Copy
't Belletje
Nieuwsbrief 23 oktober 2020
Agenda

3 november

Nationaal Schoolontbijt (onder voorbehoud)

6 t/m 13 november

Week van de mediawijsheid
Coronamaatregelen
De afgelopen weken zijn er veel ontwikkelingen geweest mbt Corona. Na de persconferentie van vorige week zijn de maatregelen wat betreft school weer aangescherpt.
Dat houdt in dat de kinderen nergens anders heen gaan dan op de locatie zelf en er komen geen anderen van buiten op locatie. Dat betekent concreet geen voorstellingen bezoeken of op excursie gaan, geen workshops en/of presentaties meer van mensen van buitenaf. Wij mogen nog wel naar de sporthal om te gymmen : eigen gymleerkracht en als enige groep daar aanwezig.
Alle overleggen vinden in principe online plaats.  Ook oudergesprekken horen daar bij. 

We proberen u, door middel van updates/nieuwsbrieven, zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de huidige maatregelen omtrent Corona, de mogelijkheden en beperkingen bij ons op school. Hierbij is altijd sprake van maatwerk, met veiligheid van een ieder voorop. Het is in onze beleving ook goed als u als ouder/verzorger daarnaast regelmatig met uw kind(eren) hierover het gesprek blijft aangaan. Waarom is dat wat we doen belangrijk? Zo blijven we met elkaar scherp op het naleven van de veiligheidsmaatregelen en daarmee ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het ook belangrijk om alvast stil te staan bij de decembermaand. De gebruikelijke ‘feestmaand’. Hoe gaat het Sinterklaasfeest eruit zien? Kan deze doorgaan op de manier zoals we gewend zijn of moet dit in aangepaste vorm? Of kan het straks helemaal niet? Datzelfde geldt voor het Kerstfeest/Kerstdiner. Wij hechten er waarde aan u al te informeren dat wij hier in ons denken mee bezig zijn. Het is op dit moment onmogelijk om hierover al een besluit te nemen. Dit heeft immers ook te maken met het verloop van de pandemie en de aangepaste protocollen voor het primair onderwijs. Zodra er meer bekend is over de invulling hiervan, zullen we u informeren in de vorm van een update.
 
Moet u uw kind ophalen uit school omdat het naar de dokter of iets dergelijks moet: dan graag aanbellen. Zowel bij de voor-als achterdeur hebben wij een deurbel.
Ons team


Afgelopen dinsdag zijn twee kinderen uit groep 8:  Pheline en Joshua, meester Ben en juf Simone op kraamvisite geweest bij juf Geke. We hebben een gezellige middag gehad en wat was het fijn om juf Geke (en natuurlijk baby Felix) in levende lijfe te kunnen zien. We hadden veel zelfgemaakte cadeautjes van de kinderen meegenomen en een groot boeket bloemen namens ons Kindcentrum. Juf Geke wil een ieder bedanken, ook namens haar man Wouter, voor de vele kaarten en cadeautjes die ze hebben ontvangen.
De komende dagen ben ik zelf niet op school aanwezig i.v.m. een oogoperatie. U kunt mij altijd mailen op het bekende mailadres van school nl kindcentrumimmanuel@accrete.nl

Verbouwing
Eindelijk is het zover. De verbouwing ( een nieuw lokaal) is begonnen. In de herfstvakantie zijn ze gestart met uitgraven, er is beton gestort en nu kan het echte opbouwen gaan beginnen.
Vanwege de veiligheid zijn er allemaal hekken geplaatst zodat de kinderen niet op de bouwplaats kunnen komen. Dat betekent dat de kinderen niet in de tuin kunnen werken en ook niet de dieren kunnen verzorgen. Daarom hebben we besloten om de dieren te laten logeren. Wel erg jammer maar vanwege de veiligheid is het niet anders. In de weekenden de dieren verzorgen komt nu voorlopig te vervallen.
   
Welkom

In groep 1 hebben we twee  nieuwe leerlingen. Het zijn : Britt de Boer (zusje van Lotte groep 5 en dochter van juf Corine) en Tom Bloemendal. In groep 2 is uit Apeldoorn gekomen Thomas Tjin-Kam-Jet. Fijn dat jullie er zijn en veel succes bij ons op school.

Schoolfruit 5x per week
Onze kinderen hebben afgelopen week kunnen genieten van appels, peren, meloen, mandarijnen en komkommer. Wat wordt er door de kinderen veel fruit gegeten. Vanaf 9 november starten we met het EU gesubsidieerde fruit. Dat betekent 20 weken lang gratis groente en fruit voor het hele Kindcentrum.
Hoofdluis
Afgelopen week heeft een vijftal luizenpluis moeders alle hoofden weer gecontroleerd en we zijn beslist niet luis en neten vrij. Dinsdag 3 november  wordt er door de ‘luizenpluis’ moeders weer gecontroleerd. Wilt u daarom blijven controleren.
Samen ontbijten is top!

In de jaarkalender staat dat wij dinsdag 3 november gaan ontbijten met alle kinderen van ons Kindcentrum. Het is nog niet zeker of we dit door kunnen laten gaan i.v.m. Corona. Het zou mooi zijn dat al onze kinderen in pyjama en/of ochtendjas op school komen.
Het eten gaat uit van de stichting Nationaal Schoolontbijt. We betalen als school € 0,57 per ontbijtje.
We beginnen gewoon om 8.30 uur en om 8.45 uur  starten we met het ontbijt.
 

Nieuws van de opvang
Thema: Herfst
Vanaf volgende week starten we met het nieuwe thema Herfst!
Deze week hebben we al met de kinderen herfstbladeren, eikels en kastanjes gezocht. In de volgende nieuwsbrief volgt meer informatie over het thema.
Nieuwe kinderen:
Welkom lieve Rowen en Zev!
 
Tot volgende week!
Team kinderopvang
Nieuws van de peuteropvang
De Kinderboeken week is alweer ten einde.
Harrie heeft een hol gevonden, niks beter dan Harrie zijn eigen hol.
Voor Harrie zijn hol, hebben de kinderen stenen gemaakt van klei en daarna geverfd. Deze hebben ze al mee gekregen of krijgen die binnenkort mee.
We hebben een kampvuur gebouwd, van GROTE en kleine stenen, GROTE en kleine blokken hout.
 
Samen zongen wij het liedje van Harrie.
Ik ben Harrie, Ik ben Harrie.
Zoek een hol, zoek een hol.
Met hele grote stenen, met hele grote stenen.
Zoek je mee, zoek je mee…
(op melodie van Vader Jacob)
 
Volgende week beginnen met het thema Herfst. De blaadjes, eikels, kastanjes vallen al van de bomen. De bomen lijken wel toverbomen. De blaadjes verkleuren van groen, naar rood of geel. Weer een thema om genoeg over te ontdekken en te vertellen.
 
Groetjes de Peuter Opvang

Het volgende extra 'Belletje' verschijnt op

 
             vrijdag 6 november 2020

        Save the date!                                                      

“Spijbelen? Verzuim? Beter van niet! Maar… wat kunnen we eraan doen? Zeker in deze tijd.

Ieder kind heeft recht om veerkrachtig op te groeien! Hoe kunnen wij kinderen en jongeren ondersteunen?

Het Platform Collectieve Preventie Steenwijkerland organiseert daarom een online inspiratiebijeenkomst.

Voor                : álle ouders en professionals en vrijwilligers in Steenwijkerland

Datum             : 16 november 2020

Tijd                  : 19.30-20.30 uur

Locatie            : online

Toegang          : gratis; de uitnodiging en informatie over aanmelden volgt

Spreker           : Carry Roozemond, directeur van INGRADO

Gastheer         : Jannes Mulder

Reserveer deze datum in uw agenda en zeg het voort!

Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumimmanuel@accrete.nl.
Kindcentrum Immanuël Ten Holtheweg 3b Steenwijkerwold, OV 8341 PD Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum Immanuël, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Immanuël · Ten Holtheweg 3b · Steenwijkerwold, OV 8341 PD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp