Copy
't Belletje
Nieuwsbrief 4 december 2020
Agenda

17 december

Kerstviering op school

18 december

Kerstvakantie begint om 12.00 uur t/m 1 januari
Ons team
Juf Geke heeft haar zwangerschapsverlof er op zitten,  maar zij is lichamelijk nog niet in staat om te komen werken. Daarom blijft meester Ben in groep 8 tot de zomervakantie.
Helaas nemen we per 1 januari afscheid van juf Willeke Sikken. Zij werkt op de maandag en dinsdag in groep 4/5. Zij heeft een nieuwe, bijna volledige, baan gekregen bij Educare.
 
Educare is een praktijk voor de basis GGZ. Zij onderzoeken en behandelen psychische problematiek bij zowel volwassenen als ook bij kinderen en jeugdigen van 2 tot 18 jaar.
 
Juf Willeke was al twee dagen werkzaam bij een soortgelijke praktijk en heeft zich hierin gespecialiseerd. We nemen in de laatste week voor de kerstvakantie op passende wijze afscheid. Vanaf 4 januari  komt juf Elly van der Vegte haar vervangen. Zij is een zeer ervaren leerkracht die al jaren heeft gewerkt in de middenbouw. Juf Elly zal volgende week een dag meedraaien met juf Annelous om zo o.a. kennis te maken met de kinderen. In een volgend belletje zal zij zich aan u voorstellen.
Door het vertrek van juf Willeke is het mogelijk meester Ben voor ons Kindcentrum te behouden.
Sinterklaas olé olé

Vanmorgen was het natuurlijk groot feest. Sint kwam met pieten iets later dan verwacht i.v.m. de verschillende Coronamaatregelen.  Hij kwam in de oranje Nederlands elftal bus met de vader van Senna als chauffeur. Het was een dolle boel.
In de verschillende klassen werd het feest voortgezet. In groep 1,2 kwam hij tot aan de pauze  en daarna bracht hij ook een bezoek aan groep 3 en groep 4/5.Al deze groepen hadden een programma voorbereid. Natuurlijk  nog even om de deur gekeken bij gr 6/7/8.  Ook de opvang en de peuters werden niet vergeten.  In de groepen 4 t/m 8 waren er prachtige surprises en gedichten. Iedereen had super zijn/haar best gedaan.
Wat een heerlijk feestje …. En op 5 december ……. Wie weet ??
   

Kerstfeest op kindcentrum Immanuel

Zoals u vast al hebt gehoord blijven de coronamaatregelen voorlopig nog van kracht. Dat betekent voor ons, dat de kerstviering op 17 december er dit jaar wat anders uit zal zien.  De ouders mogen niet in school komen en de viering zal onder schooltijd plaats vinde 

Kerstviering
We beginnen, net zoals anders, om half negen en gaan om kwart over twee weer naar huis. De kinderen mogen (als ze dat willen) in feestkleding naar school komen.
In de eigen klas hebben we een lekkere kerstlunch. De kinderen en de leerkrachten bereiden dit samen voor. Ook zorgen we voor drinken met natuurlijk iets lekkers erbij.We kunnen ons wel voorstellen dat sommige kinderen  niet genoeg hebben aan wat we ze aanbieden, of  vinden ze bepaalde etenswaren niet lekker. Daarom is het misschien verstandig  om ze dan als extra een boterham mee te geven.
Na de lunch vertellen wij het kerstverhaal in de klas. We zingen ook gezamenlijk kerstliedjes.  We steken de kaarsjes aan en laten de lichtjes branden in de kerstboom voor de sfeer.
Op deze manier hopen we toch een fijne kerstviering te beleven.


Voedselbank
Dit jaar hebben we geen collecte (zoals normaal in de kerk). Het thema dit jaar is Samen. Daarom leek het ons een goed plan om spullen in te zamelen voor De Voedselbank. Hierbij kun je denken aan houdbare producten zoals pasta, tandpasta, drinken enz. Ieder kind neemt in de week van 14 tot en met 18 december een product mee naar school. Op vrijdag 18 december worden de spullen opgehaald door De Voedselbank.

Gekke kerst- en wintertruiendag
Wegens doorslaand succes van eerdere jaren, doen we ook dit jaar weer een ‘Gekke kerst- en wintertruiendag’.  Woensdag 16 december is het zover!!
Alle kinderen van ons Kindcentrum en collega’s zullen hieraan meedoen. Ook leuk: Kerstballen in de oren/haren, gekke haarbanden met kerstboompjes erop etc…….            
Sint en kerst in groep 1 en 2
Als dit Belletje uitkomt hebben wij het thema Sint net afgesloten.
We hebben 3 weken hierover gewerkt. De kinderen konden activiteiten van het kiesbord kiezen. Ze moesten nu hun eigen plaatje bij de activiteit plakken wat ze wilden doen.
Normaal werken we met de dagtaak, maar met 4xwijzer wordt er gekozen van het kiesbord. Ook groep 3  werkt dan samen met groep 1 en 2.
De kinderen mochten pepernoten bakken (er werd  ondertussen al beslag opgegeten) , een mijter knippen en hun naam erop stempelen. Ze konden een rekenspel doen met echte pepernoten, die ze na afloop  mochten opeten. Nep pepernoten  tellen, in een zakje stoppen, uitdelen en het cijfer erbij stempelen. Een naam bedenken voor het paard van Sinterklaas en deze opplakken op de deur van de stal van het paard. De meest ingewikkelde namen werden er bedacht. Probeert u maar eens de naam : wrzvt of vvtpnp uit te spreken. Verder werd de huishoek de kamer van Sinterklaas en  de bouwhoek de haven voor de pakjesboot 12. Verder werd er een schoorsteen gebouwd en de laarzen van klein naar groot ervoor gezet. Natuurlijk werden er grote verlanglijsten gemaakt, op de kralenplank een sint of piet nagemaakt en een welkomstslinger geknipt en gestempeld. Ook zongen we de bekende liedjes weer : Zie ginds komt de stoomboot, Sinterklaas kapoentje, Zwarte piet ging uit fietsen ect.  U merkt het de kinderen zijn er heel druk mee geweest. Het is ook een heel gezellige tijd. Het hoogtepunt was natuurlijk dat Sinterklaas  bij ons in de klas kwam. We hadden een heel het programma klaar.
Na Sint gaan we op naar de kerst. De kerstboom komt  in de klas en we gaan nu weer met de dagtaak werken i.p.v. het kiesbord  van 4xwijzer.
Als laatste willen wij nog iets aan u vragen.
Elke dinsdagmiddag gaan de groepen 1,2 en 3 naar de gymzaal. Het is een hele optocht, maar het gaat goed.
Wel hebben veel kinderen een gymtas,  met erg lange touwen,  waarover geregeld een kind komt te struikelen. Het is voor hun makkelijker als ze een gewone rugtas hebben. Verder zou het voor hunzelf en ons,  gemakkelijker zijn als ze kleding aanhebben die ze zelf aan en uitkunnen trekken. Er gaat nu veel tijd verloren in het  helpen van kinderen die dit niet kunnen. Ook de naam erin helpt ons om de kinderen de juiste broek en/of shirt aan te laten trekken. Er zijn veel kinderen die niet meer weten wat ze aanhebben en wat van hun is. Er gaat nu veel tijd verloren, die we anders kunnen gebruiken voor het gymmen. We hopen op uw begrip.
Tot zover de laatste nieuwtjes uit groep 1 en 2 (3).
Welkom

In groep 1 hebben we een nieuwe leerling : Seph Schakelaar.
Fijn dat je er bent en veel succes bij ons op school.

Schoolfruit 5x per week
Onze kinderen genieten elke week van heerlijk duurzaam fruit. Afgelopen week hadden we
wortels, peer, mandarijn, snoeptomaatjes en komkommer. Heerlijk om met elkaar zo gezond te eten en dat allemaal door onze sponsor Fruitschool.
Dit is de sponsor die het samen met de EU mogelijk maakt om t/m eind april de kinderen drie keer per week gratis fruit te sponsoren.  De andere twee dagen betaalt het Kindcentrum het fruit.
Groep 8
De voorlichting voor ouders en kinderen van groep 8 wat betreft het Voortgezet Onderwijs worden door de VO scholen online verzorgd.
Als het goed is heeft u daar al een aantal mailtjes over ontvangen. Hoe de open dagen ingevuld gaan worden is nog niet bekend. We houden u op de hoogte.

Afgelopen woensdag hebben een aantal kinderen van groep 8 boompjes geplant in het Krullebossie. Dit namens een project met de gemeente en onze vlinderman Michael de Groot.
In het voorjaar na de verbouwing zal er ook weer het een en ander geplant worden rondom ons Kindcentrum.
  
Nieuws van de opvang
Beste ouders/verzorgers,
 
Het lijkt nog zo ver weg, maar over een aantal weken is het alweer Kerst!
De week na sinterklaasavond, 2 weken voor de kerstvakantie, zal de Sinterklaas versiering plaatst maken voor kerstbomen, lichtjes, slingers en nog meer gezelligheid!
 
Wij gaan er een fijne tijd met elkaar van maken. Dat doen we onder andere door kerstliedjes met elkaar te zingen en kerstverhalen voor te lezen.
We versieren samen de kerstboom en maken een gezellige kerstwandeling door het bos.
 
In week 50 (7 t/m 11 december) gaan we met de kinderen een kerstboom maken.
Mocht u lege keukenrollen over hebben.. Wij kunnen ze goed gebruiken!
In de week hierna maken we met de kinderen van 2 jaar en ouder een kerststukje.
Als ze het leuk vinden mogen de kinderen zelf ook takjes van bijvoorbeeld een dennenboom of conifeer meenemen!
 
Vanwege het Corona virus zal er dit jaar helaas geen gezamenlijke kerstviering zijn. Op de dagopvang verzorgen we in week 51 elke dag een kerstlunch voor de kinderen, met lekkere broodjes en hapjes.
 
Wij hebben er al zin in! Tot snel!
 
Team Kinderopvang en Peuteropvang

Het volgende 'Belletje' verschijnt op

 
             vrijdag 18 december 2020

Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumimmanuel@accrete.nl.
Kindcentrum Immanuël Ten Holtheweg 3b Steenwijkerwold, OV 8341 PD Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum Immanuël, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Immanuël · Ten Holtheweg 3b · Steenwijkerwold, OV 8341 PD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp