Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
Er zijn activiteiten voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult. Ook lees je meer over evenementen die wij bezoeken.
Meer info of kopij aanleveren via:
info@youthfaithexploration.nl
Voor in de agenda
Een greep uit onze agenda:

- Nacht Zonder Dak 5-6 juli
- Vormselvoorbereiding sept


Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
Aankomende activiteiten
Nacht Zonder Dak @ Hoogvliet
De jeugd van de Mariakerk doet weer mee aan de landelijke Nacht Zonder Dak sponsoractie. Wij zullen in de nacht van 5-6 juli 2019 om 19.00-07.00 uur in de tuin van de kerk in zelfgebouwde krotjes gaan slapen. Zo ondervinden wij aan de lijve hoe het is om dakloos te zijn. Met deze actie zamelen we dan ook geld in voor straatjongeren in Nepal, Bolivia, India en Kenia. Om ons te sponsoren ga naar: www.nachtzonderdak.nl/hoogvliet. Op deze website kan je jezelf ook nog aanmelden om mee te doen met de activiteit. Daarnaast is iedereen welkom om ons op 5 juli te komen aanmoedigen of mee te helpen met bouwen. Voor meer informatie kan je ook terecht bij Shirleni Blanken. Ga snel naar de website voor de laatste updates.
>> Lees meer
Inschrijven voor de voorbereiding op het Vormsel
In september starten de Vormsel voorbereidingslessen weer. Aanmelden kan al. 
Klik hier voor het inschrijfformulier en lever het uiterlijk 31 augustus 2019 in bij het secretariaat van de Mariakerk (Parelvissersstraat 131 3194 JL Hoogvliet). Meer informatie volgt bij aanmelding.
Meer nieuws
Theologie van het Lichaam symposium
Je bent jong / volwassen, je zit vol met vragen, je bent misschien verliefd... Maar wie ben jij eigenlijk? Waarom ben jij? Wat is liefde? En wat heeft God met jou te maken?
In de Mariakerk heb we het geluk gehad om een paar keer de cursus 'Theologie van het Lichaam' te kunnen aanbieden. Wees het weekend van 28-30 juni 2019 welkom bij de vijfde editie van het internationale symposium over Paus Johannes Paulus II's Theologie van het Lichaam. Dit jaar wordt het gehouden in Nederland met verschillende internationale sprekers.
Ben je jong(volwassen) en heb je allerlei vragen over het geloof en jezelf, dan wil je dit niet missen. Aanmelden kan tot 25 juni!
>> Lees meer
Tour of Faith Tuinfeest
Tour of Faith is de maandelijkse jongerenontmoeting voor jongeren (16-30 jaar) in het bisdom Rotterdam. Je bent steeds te gast in een parochie. Je viert de eucharistie met de bisschop als celebrant, hebt een geloofsgesprek en sluit af met een gezamenlijke (brood)maaltijd.
Op zondag 30 juni is er in Schiedam een bijzondere editie van de Tour of Faith (ToF). Het is de laatste Tour of Faith van het seizoen. Daarom wordt het programma uitgebreid met een BBQ. Meld je nu nog snel aan.
>> Lees meer
Ga mee op zomerkamp!
Het bisdom Rotterdam organiseert jaarlijks drie zomerkampen. De zomerkampen staan open voor kinderen (8-11 jaar), tieners (12-14 jaar) en jongeren (15-17 jaar) uit de parochies van het bisdom Rotterdam. De data zijn van 21 juli t/m 27 juli 2019.
De kampen zijn op een mooie, vaak bosrijke, locatie in een prima omgeving. Er zijn op de leeftijd toegesneden catechese en spelvormen. Er is ook veel ontspanning in sport, spel en activiteiten. Aanmelden kan tot 7 juli.
>> Lees meer
Terugblik
De Paaschallenge met Youth Faith Exploration
Na de Witte Donderdag viering in de avond van 18 april 2019 hebben 12 jonge deelnemers in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk meegedaan met de Paaschallenge. Dat is het spel waarin we op een interactieve manier het paasverhaal beleven. Door binnen 50 minuten verschillende raadsels op te lossen kwamen we achter het mysterie van Pasen. De PaasChallenge bestond uit vier delen: Avondmaal, Getsemane, Golgota en Donker. In elk deel losten wij puzzels op om verder te komen in het Paasverhaal. Voor elk deel van het verhaal werd de groep in drieën gesplitst. De jongste groep kreeg de makkelijkste opdrachten, de middelste de iets moeilijkere en de oudste de moeilijkste. Hoewel enkele puzzels te ingewikkeld waren, hebben we volhardt en kwamen we zo achter het mysterie van Pasen. Het thema was ‘winnen of verliezen’ en het verhaal was als volgt...
>> Lees meer
Afsluiting van de Vastentijd in de Mariakerk samen met de basisscholen
In de Veertigdagentijd kwamen 120 leerlingen van 2 basisscholen op bezoek in de Mariakerk om meer te leren over Pasen. Met een programma van gebed, inleidingen, voetwassing, een rondleiding en ruimte voor vragen was het voor beide scholen een bijzonder bezoek. De kinderen hebben op hun niveau kunnen kennismaken met het mysterie van ons geloof.
>> Lees meer
Gefeliciteerd met jullie Eerste Heilige Communie
We feliciteren alle kinderen die op 2 juni 2019 hun Eerste Heilige Communie hebben ontvangen. We kijken terug op een mooie voorbereidingstijd. O.a. in de Goede Week hebben de kinderen met verschillende vieringen meegedaan, waaronder Palmzondag. Daarvoor hebben ze Palmpaasstokken gemaakt en uitgedeeld. Daarnaast hebben ze ook de voetwassing op Witte Donderdag meegemaakt en de kinder Kruisweg op Goede Vrijdag. Op Eerste Pinksterdag was hun terugkomdag, waarbij ze een speurtocht door de kerk hebben gedaan. Dank aan alle vrijwilligers die de voorbereiding en de viering hebben vormgegeven. Wij wensen de kinderen en een ieder veel zegen toe en graag tot ziens in de Mariakerk.
Voor meer informatie ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
Onze diaken vertelt over zijn roeping op tv
Op zondag 2 juni was diaken Steef Lokken te gast bij Leo Fijen in het Geloofsgesprek. Vanuit de H. Antoniuskerk in Hellevoetsluis sprak hij over zijn roeping. Laat je ook inspireren door de diaken van onze parochie. Klik op de link om de uitzending te bekijken.
>> Zie hier
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2019 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp