Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
We bieden activiteiten aan voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult.
Ook lees je meer over evenementen die wij bezoeken.
Meer informatie op te vragen via
info@youthfaithexploration.nl
Voor in de agenda
Zaterdag 3 februari om 13.00u
Kinderbingo
Zondag 25 februari om 09.30u
Amazing Gift Jongerendag

Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
Website
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
In de spotlight!

Amazing Gift Jongerendag
Op zondag 25 februari om 09.30-16.00 uur is er een jongerendag in de Mariakerk. Naar aanleiding van het 10-jarig jubileum van het jeugdwerk in deze kerk zijn alle jongeren uitgenodigd om naar de mis te komen, samen lof te prijzen en God te danken voor Zijn Heilige Geest, die dit werk heeft mogelijk gemaakt. Er staat een gezellig samenzijn op het programma met lekkere hapjes en in de middag is er ruimte voor verdieping over het onderwerp de Eucharistie. In verband met de catering graag van tevoren aanmelden bij Lymardis of Shirleni via info@youthfaithexploration.nl. Wees van harte welkom en zegt het voort. 
Aankomende activiteiten
De voorbereiding op de Eerste Heilige Communie gaat van start
De Eerste Communie vindt dit jaar plaats tijdens de Eucharistieviering van zondag 3 juni. U kunt uw kind opgeven door uiterlijk 31 januari het aanmeldingsformulier ingevuld in te leveren bij mevrouw Shirley Blanken of het secretariaat. De formulieren liggen achter in de kerk of zijn ook via die kanalen op te vragen.
Met Aswoensdag begint de Veertigdagentijd. Hoe zat het ook al weer? Dit filmpje legt het uit in één minuut. Met LEGO. Via Youtube kanaal Trideo.
Aswoensdag, begin van de Vastentijd
Op woensdag 14 februari start voor christenen de Veertigdagentijd. Om 18.30 uur is daarom een viering in de Mariakerk, waarbij er een askruisje gehaald kan worden.
Voor meer informatie over de Vastentijd kan je het filmpje hierboven bekijken, waarop het in 1 minuut wordt uitgelegd. Wil je nog meer videos bekijken over het onderwerp, dan raden wij ook het Youtube kanaal Busted Halo aan. Dat bevat korte clipjes over het geloof (in het Engels).
>> Klik hier voor Busted Halo
Website vernieuwd
De website van onze kerk is vernieuwd en heeft onder andere een jeugdhoek pagina toegevoegd. Bekijk het hier:
www.rkk-hoogvliet.nl
Ook onze Youth Faith Exploration website ondergaat binnenkort een transformatie. Hou het in de gaten op:
www.youthfaithexploration.nl
Voor de meest recente informatie en foto's over de jeugd in de Mariakerk, hou onze Facebook in de gaten.

Terugblik
Mariarkerk Nieuwjaarsreceptie
Op de afgelopen nieuwjaarsreceptie kwamen parochianen bijeen om samen terug te kijken naar het afgelopen jaar en uit te kijken naar het nieuwe.
Ook jongeren waren aanwezig en samen werd er kort gebrainstormd over activiteiten door Youth Faith Exploration.
Het eerstvolgende wat op het programma staat is de jongerendag van 25 februari. Hierbij willen we in het bijzonder oud-deelnemers uitnodigen om met ons terug te blikken op 10 jaar jeugdwerk in de Mariakerk en bij te kletsen. Op het verzoek van een aantal van jullie wordt het een waar reüniefeest. We eten samen een hapje en vertonen wellicht de YF8X dvd van ons éénjarig bestaan. Uiteraard zijn alle jongeren hierbij welkom, oud en nieuw, zelfs jong en oud.


Kerstspel door en voor kinderen
Op zondag 24 december 2017 om 18:30 uur was er een nieuwe kerstspelviering in de Mariakerk. Kinderen met hun hele familie waren van harte uitgenodigd om te komen kijken. Voor wie wil mochten de kinderen ook verkleed komen als schaapje of engeltje en een cadeautje meenemen voor kindje Jezus. Deze cadeaus waren voor kinderen die nooit of bijna nooit wat krijgen. Ze zijn dan ook gebracht naar kinderen in een asielzoekerscentrum. Het was een prachtige kerstavond.
M25 Hoogvliet gestart!
De Mariakerk vormelingen van 2017 hebben een aantal diaconale activiteiten uitgevoerd tijdens en na hun voorbereiding op het Heilig Vormsel. Door hun enthousiasme is de groep M25 Hoogvliet ontstaan. Zij willen zich regelmatig blijven inzetten voor kwetsbare mensen en hebben dat inmiddels al drie keer gedaan. 
De kerstkaarten die ze hebben gemaakt voor gevangenen werden op 10 december uitgedeeld in de gevangenis. Hun zelf gekochte en ingezamelde boodschappen voor mensen in armoede zijn een tijd terug overhandigd. Op 17 december werden de cadeautjes die ze hebben gekocht en ingepakt gegeven aan kinderen van thuisloze tienermoeders in een noodopvang. Goed bezig!
Vormselviering in Rhoon
Gefeliciteerd aan alle vormelingen die op zondag 5 november 2017 het sacrament van het Heilig Vormsel hebben ontvangen. God zegen jullie allemaal!
>> Klik hier voor alle foto's
Parochie jongerendag was een gezellig succes!
Zondag 29 oktober 2017 was het zover. De jongerendag van de parochie H.H. Nicolaas Pieck en Gezellen in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk te Hoogvliet-Rotterdam. Het was een gezellige ontmoeting met jongeren uit alle kerken van de parochie. In totaal waren er meer dan 35 deelnemers en 15 bezoekers.
De dag begon met een Eucharistieviering, waarbij de vormelingen van dit jaar zichzelf voorstelden en een taak hadden in de liturgie, zoals de lezingen voorlezen. Na een bijzondere viering kwam de jeugd bijeen in de pastorie voor een lekkere lunch om vervolgens gezamenlijk te lopen naar Villa Vonk voor een sportmiddag. Op het programma stond basketballen, trefbal, kegelroof en voetbal. In teams met een naam die ze zelf hadden bedacht (SuperSquad, Team Goud, Adidas, Feyenoord en DreamTeam), gingen de jongeren de strijd aan voor de wisseltrofee. Uiteindelijk won na een spannend toernooi het team 'Dream Team' met de meeste punten.
Dank aan alle vrijwilligers die dit initiatief hebben georganiseerd!
Voor meer informatie ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2018 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp