Copy
Nyhedsbrev 2016:3
View this email in your browser

Trivsel blandt børn og unge

Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse & Læring (FIIBL) inviterer til seminardag om trivsel og bevægelse blandt børn og unge. På dagen præsenteres og debatteres nyeste viden om trivsel og bevægelses betydning for børne- og ungelivet. Seminaret henvender sig i særlig grad til undervisere, pædagogisk personale, konsulenter, forskere, innovatører og ledere. 

Læs mere om seminaret på fiibl.dk
Det er gratis at deltage. Du kan tilmelde dig her. 

Skoler i bevægelse

I FIIBL har vi fokus på de mange positive virkninger af bevægelse, og hvordan der f.eks. i regi af skoler og dagtilbud kan arbejdes med bevægelse. Det sker bl.a. i projektet Trivsel og Bevægelse i Skolen, der handler om at designe og afprøve indsatser, som giver flere skoleelever gode oplevelser med bevægelse og dermed bidrager til at forbedre deres trivsel. I første omgang har mere end 3000 elever og godt 25 skoler været involveret i projektet. Næste projektfase er netop gået i gang. 

De foreløbige resultater peger bl.a. på, at langt de fleste elever har en høj trivsel og selvopfattelse, men der er også en betydelig gruppe, der ikke har det så godt. Idræt og bevægelse er brugbart greb i bestræbelserne på at inkludere alle børn og unge i betydningsfulde, differentierede fællesskaber, der kan være med til at styrke deres velbefindende samt tro på egne evner. 

Motivation for bevægelse – et projekt i lærerhøjde
I et af FIIBLs igangværende ph.d.-projekter undersøges det netop nu, hvad der motiverer lærere til at gøre brug af bevægelse i undervisningen. Slutambitionen er at give anbefalinger til, hvordan lærere kan støttes i anvendelsen af bevægelsesaktiviteter i f.eks. den fagopdelte undervisning.


Læs hele blogindlægget på fiibl.dk
 
Magasinet MOV:E  

Fjerde udgave af magasinet MOV:E udgives i november 2016. Temaet er trivsel. Læs kommende og tidligere magasiner på fiibl.dk 
Svømning er (igen) på skoleskemaet! 

Alle skal lære at svømme-projektet er igen med til at sætte svømning på skoleskemaet. Læs mere om projektets udviklingsforløb på fiibl.dk
Facebook
Facebook
Website
Website

Mød FIIBLs Ph.d. studerende 
 
I FIIBL er der i øjeblikket tilknyttet fire Ph.d. studerende. Hver især forsker de inden for området skole, læring og bevægelse. I det følgende indlæg kan du læse om Søren Smedegaards Ph.d. projekt. 
 
Implementing a multicomponent activity intervention in the school setting – design, process and effects
Søren Smedegaards Ph.d. projekt er en del af forskningsprojektet Trivsel og Bevægelse i Skolen, der har fokus på at udvikle og afprøve en flerstrenget skolebaseret fysisk aktivitetsindsats. Formålet er at øge børns motivation for og glæde ved bevægelse – for på den måde at styrke deres fysiske selvopfattelse og generelle trivsel. 
 
Søren er netop kommet hjem fra et to måneders studieophold på Griffith University ved School of Education and Professional Studie ved Gold Coast Campus i Australien. I Australien var der stor interesse for Trivsel og Bevægelse i Skolen både på universitet formidlet gennem undervisning for de studerende samt oplæg for ansatte, men også på konference for idrætslærere samt på skolebesøg blev dimensionerne af trivsel og bevægelse flittigt diskuteret. Du kan læse mere om, hvad Søren lavede i Australien i nedenstående links.
 
Trivsel og Bevægelse i Skolen er i sin evalueringsfase og i den forbindelse sidder Søren lige nu og kigger på data for implementeringen af den fysiske aktivitetsindsats på skolerne med fokus på, hvordan skolerne har taget imod interventionen, i hvilket omfang de har fulgt protokollen samt hvilke elementer, der faciliterer eller er barrierer for om fysiske aktivitetstiltag lykkedes på skolerne. 

Læs indlæggene På udveksling til Griffith University, Gold Coast, Australien
og FIIBL på konference på Gold Coast, Australien – og bonusinfo om aktiv transport! på fiibl.dk. 

Af: Søren Smedegaard


 
Copyright © 2016 Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp