Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
Er zijn activiteiten voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult. Ook lees je meer over evenementen die wij bezoeken.

Voor het doorgeven van kopij of het opvragen van meer informatie neem contact met ons op via:
info@youthfaithexploration.nl
Voor in de agenda
Een greep uit onze agenda:

- Sirkelslag: 1 februari
- The Challenge: 16 februari
- B-UNO trainingen: vanaf 17 feb
- Eerste Communie: 2 juni


Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
Aankomende activiteiten
Komende vrijdag deelname Youth Faith Exploration aan Sirkelslag!
Alle tieners opgelet. Komende vrijdagavond 1 februari van 19.00 tot 21.30 uur in de Mariakerk doen we met Youth Faith Exploration mee met het allerleukste spel van Nederland: Sirkelslag! Net als de jongerengroep in Brielle (10age7) nemen we deel aan deze online wedstrijd. Via een livestream en social media staan we in verbinding met honderden andere jeugdgroepen uit heel Nederland. Het thema dit jaar is: ‘Een nieuw begin’. Het verhaal gaat over Jozef. "Soms maak je keuzes waarvan je achteraf spijt hebt, loopt je leventje niet zoals je zou willen, misschien zit je zelfs wel in de put en weet je niet hoe je eruit moet komen. Je kunt altijd opnieuw beginnen, net als Jozef in de Bijbel.” Middels verschillende spellen en opdrachten rondom dit thema hopen we de hoogste score te behalen en de wedstrijd te winnen. Maar het meedoen zelf is al leuk. Nodig daarom zoveel mogelijk tieners uit je omgeving uit om aanwezig te zijn. Meer informatie en aanmelden kan bij Shirleni Blanken door een mailtje te sturen naar info@youthfaithexploration.nl.

Kick-off The Challenge
Altijd al mensen willen helpen in kwetsbare posities, zoals mensen in armoede of eenzame ouderen? Zou je dit graag willen doen met vrienden of nieuwe vrienden willen maken?

Op zaterdag 16 februari 2019 om 13:30-16:30 uur is de Kick-off van het jongerenproject The Challenge. De locatie is Digital Playground op het adres Schilderstraat 26a-28a, 3011 ES Rotterdam. Bij The Challenge werk je in een klein team van leeftijdsgenoten en een coach samen en kom je in actie om mensen echt te helpen.
>> Lees meer
We zoeken ook nog een pianist. Geef je op!
Voorbereidingen Sacramenten
Op zondag 2 juni 2019 zal de Eerste Heilige Communie worden uitgereikt aan kinderen die zich daarvoor hebben opgegeven. De inschrijfformulieren liggen achter in de kerk.
(Jong)volwassenen die het Heilig Doopsel - Vormsel - of de Eerste Heilige Communie willen ontvangen kunnen zich aanmelden bij het secretariaat. Voor meer info kan er ook contact worden gezocht met mevrouw Shirley Blanken via shirleyblanken@hotmail.com. Let wel op, voor de voorbereiding moet men in sommige gevallen ruim zes maanden van tevoren aanmelden. Dus wees op tijd met aanvragen.
>> Lees meer

Meer nieuws
Nieuwe website
De website van Youth Faith Exploration heeft een nieuw jasje gekregen. Go check it out!
Speeltuin project Polen
Hey jij helpt toch ook? Komende zomer gaat een groepje jongeren uit de Nicolaas Pieck en Gezellen parochie weer naar Polen. Dit keer om in Krakau een speelplek te creëren. Dit gebeurt bij een educatieproject van de pater Salesianen waar een goede speelplek ontbreekt. 6 jaar geleden hebben we met eigen ogen kunnen zien dat de kansarme kinderen in Krakau worden opgevangen in Saltrom (opvanghuis), met hulp van heel veel vrijwilligers onder leiding van de paters. Ze krijgen een maaltijd, een luisterend oor, een veilige plek om te spelen en indien nodig hulp bij schoolwerk. De paters waren toen al aan een educatie project op het terrein naast het klooster begonnen (20 minuten lopen bij de andere opvang vandaan) en hebben nu wederom (via pater Jouri Konchenko) onze hulp ingeroepen voor een speelplek. Wij geven hier weer graag gehoor aan. Maar dit vergt best wel wat organisatie waar we jouw hulp hard bij kunnen gebruiken. Wil je meer weten over deze actie en een verslag zien van de vorige twee projecten bekijk dan de website: www.speeltuinpolen3.jouwweb.nl

Een financiële bijdrage is mogelijk op BANKNUMMER: NL90 ABNA 046.98.68.880 t.n.v. H. Mart. v. Gorcum Kerk te Brielle met duidelijke vermelding ACTIE SPEELTUIN POLEN (is fiscaal aftrekbaar, want het rekeningnummer heeft de ANBI status.) Speelgoed (niet taal gerelateerd) kan je inleveren bij familie van der Loos, Oudelandsedijk 9, Abbenbroek. Tel: 06-15286157. Mocht je tijd hebben en het leuk vinden met de voorbereidingen te helpen; opknappen van de speeltoestellen of meehelpen bij nog komende acties bel dan ook gerust.
>> Lees meer
Terugblik
Het Heilig Vormsel
Ook afgelopen jaar was Mgr. van de Hende bij ons op bezoek in de parochie voor het toedienen van het Sacrament van het Heilig Vormsel. We zijn dankbaar dat hij er was met ons complete pastoraal team en we wensen natuurlijk de vormelingen veel zegen.


Kerstviering met twee schoolklassen in de Mariakerk
Op 14 december kwamen om 9.30-10.30 uur enkele leerlingen van de Openbare basisschool De Notenktaker en om 11.00-12.00 uur leerlingen van de SBO Hoogvliet o.l.v. hun godsdienstdocent pater Rafael Kommers naar de Mariakerk voor een kerstviering. Enkele leerlingen lazen een stuk van het kerstverhaal voor en er werden samen kerstliederen gezongen. Na het bidden van het 'Wees gegroet' mocht elk kind een kaarsje aansteken bij de kerststal en ook de stal achterin de kerk bekijken. Ter afsluiting was er in de koffiezaal  een kerstquiz voor De Notenkraker en een gesprek met De Hoogvliet over de betekenis van Kerstmis voor ieder persoonlijk. Na het drinken van warme chocolademelk en het uitdelen van een aardigheidje met de uitnodiging voor het kerstspel op 24 december, keerden de leerlingen met hun begeleiders terug naar school. Een woord van dank aan de vrijwilligers van de Mariakerk die bij deze viering hebben meegeholpen: Shirley Blanken, Shirreline Blanken, Nelson en Evan Evertsz.
Succesvol Kerstspel met de Wensboomactie
Dit jaar werd in de Mariakerk op Kerstavond niet alleen de geboorte van Jezus gevierd via het Kerstspel, maar was er ook aandacht gevraagd voor kinderen in kwetsbare situaties. Er waren wederom veel gezinnen en bezoekers aanwezig bij het Kerstspel op 24 december. Deze avond kregen aanwezigen middels een interactieve viering het verhaal van Kerstmis te horen en te zien. Het verhaal werd uitgevoerd door kinderen die bijvoorbeeld de rol van Jozef, Maria of de herbergier speelden. Ook de muzikale begeleiding werd gedaan door een speciaal samengesteld Kerstkoortje. Kinderen in de zaal konden verkleed komen als schaapje of engeltje en werden op bepaalde momenten uitgenodigd om naar voren te komen. Onder andere om het kindje Jezus te zien, die ook dit jaar werd gespeeld door een echte baby. Ook konden bezoekers cadeautjes kopen en doneren voor kwetsbare kinderen. Deze zijn in de aanloop naar Kerst ingezameld via de Wensboomactie. Uiteindelijk leverde dit 42 cadeautjes op, waarvan 22 zijn gebracht naar het Sint Franciscus ziekenhuis, locatie Vlietland en 20 cadeautjes zijn gegeven aan kinderen in armoede via stichting Jarige Job. We willen iedereen hartelijk bedanken voor hun bijdrage als vrijwilliger bij het Kerstspel en/of voor het brengen van cadeautjes. Een gezegend 2019 toegewenst!De Wereldjongerendagen: het grootste jongerenevenement ter wereld
“Maria was geen ‘influencer’, maar ze werd de meest invloedrijke (‘influential’) vrouw in de geschiedenis.” Met die soundbite riep paus Franciscus op zaterdagavond 27 januari 2019 jongeren bij de Wereldjongerendagen (WJD) in Panama op om zich door het antwoord van Maria te laten inspireren: “Mij geschiede naar uw woord” (Lucas 1, 38).
De wake op het veld in Panama met eucharistische aanbidding was het voorlaatste onderdeel van de WJD, die op zondag werden afgesloten met een slotmis. Daarbij waren 600.000 jongeren aanwezig. 
“Het leven dat Jezus geeft, is een liefdesgeschiedenis”, vertelde de paus. Hij riep alle jongeren op om daar deel van uit te willen maken met hun eigen persoonlijke geschiedenis “waar je ook bent en met iedereen om je heen. Niet iedereen, maar wel veel mensen, voelen dat ze weinig tot niets bij te dragen hebben, omdat er niemand om hen heen is die ze vraagt om mee te doen. Hoe kunnen zij weten dat God bestaat, als hun eigen bestaan al lang niet meer door anderen wordt gezien? Gekend en geliefd zijn, is iets anders dan de hele dag verbonden en online zijn. Het is zien waar jij je met je handen, je hart en je hoofd onderdeel kunt zijn van een gemeenschap die jou nodig heeft en die jij nodig hebt.” Daarmee riep de paus de jongeren op om een ‘influencer’ te zijn in de eenentwintigste eeuw, door bij te dragen aan alles wat die gemeenschap opbouwt.
Vanuit het bisdom Rotterdam namen zo’n dertig jongeren deel aan de WJD in Panama. Eenzelfde aantal deed mee met het WJD@Home weekend op Ameland (25-27 januari).
>> Lees meer
Voor meer informatie ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
Official Song of WYD Panama 2019 (English Translation)
"Here I Am, The Servant of The Lord"
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2019 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp