Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
Er zijn activiteiten voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult. Ook lees je meer over evenementen die wij bezoeken.
Meer info of kopij aanleveren via:
info@youthfaithexploration.nl
Voor in de agenda
Youth Faith Exploration BBQ
Zaterdag 10 juli 2021
Vanaf 14:00 uur
Bij Zuiderpark Sportplaza
Aanmelden kan t/m 6 juli
Steun ons!
Youth Faith Exploration Barbecue
Het afgelopen schooljaar hadden we bijna elke maand een online bijeenkomst en nu willen we het seizoen afsluiten met iets leuks. Op zaterdag 10 juli vanaf 14:00 uur is er een barbecue in het Zuiderpark voor tieners en jongeren van de Mariakerk. We verzamelen bij de Sportplaza. We vragen een bijdrage van 2 euro per persoon.
Voor wie wil meerijden: om 13:00 uur staan er auto's bij de Mariakerk, die naar de barbecue locatie zullen gaan.
Graag laten weten of je komt en of je mee wil rijden! Aanmelden kan t/m 6 juli.
Klik hier om aan te melden.
Corona update
Vanaf 26 juni wordt het maximaal aantal aanwezigen bij religieuze bijeenkomsten bepaald door de grootte van het kerkgebouw
Tijdens onze vieringen mogen wij dus weer iets meer mensen ontvangen. Op dit moment mogen 65 mensen de Eucharistieviering en de andere vieringen bijwonen. Voor de zondagse bijeenkomsten dien je nog altijd te reserveren, op vrijdag tussen 09.00 uur en 11.15 uur, door te bellen naar het secretariaat: 010-4723115.
Dringend vrijwilligers gezocht!
Vrijwilligers zijn nodig om de kerk open en de kerkgemeenschap levendig te houden en te ondersteunen. Bij deze een oproep aan jou om te kijken waar je eventueel mee kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan taken zoals het onderhouden van de tuin, kerkschoonmaak, werkzaamheden op het secretariaat, lector, collectant, misdienaar, acoliet of koster zijn, meezingen of spelen in het kinderkoor en meer. Vrijwilligers zijn onmisbaar en we hebben jouw hulp echt nodig, aangezien er een aantal vrijwilligers ouder zijn geworden en zijn gestopt.
Heb je dus interesse om een handje te helpen, meld je dan bij het secretariaat via:
010-4723115 of mariakerk@rkk-hoogvliet.nl.
RKK Hoogvliet Youtube
RKK Hoogvliet Youtube
Wist je dat de Mariakerk een eigen Youtube kanaal heeft! Bijzondere vieringen kan je daar via livestream mee kijken. Het kanaal heet RKK Hoogvliet en is te vinden door te zoeken in Youtube op die naam of bijvoorbeeld op de naam Mariakerk Hoogvliet of door rechtstreeks te gaan naar deze link: https://www.youtube.com/channel/UCf4EZDkrzi-kkk2ebqvuQGA
Sla de link als favoriet op en abonneer je op het Youtube kanaal.
Interview met Shirleni
Lees het interview in De Tussenbeide pasen 2021 - het magazine van het Bisdom Rotterdam – met Mariakerk jeugdwerker Shirleni Banken over Mara, het jongerenproject The Challenge en haar motivatie en inspiratie om zich vanuit haar geloof in te zetten.

KATHOLIEK EN SOCIAAL – IN CORONATIJD
Soms gaat het om activiteiten ondanks corona, soms misschien wel vanwege. Shirleni Blanken, werkzaam bij Stichting Mara, vertelt over haar motivatie vanuit haar geloof om juist in deze tijd in Rotterdam en Den Haag actief te zijn met en voor jongeren. - door Jolanda de Wolf.

>> Lees meer
Bisdom Rotterdam Zomerkampen
In de week van 18 t/m 24 juli worden weer de zomerkampen van het bisdom Rotterdam georganiseerd. Ben je tussen de 8 t/m 18 jaar ga dan mee! Meld je aan via www.bisdomrotterdam.nl/zomerkampen
>> Lees meer
De Wereldjongerendagen beginnen nu
WJD@Home op Ameland - Save the date!
Wil je andere jongeren uit het hele land ontmoeten die ook met hun geloof bezig zijn? Dan is het WJD@Home weekend iets dat je niet wilt missen. Schrijf dus alvast de datum in je agenda: 14 tot en met 16 januari 2022.
>> Lees meer
Terugblik
Ondanks alle corona maatregelen kunnen we terug kijken op een gezegend seizoen van jeugdactiviteiten. We hebben geprobeerd om elke maand (online) bijeen te komen met een leuke activiteit.
  • In oktober kwamen kinderen uit de kerk online samen om de rozenkrans te bidden. We deden zo mee aan het Kerk in Nood-initiatief “Een miljoen kinderen bidden de rozenkrans” voor vrede en eenheid.
  • Vervolgens had de jeugdgroep 10age7 van Brielle ons uitgedaagd om mee te doen met een online Pubquiz. Algemene, maar ook geloofsvragen kwamen voorbij. Uiteindelijk werd het gelijkspel toen Cat en Kat van Brielle en Alexander en Dave van Hoogvliet aan het eind van de avond de winnaars waren.
  • In december hadden we een online Kerst vertelviering voor de kinderen van de Mariakerk en katholieke basisscholen in Hoogvliet. Er werd een Kerstverhaal verteld, uit de Bijbel voorgelezen en samen Kerstliedjes gezongen.
  • We begonnen het jaar 2021 met nog een online quiz die Alexander heel erg leuk in elkaar heeft gezet. Vooral de muziekfragmenten vielen in de smaak.
  • In februari was het tijd voor Sirkelslag Lite. Een online editie vanwege de maatregelen, maar zeker niet minder gezellig en uitdagend. Samen met honderden jeugdgroepen uit heel Nederland beleefden we een leuke spelletjesavond.
  • Op het verzoek van de tieners organiseerden we eind maart nog een online spelletjesavond. We speelden o.a. Among us en Pictionary. Vooral bij dat laatste werd veel gelachen, vanwege de soms heel artistieke tekeningen die werden gemaakt.
  • In april konden we gelukkig weer met een aantal naar de kerk. De communicanten en andere jeugd en geïnteresseerden namen deel aan jeugdvieringen rondom Pasen in de kerk.
  • In mei startte het kinderkoor B-UNO weer met enkele koortrainingen als voorbereiding op de Eerste Heilige Communie viering, waarbij zij de viering mochten opluisteren.
  • In juni was het dan zover. Na maanden (online) voorbereiding mochten acht communicanten hun Eerste Heilige Communie ontvangen.
Om het seizoen af te sluiten wordt er op 10 juli een barbecue georganiseerd voor de jeugd van de Mariakerk. We zullen dan ook samen brainstormen over het programma in het najaar. Voor meer info of om aan te melden voor de BBQ, klik hier.
Voor meer informatie ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
#Geloven hoe zit dat? Wat kan jij betekenen voor de wereld?
>> Lees meer
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2021 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp