Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
Er zijn activiteiten voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult. Ook lees je meer over evenementen die wij bezoeken.

Voor het doorgeven van kopij of het opvragen van meer informatie neem contact met ons op via:
info@youthfaithexploration.nl
Voor in de agenda
Een greep uit onze agenda:
- Kinderbingo: 6 april
- Palmzondag: 14 april
- Goede Week: 15-20 april
- PaasChallenge: 18 april
- The Passion: 18 april
- Pasen: 21 april

Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
Aankomende activiteiten
Kinderbingo in de Mariakerk!
Alle kinderen tot en met 15 jaar uit onze gemeenschap zijn bij deze van harte uitgenodigd voor de Kinderbingo in de Mariakerk, Parelvissersstraat 131 op zaterdag 6 april om 13.30 tot 17.00 uur; inloop vanaf 13.00 uur. Toegang: gratis!!! Graag van tevoren even aanmelden bij Norayda of Neftaly, op het secretariaat of via e-mail van de kerk: mariakerk@rkk-hoogvliet.nl.
Laatste dag voor aanmelden: 31 maart.
PaasChallenge 2019
Op Witte Donderdag 18 april doen we op jullie verzoek de PaasChallenge! Het spel waarin je op een interactieve manier het paasverhaal beleeft. Door verschillende raadsels op te lossen kom je achter het mysterie van Pasen. Om te winnen moet je binnen de tijd de laatste puzzel opgelost hebben. Hoe sneller je de oplossing hebt gevonden, hoe beter je score. We sluiten eerst gezamenlijk aan bij de Witte Donderdag viering en daarna start het spel.
 
Donderdag 18 april 2019
18:30-21:30 uur
Maria en Johannes onder het Kruis kerk
Parelvissersstraat 131, Rotterdam (Hoogvliet)
Aanmelden bij Shirleni via: info@youthfaithexploration.nl
Palmzondag, de Goede Week en Pasen
Volgende week zijn we halverwege de vastentijd. Het hoogfeest van Pasen komt steeds dichterbij. Pasen is voor ons christenen de belangrijkste gebeurtenis van het kerkelijk jaar. Het is een feest van hoop en nieuw begin. Wij staan met dit feest stil bij de verrijzenis van Christus. Met andere woorden wij gedenken met Pasen dat Jezus Christus is opgestaan uit de dood. Hiermee wordt duidelijk dat niet de dood, maar het leven het laatste woord heeft. 
Ieder jaar weer staan wij ook stil bij de gebeurtenissen voorafgaand aan Pasen tijdens de Goede Week. De laatste maaltijd van Jezus met zijn leerlingen, zijn lijden, kruisdood en verrijzenis nemen een belangrijke plaats in voor ons in ons leven.
Tijdens Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen is er in onze kerk dan ook ruimte om deze dagen speciaal met de jeugd te herdenken en te beleven. Lees het hier in onze nieuwsbrief en hou de mededelingen en/of website www.rkk-hoogvliet.nl in de gaten voor de tijden en data.
>> Lees meer
Meer nieuws
Nieuw project voor jongeren van 14 t/m 30 jaar
'Ik wil iets met en voor kinderen doen.' Een veel gehoorde reactie als iemand denkt aan het doen van vrijwilligerswerk. 'Samen klussen met vrienden is altijd gezellig. Al helemaal als je het voor een goed doel doet.'
Altijd al jezelf willen inzetten voor de maatschappij, maar geen idee waar je moet beginnen en wat je leuk lijkt om te doen? Doe mee en ga DWARS! Via dit project kan je samen met jouw vrienden ontdekken waar je interesses en talenten liggen om jezelf in te zetten voor de samenleving. Zet je in op het gebied waar je interesses liggen of maak kennis met hele andere activiteiten, waar je zelf nog nooit aan had gedacht. Like en volg de DWARS Facebook voor meer informatie over dit project of neem contact op met Shirleni via shirleni@maraprojecten.nl
We hopen dat er ook een aantal jongeren uit onze parochie zich aanmelden.


Palmzondag is Wereldjongerendag
De viering van Wereldjongerendag op Palmzondag is een speciale editie van Tour of Faith. Over de hele wereld komen ieder jaar tieners en jongeren samen om Palmzondag te vieren. Door de paus is deze dag uitgeroepen tot Wereldjongerendag. Ook jij bent uitgenodigd om dit te vieren. Aanmelden en/of meer informatie via Facebook: jongerenpastoraat bisdom Rotterdam

Bij ons in de Mariakerk luistert het kinderkoor B-UNO de Palmzondag viering op. Wees dus ook welkom bij ons in de kerk op zondag 14 april om 9:15 uur.
Gratis met de bus naar The Passion in Dordrecht
Dit jaar vindt The Passion plaats op Witte Donderdag, 18 april 2019, aan het Maartensgat te Dordrecht. Voor de vierde keer wordt het Bijbelverhaal in het bisdom Rotterdam verbeeld en bezongen aan de hand van bekende Nederlandstalige popsongs. Met het thema “Je bent niet alleen” legt The Passion de nadruk op aandacht voor elkaar.
Op deze Witte Donderdag zal Mgr. J.H.J. van den Hende hoofdcelebrant zijn in de eucharistieviering die om 18.00 uur plaatsvindt in de Sint-Antoniuskerk aan de Burgemeester De Raadtsingel 45 te Dordrecht.
Je kunt gratis mee met de bus naar Dordrecht. Meld je aan bij een van de volgende parochies:
-----
Den Haag: De Vier Evangelisten en Maria Sterre der Zee 
Diaken Jos van Adrichem: diaken.josvanadrichem@p4ev.nl 
Secretariaat: 070-3080414
-----
Berkel en Rodenrijs e.o.: Parochie Christus Koning
Rob van der Ouderaa, voorzitter locatieraad parochiekern St. Willibrord
Secretariaat: 010-5112330
-----
Lisse e.o.: H. Willibrordus
Diaken Iwan Osseweijer: diaken@willibrordusbollenstreek.nl
Secretariaat: 0252-418870
-----
Mogelijk volgen er nog meer parochies. Houd Facebook in de gaten!
Terugblik
Youth Faith Exploration deed voor de eerste keer mee aan Sirkelslag
Op vrijdagavond 1 februari om 19.00-22.00 uur in de Mariakerk deed Youth Faith Exploration mee met het allerleukste spel van Nederland: Sirkelslag! Net als de jongerengroep in Brielle (10age7) namen we deel aan deze jaarlijkse online wedstrijd. Voor de jeugd uit de Mariakerk was het de eerste keer. Via een livestream en social media met de hashtag #sirkelslag stonden we in verbinding met honderden andere jeugdgroepen uit heel Nederland. 
Het thema dit jaar was: ‘Een nieuw begin’. Het verhaal ging over Jozef. De jongeren kregen via de live uitzending verschillende opdrachten die ze moesten uitvoeren. De eerste was bijvoorbeeld om een mooie jas te maken, net als het bekende gewaad van Jozef. De jongeren gingen lekker creatief aan de slag en hadden samen een leuke gezellige avond dat werd afgewisseld met spelletjes, opdrachten en vragen over het thema. Volgend jaar hopen we weer mee te doen met een nog grotere groep.
Klik hier voor de filmopname van de live-uitzending.
Mariakerk Vrijwilligersavond
Hieronder nog een paar leuke foto's van de Vrijwilligersavond in de Maria en Johannes onder het Kris kerk op 15 januari 2019.
Voor meer informatie ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
Busted Halo Vastentijd Kalender
Vast, bid en geef deze veertigdagentijd. Klik hier om naar de Busted Halo Vastentijd Kalender te gaan met elke dag een beetje inspiratie om deze bijzondere periode in jouw geloofsleven vorm te geven.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2019 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp