Copy

Nieuwsbrief Vianenvoorelkaar.nl

View this email in your browser

Zomernieuwtjes juni 2016

VianenvoorElkaar op ZomerTour


Begin juni hebben wij als team ons weer op diverse plaatsen in de gemeente gepresenteerd.   

      
 Bij Winkel&Zo in Everdingen en op de markt in Vianen
En tijdens een voorlichtingsavond over maatschappelijke stages voor middelbare scholieren
(zie hieronder)

 

VianenvoorElkaar op "jongerenjacht"

Tijdens de MaS-markt van MOvactor

 

De jeugd heeft de toekomst en om deze doelgroep meer te interesseren voor vrijwilligerswerk, willen we het platform van VianenvoorElkaar.nl ook bij hen onder de aandacht brengen.
De eerste stap om jongeren bekend te maken met de mogelijkheden van VianenvoorElkaar.nl hebben we met succes gezet op 2 juni tijdens de MaS-markt in Nieuwegein. (MaS staat voor Maatschappelijke Stage). We hebben veel belangstellende tieners en hun ouders uit Vianen en omstreken gesproken. De leerlingen hebben kunnen zien hoe de site werkt en zien er voordelen in om op deze manier te “surfen” voor een interessant ‘vrijwilligersbaantje". Het gaf ons veel plezier en energie om met iedereen ervaringen uit te wisselen en we zijn verheugd te ontdekken dat leerlingen oprecht gemotiveerd en geïnteresseerd zijn. Dat belooft wat voor de toekomst !
 
De MaS-markt, een informatiemarkt voor jongeren die via school hun Maatschappelijke Stage lopen, werd georganiseerd door MOvactor. De stagemakelaars van MOvactor zijn ook de contactpersonen voor “Met-de-Mas-Uit-de-Klas”. Zij helpen o.a. bij het aanbieden van stageplaatsen en bij het vinden van een geschikte stagiair en geven advies m.b.t. ontwikkeling en begeleiding.
 
Het doel van MaS is dat jongeren tijdens hun schooltijd kennis maken met vrijwilligerswerk èn een onbetaalde bijdrage leveren aan de samenleving. Door de stages leren jongeren andere groepen en (vrijwilligers)organisaties in de samenleving kennen. Bovendien worden ze uitgedaagd om zichzelf vrijwillig in te zetten voor hun leefomgeving of anderen.
   
Wij denken dat het voor meer organisaties in Vianen interessant kan zijn om met jonge vrijwilligers aan de slag te gaan. Daarom zijn wij met de stagemakelaar van MOvactor in gesprek om eind dit jaar een informatieavond voor Viaanse vrijwilligersinstanties te organiseren. Hierbij zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden en de voorwaarden van MaS-stages in jullie organisatie.

Wie doet er mee?

Promotieteam VianenvoorElkaar.nl!

 

Vrijwilligers zijn hard nodig. Voor kleine en grote hulpvragen. Om dit actief de aandacht te geven is vorig jaar "Vianen voor elkaar.nl" gelanceerd. Een vacaturebank voor en door vrijwilligers gemaakt met als doel de hulpvragers en vrijwilligers bij elkaar te brengen. 
 
Inmiddels is Vianenvoorelkaar.nl al redelijk bekend in Vianen, Hagestein, Zijderveld en Everdingen. Maar zo lang er nog hulp nodig is, blijft er werk aan de winkel. Want we hebben nog heel veel vrijwilligers nodig. Tijd voor actieve communicatie dus. 
 
Onlangs zijn wij - Femke Sikkema en Gaby Ockeloen - gestart om de marketing en communicatie een flinke boost te geven. Met Femke’s creatief-commerciële en Gaby's marketing en communicatie achtergrond hopen wij ons nog beter te kunnen profileren door o.a. op markten en evenementen te staan. Ook voor dit werk zoeken wij nog vrijwilligers die geen behoefte hebben aan wekelijkse verplichtingen, zoals vergaderingen, maar het wel ontzettend leuk vinden een keertje op een markt te gaan staan en ons te vertegenwoordigen.
 
Dus ben je iemand die graag markten en/of evenementen bezoekt, bekend is met de mensen in de omgeving en niet schroomt om een gezellige babbel te maken met bezoekers? Dan hebben we jou keihard nodig ! 

Voor meer informatie: communicatie@vianenvoorelkaar.nl

 

Succes-verhaal 

Ton en Wilma 

 

De 66-jarige Wilma uit Everdingen heeft vier soorten reuma en kan hierdoor niet veel; zeker geen zware lichamelijke activiteiten. Wilma’s man Johan heeft vasculaire dementie.
Wilma en Johan moesten door Wilma’s reuma al verhuizen van hun prachtige boerderij langs de dijk naar een huisje in Everdingen waar ze nu al enkele jaren wonen. Aan dit huisje zit een prachtige tuin vast en Wilma houdt enorm van bloemen. Ze had alleen iemand nodig die de tuin voor haar kon doen.

Een kennis van Wilma’s schoonzus wees haar erop dat ze haar hulpvraag bij vianenvoorelkaar.nl kon uitzetten. Hoewel ze het moeilijk vindt om hulp te vragen, besloot Wilma de stoute schoenen aan te trekken en haar vraag op onze site te zetten.
Het duurde even voor er een reactie kwam maar er was iemand die Wilma heel graag wilde helpen: Ton. Ton nam direct telefonisch contact met Wilma op en binnen twee dagen stond hij bij haar op de stoep om kennis te maken en te kijken wat er moest gebeuren. Twee weken later begon hij enthousiast en maakte hier een prachtige, kleurige tuin van.

Toen we Ton en Wilma benaderden voor een interview reageerde Ton wat terughoudend en bescheiden. Hij hoefde al deze aandacht niet en had al meer dan genoeg “tuinklusklanten”. Wilma, spontaan en direct als ze is, zei dat het niet om hem ging, maar om de mensen te laten zien dat het de moeite waard is je hulp of hulpvraag bij Vianenvoorelkaar.nl in te dienen.
Daaraan wilde Ton graag meewerken.

                                        
     Ton en Wilma bekijken de resultaten van hun samenwerking in Wilma's tuin

Uiteraard is het duidelijk wat deze match voor Wilma en Johan heeft gebracht: een prachtige tuin.
Toch wilden we heel graag weten wat Ton zijn drijfveer is om zijn hulp aan te bieden. Ton geeft aan dat hij een actief leven heeft gehad en ervaren in het hovenierswerk is. “Dit soort dingen houden mijn leven actief. Lekker bezig zijn vind ik leuk en het is heel vrijblijvend!”
Vervolgens vertelt Ton dat hij al zo’n acht adresjes heeft waar hij de tuin voor heeft gedaan. Bij sommigen komt hij nog eens terug en anderen waren eenmalig. Zo helpt Ton ook een 90-jarige man met het spitten van zijn moestuin. Dit doet hij al langere tijd. Inmiddels mag Ton zelf een deel van het tuintje gebruiken om veldbloemen te planten voor eigen gebruik.“Het is zeer bevredigend om de tuintjes die ik onder handen had zo te zien opknappen”.
Als laatste geeft Ton met een glimlach aan dat hij ook de reacties van de hulpvragers heel leuk vindt, soms krijgt hij een leuke bedank mail of, zoals in het geval van Wilma, een heerlijke doos chocolade.

Bedankt Wilma en Ton,
het was heel bijzonder jullie te ontmoeten en hopelijk zijn jullie een inspiratie voor vele anderen.
   
  

Inloop spreekuur VianenvoorElkaar verplaatst 

Marion en Ria zijn er voortaan op donderdag middag 14.30-15.30

 

Vanaf 1 juli wordt het wekelijks inloopspreekuur op de donderdagen verplaatst van de ochtend naar de middag. U kunt tussen 14.30 en 15.30 uur nog steeds uw hulpvraag en -aanbod bij hen persoonlijk neerleggen, zodat zij u kunnen helpen deze succesvol op de site van vianenvoorelkaar.nl te plaatsen. 
       

Jaarmarkt Zijderveld 3 september 2016

Wij zijn erbij!


Na de zomervakantie presenteren we ons als start van het nieuwe seizoen tijdens de Jaarmarkt in Zijderveld.
Tot danFilmpje Vianenvoorelkaar.nl

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Copyright © 2015, Vianenvoorelkaar, alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze mail, omdat je hebt aangegeven op de hoogte willen worden gehouden over Vianenvoorelkaar.nl
 
uitschrijven voor deze mailing    mijn voorkeuren aanpassen 

Vianenvoorelkaar.nl is een initiatief van Stichting Welzijn Vianen
 
Copyright © 2015, Vianenvoorelkaar, alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze mail, omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven over Vianenvoorelkaar.nl
 
uitschrijven voor deze mailing    mijn voorkeuren aanpassen 

Vianenvoorelkaar.nl is een initiatief van Stichting Welzijn Vianen
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vianenvoorelkaar · Hof van Batensetein 3 · Vianen, Ut 4131 HB · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp