Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
We bieden activiteiten aan voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult.
Ook lees je meer over andere evenementen die wij bezoeken met de jeugd. Met name in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk en onze parochie HH Nicolaas Pieck en Gezellen, maar ook informatie over stedelijke, bisdom Rotterdam en landelijke activiteiten.
Check de agenda voor een snel overzicht van de activiteiten.

Voor meer info over het jeugdwerk in de Mariakerk ga naar www.youthfaithexploration.nl 
Of mail ons via
info@youthfaithexploration.nl

Klik op de knop hiernaast om het jeugdwerk in de Mariakerk te steunen. Dat kan financieel, als vrijwilliger en/of met gebed. Klik voor meer informatie.
Agenda
KIDS:............................................
Voorbereiding Eerste Heilige Communie ouders/peetouders
Dinsdag 26 januari, 19.30u
Inschrijving voor de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie
Deadline 30 januari
B-Uno Koortraining
Zon 17, 24 en 31 januari, 10.30u

TEENS:.........................................
Dag van de Barmhartigheid:
Zondag 24 januari, 09.30u

YOUNGADULT:...........................
Dag van de Barmhartigheid:
Zondag 24 januari, 09.30u
Wereldjongerendagen
17 juli t/m 2 augustus 2016

ALGEMEEN:................................
KCV Generations
Weekend 29 t/m 31 januari
> Klik hier voor meer activiteiten

Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
Website
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
Youth Faith Exploration - KIDS
Voorbereiding op de Eerste Heilige Communie
Voor de kinderen van de Mariakerk is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Eerste Heilige Communie op zondag 5 juni 2016 om 9.30 uur. Zowel kind als ouders en peetouders zullen zich hiervoor moeten voorbereiden.
De voorbereiding van uw kind op dit mooie feest zal plaatsvinden op zaterdagen van 13.00 uur tot 15.00 uur en op zondagen van 9.30 uur tot 10.30 uur tijdens de Eucharistieviering. De voorbereiding van de ouders/peetouders vindt plaats op 3 avonden: dinsdag, 26 januari, dinsdag 22 maart en dinsdag 17 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur in de bovenzaal van de Mariakerk.
Inschrijven kan tot uiterlijk 30 januari, maar zorg in ieder geval dat zowel ouders als peetouders aanwezig zijn bij de eerste ouderavond op dinsdag 26 januari. De voorbereiding voor de kinderen start op zaterdag 6 februari.
Voor meer informatie en het inschrijfformulier, klik hier.

B-UNO Koortraining
Zoals gebruikelijk zal het kinderkoor B-UNO elke zondag oefenen na de mis om 10.30 uur. In januari is dat dus op zondag 17, 24 en 31 januari.
Tijdens de training zal er de komende periode ook tijd vrij worden gemaakt voor kindercatechese en diaconale activiteiten. Zoals de Heilige Beuno (waar het koor naar is vernoemd) zal B-UNO zich inzetten voor kwetsbare mensen in de samenleving en daarvoor verschillende activiteiten ondernemen om mensen tot steun te zijn. Wil je ook meedoen? Meld je aan voor het kinderkoor via info@youthfaithexploration.nl.
Youth Faith Exploration - TEENS
Dag van de Barmhartigheid
Zondag 24 januari, 09.30-13.00

Paus Franciscus heeft een ‘Heilig Jaar van Barmhartigheid’ afgekondigd in de Rooms-Katholieke Kerk van 8 december 2015 tot en met 20 november 2016.

Maar wat is barmhartigheid eigenlijk? Ben jij barmhartig? Hoe kunnen wij als Christenen barmhartig zijn in deze moderne tijd? Wat betekent het om barmhartig te zijn als de Vader? 

Kom naar de Youth Faith Exploration Dag van de Barmhartigheid en maak kennis met dit thema door het te leren, te ervaren, te doen en vervolgens te zijn.


Deze dag wordt georganiseerd voor zowel de YF8X Teens en de YF8X YoungAdult, maar de tieners volgen een apart programma naast de jongvolwassenen. Beleef deze dag dus met jouw leeftijdsgenoten.

Youth Faith Exploration - YOUNGADULTDag van de Barmhartigheid
Zondag 24 januari, 09.30-13.00

Paus Franciscus heeft een ‘Heilig Jaar van Barmhartigheid’ afgekondigd in de Rooms-Katholieke Kerk van 8 december 2015 tot en met 20 november 2016.
Maar wat is barmhartigheid eigenlijk? Ben jij barmhartig? Hoe kunnen wij als Christenen barmhartig zijn in deze moderne tijd? Wat betekent het om barmhartig te zijn als de Vader? 
Kom naar de Youth Faith Exploration Dag van de Barmhartigheid en maak kennis met dit thema door het te leren, te ervaren, te doen en vervolgens te zijn.


Deze dag wordt georganiseerd voor zowel de YF8X Teens en de YF8X YoungAdult, maar de tieners volgen een apart programma naast de jongvolwassenen. Beleef deze dag dus met jouw leeftijdsgenoten.
WJD deadline inschrijven 1 april!
17 juli t/m 2 augustus 2016

Wacht niet tot de deadline om je in te schrijven! Meld je nu aan en dan heb je nog de tijd om eventuele sponsoracties op te zetten om jouw reis te bekostigen.
Voor maar €695,- maak je een fantastische reis mee richting de Wereldjongerendagen in Krakau, Polen met bisdom Rotterdam. Wacht niet langer en ga naar www.vnb.nl, zoek de reis van bisdom Rotterdam en klik op ‘boek nu’ of klik meteen hier voor meer informatie. Daar vind je meer details over de reis. Het is een heel divers programma, waar de pelgrimage wordt afgewisseld met verdieping, uitstapjes, sightseeing, gebed, bezinning, sportiviteit en ontspanning.
Lees hier de WJD Newsflash 4.


Youth Faith Exploration - ALGEMEEN
KCV Generations toerustingsweekend
Weekend 29 t/m 31 januari
Op zoek naar verdieping en verrijking van jouw geloof. Mis dan niet het komende Generations weekend van de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Een weekend voor jong en oud, alle generaties. Er is een gepast aanbod voor iedereen. Vele parochianen (ook jeugd) van de Mariakerk zijn jou voorgegaan in deelname aan dit weekend. Het belooft weer een transformerende bijeenkomst te zijn. Neem deze uitnodiging aan en laat de Heilige Geest Zijn werk doen in jouw leven.
Benieuwd naar het programma en voor aanmelding: klik dan hier voor meer informatie. 
Youth Faith Exploration - TERUGBLIK
Tour of Faith in Hoogvliet: start Heilig Jaar van de Barmhartigheid
We hebben op zondag 13 december op een hele bijzondere manier het Jaar van Barmhartigheid geopend in onze eigen kerk met het Tour of Faith jongerenprogramma. Wat een zegen was het met de bisschop, 4 priesters en een diaken aanwezig. Check dit filmpje met een toelichting over waar onze focus ligt voor de komende periode in de katholieke wereldkerk.
Er waren die zondag vele highlights. Het feit dat de Nederlandse en Antilliaanse gemeenschap samen kwam voor de viering. Dat gebeurt wel af en toe, maar niet vaak. De viering die zowel Nederlandstalig als in het Papiaments was. De liederen van het koor Mensaheronan di Pas (Boodschappers van de Vrede), met name het openingslied wat ging over Johannes de Doper, waar ook het evangelie over ging. De preek van de bisschop over barmhartigheid. Dat Boris, onze ex-misdienaar nu diaken, er was en de aanbidding zo mooi heeft begeleid. Dat de hele gemeenschap en de jongeren samen de aanbidding hebben gedaan. Dat er zovelen gingen biechten. Dat de samenkomst gezellig werd afgesloten met nog een paar liederen van het koor. En als laatst de soep met broodjes op het eind, waarbij tijdens het eten er veel werd gelachen en besproken met elkaar. Heel leuk!
Het voelde als een nieuw begin, een nieuwe energie in de gemeenschap. Daar heeft de aanbidding en het sacrament van verzoening natuurlijk erg veel aan bijgedragen. Het feit dat dit mocht aan het begin van het Heilig Jaar van Barmhartigheid is niet alleen erg toepasselijk, maar ook bijzonder.
Kerst gevierd in de gevangenis
Aan het begin van de Kerstvakantie had M25 Rotterdam nog 1 activiteit op de planning staan voor 2015 en wel een hele bijzondere. Ook Youth Faith Exploration was aanwezig. We waren wederom te gast in de stadsgevangenis van Hoogvliet (Rotterdam) om met de gevangenen Kerst te vieren met een bijzondere Adventsdienst.
Tijdens de viering waren een paar leden van het Antilliaans koor Mensaheronan di Pas (Boodschappers van de Vrede) aanwezig om de dienst muzikaal op te luisteren. Die vonden het erg spannend om te doen, want het was voor hen ook de eerste keer dat ze dit deden, maar ook erg leuk.
We kregen na de viering heel kort de kans om wat vragen te stellen over het leven in de gevangenis. Een oudere man vertelde bijvoorbeeld dat dit voor hem de vierde keer was dat hij Kerst in de gevangenis moest vieren en dat hij blij was dat er op zo'n manier, met de aanwezigheid van M25, toch iets feestelijks van werd gemaakt. Vooral de cupcakes die we hadden meegenomen waren ook erg populair. Na de eerste viering kwam de tweede groep en ook zij waren blij met de kaarten en cupcakes.
Een goede afsluiter van 2015, op naar een gezegend en barmhartig 2016!
>> Lees meer
Kerstspel in de Mariakerk
Op Kerstavond 24 december was er zoals gebruikelijk weer het Kerstspel, een toneelstuk afgewisseld met Kerstliedjes die het verhaal van Maria, Jozef en het kindje Jezus vertellen over de dag dat Hij geboren werd.
Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt en iedereen die is komen kijken om de toneelspelers en het kinderkoor aan te moedigen.
Driekoningen en afronding Wensboomactie
De eerste zondag van het jaar op 3 januari werd er in de kerk Driekoningen gevierd. Kinderen van de hele gemeenschap waren uitgenodigd om aanwezig te zijn. 3 kinderen van het kinderkoor B-UNO waren verkleed als de Drie Koningen. Deze koningen brachten cadeaus naar Jezus toen Hij geboren was. Drie kostbaarheden: mirre, goud en wierook. In de gedachtegoed van geschenken geven kreeg elk kind na de viering een klein geschenkdoosje mee met snoepjes. 1 van de doosjes was bijzonder, want daar stonden sterren op geplakt aan de onderkant. Het kind die dit geschenkdoosje had mocht de Kerstster uit de stal mee naar huis nemen.

Driekoningen gaf ook het einde aan van de Wensboomactie die in de Mariakerk werd gehouden in het kader van het Jaar van Barmhartigheid. Zo zijn er ruim 40 cadeaus gekocht en ingezameld voor kinderen van vluchtelingen. De jongeren van Youth Faith Exploration zorgen dat deze cadeaus bij de kinderen terecht komen om hen te verwelkomen in Nederland. Dank aan iedereen die een bijdrage aan deze actie heeft geleverd.
Hou de mededelingen in de kerk in de gaten voor aankondigingen van de volgende barmhartigheid activiteiten.
Voor meer nieuws ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
Oase van Barmhartigheid 
“Waar Christenen zijn,
zou iedereen een oase van barmhartigheid moeten kunnen vinden”.

- Paus Franciscus - 

Bron: Katholiek Nieuwsblad
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp