school. De leerkrachten weten dan echt wel wat een kind kan. Bovendien neemt Accrete jaarlijks vanaf groep 4 een capaciteitentest af. Zo is de leerpotentie van het kind in beeld en samen met de verwachting van de leerkrachten en de gegevens uit het leerlingvolgsysteem bepaalt dit de keuze voor een vervolgschool.
 
Er zijn met kinderen en hun ouders al gesprekken geweest waarin een voorlopig advies is besproken. De weken dat de kinderen geen fysiek onderwijs hebben gehad verandert dit advies niet. Er is altijd een ‘warme’ overdracht tussen basisschool en vo-school. Het advies wordt mondeling toegelicht.
 
Deze periode van online onderwijs kan ook iets positiefs brengen. Het vraagt namelijk van onze kinderen zelfstandigheid, focus, eigenaarschap en betrokkenheid. Zaken die niet te meten zijn in een toets, maar van groot belang zijn op succes in het voortgezet onderwijs.
 
De kinderen van groep 8 nu vervroegd naar school laten komen, heeft geen invloed op de plek waar de kinderen in het VO terecht komen.
De kindcentra van Accrete zullen de groepen 8 dan ook niet eerder naar school laten gaan.
 
Peterjan Jansen
directeur Onderwijs

Tevens voeg ik een link toe naar de website van de po-raad over ‘Kansrijk adviseren’. Interessant!
https://www.poraad.nl/nieuws-en-achtergronden/qa-kansrijk-adviseren
Verbouwing
Afgelopen week is het bouwbedrijf weer begonnen met het realiseren van het nieuwe lokaal. We hopen dat de tijd met bijna geen kinderen op school goed benut gaat worden. (i.v.m. geluidsoverlast)

Het volgende 'Belletje' verschijnt op

 
             vrijdag 22 december 2020
Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumimmanuel@accrete.nl.
Kindcentrum Immanuël Ten Holtheweg 3b Steenwijkerwold, OV 8341 PD Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum Immanuël, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Immanuël · Ten Holtheweg 3b · Steenwijkerwold, OV 8341 PD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp