Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
We bieden activiteiten aan voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult.
Ook lees je meer over evenementen die wij bezoeken.
Meer informatie op te vragen via
info@youthfaithexploration.nl
Voor in de agenda
Maandag 21 mei
om 10.00-17.00 uur

Charismatische Tweede Pinksterdag
in de Mariakerk, Hoogvliet
Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
In de spotlight!
Charismatische Tweede Pinksterdag in de Mariakerk
met ook een speciaal programma voor de jeugd!

Op maandag 21 mei a.s. wordt er in de Mariakerk een bijzondere samenkomst georganiseerd door de katholieke charismatische gebedsgroep Mensaheronan di Pas (Boodschappers van Vrede). Dit doen zij in samenwerking met de Pastorale Kerngroep van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV). Het thema van de dag is 'Genezing en bevrijding door de Heilige Geest met Maria Moeder van de Kerk'. Klik hier voor de flyer met een overzicht van het programma.
Voor jong en oud is deze bijeenkomst een mooie gelegenheid om je geloof te vieren, versterken en voor je te laten bidden. Voor kinderen van de basisschool is er een eigen programma. Tieners hebben 's morgens ook een eigen programma. Jongeren kunnen aansluiten bij het regulier programma. Neem je familie en vrienden mee en laat de Heilige Geest Zijn weg vinden naar jullie harten. Zegt het voort!
>> Lees meer
Aankomende activiteiten
Video over Pinksteren gemaakt door Peytro Martis en jeugd uit de Maria en Johannes onder het Kruis Kerk. Check it out!
Aankomende zondag is het Pinksteren!
Zondag 20 mei a.s. vieren we in de kerk het hoogfeest van Pinksteren. Met Pinksteren viert de Kerk de uitstorting van de Heilige Geest over de apostelen, zeven weken na Pasen. Deze gebeurtenis markeert de geboorte van de Kerk.
Voor meer informatie over Pinksteren kan je het filmpje hierboven bekijken, waarop het in het kort wordt uitgebeeld. Wil je nog meer videos bekijken over het onderwerp, dan raden wij ook het Youtube kanaal Busted Halo aan. Dat bevat korte clipjes over het geloof (in het Engels).
>> Klik hier voor Busted Halo: Pinksteren in 2 minuten
Kaarten na de heilige mis op zondag
Zijn er kinderen, tieners en jongeren die mee willen doen of meer willen weten over de jeugdactiviteiten in de Mariakerk? Elke zondag na de mis van 9:30 uur spelen we het kaartspel 'Amen'. Een Christelijke variant van Uno. Wees welkom om te komen kennismaken.
Terugblik
Palmzondag in de Mariakerk
De dag voor Palmzondag hebben kinderen uit de Maria en Johannes onder het Kruis kerk Palmpaasstokken gemaakt. Ze hebben hard gewerkt en tegelijkertijd ook geleerd over de gedachte achter deze traditie en de symbolische betekenis van elke versiering dat aan de stokken werd opgehangen. Tijdens de ochtendmis op Palmzondag 25 april brachten de kinderen hun creaties in processie de kerk binnen. De kinderen die zich in deze periode aan het voorbereiden zijn op hun Eerste Heilige Communie kregen ook nog de kans om zich voor te stellen aan de kerkgemeenschap. Na de viering werden de Palmpaasstokken meegenomen door de kinderen om te geven aan (zieke) ouderen uit de parochie of in hun eigen omgeving. Super gedaan! Dank aan de vrijwilligers die dit hebben georganiseerd en begeleid.
Gezellige Amazing Gift Jongerendag
De jongerendag van zondag 25 februari was een leuke en zonnige dag, waarbij we samen met ruim 20 oude en nieuwe deelnemers het 10-jarig jubileum van Youth Faith Exploration, het jeugd- en jongerenwerk in de Mariakerk, hebben gevierd.
In de ochtend was er een Eucharistieviering met o.a. een plechtige zegen door pater Jouri voor de jongeren. Daarna lofprijzing met het koor Mensaheronan di Pas. In de koffiezaal konden we elkaar ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee. Ondertussen werd de slideshow van het éénjarig bestaan van de jongerengroep getoond en de lunch werd gereed gemaakt. Dat was heerlijk! Dank aan alle vrijwilligers die dat hebben verzorgd. Na de lunch keken we met z'n allen de dvd 'Amazing Gift', een gedetailleerde uitleg over hoe de Eucharistieviering is opgebouwd en waarom op die manier. Zeker een aanrader om te kijken. Iedereen gaf aan een nieuw inzicht te hebben verkregen over de rituelen en gebeden tijdens de Heilige Mis EN WAAROM NAAR DE KERK GAAN NIET SAAI IS. 😄
De middag werd afgesloten met een aantal rondes van het kaartspel Amen; een Christelijke variant van Uno. Al met al was het een gezellige dag. Een aantal aanwezigen vroegen zelfs: volgende week weer?! Tot snel dus.
Voor meer informatie ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
Gebed:
Kom, Heilige Geest, vervul het hart van uw gelovigen en ontsteek in ons het vuur van uw liefde. Zend uw Geest uit en alles zal worden herschapen: en Gij zult het aanschijn van de aarde vernieuwen. God, Gij hebt de harten van de gelovigen door de verlichting van de Heilige Geest onderwezen; geef dat wij door die Heilige Geest de ware wijsheid mogen bezitten en ons altijd over zijn vertroosting mogen verheugen.
Amen.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2018 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp