Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
We bieden activiteiten aan voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult.

Ook lees je meer over andere evenementen die wij bezoeken met de jeugd. 
Met name in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk en onze parochie HH Nicolaas Pieck en Gezellen, maar ook informatie over stedelijke, bisdom Rotterdam en landelijke activiteiten.

Voor meer informatie ga naar:
www.youthfaithexploration.nl
Agenda
Voorbereiding op H. Vormsel
In september en oktober
Openingsviering met bisschop
Zon 11 september om 10.30 uur
Bijzondere Antilliaanse mis
Zon 18 september om 14.00 uur
Start koortrainingen B-UNO
Zon 25 september om 10.30 uur
Sportdag met vluchtelingen
Zon 25 september om 14.30 uur
Parochie sportdag
Zon 2 oktober om 13.00 uur
Weekend over Ware Liefde
Vrijdag 4 t/m zondag 6 november

Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
Website
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
Youth Faith Exploration in september
Start voorbereiding op het vormsel
Wil je dit jaar graag het Sacrament van het Vormsel ontvangen, klik dan hierDe lessen zijn inmiddels al gestart. De Vormsel viering is op zondag 30 oktober om 09.30 uur, waarbij de bisschop  Mgr. van den Hende het sacrament zal toedienen aan de vormelingen.
>> Lees meer

Openingsviering van de parochie
Op zondag 11 september wordt het nieuwe werkjaar officieel geopend met een viering in de Bedevaartkerk. Deze openingsviering is samen met onze bisschop  Mgr. van den Hende om 10.30 uur. Na afloop is er een lunch en voor jongeren een rondleiding. Het adres van de Bedevaartkerk is De Rik 5 te Brielle. De Maria en Johannes onder het Kruis kerk en alle andere kerken in onze parochie HH. Nicolaas Pieck en Gezellen zijn op deze dag gesloten. De viering voor de Antilliaanse gemeenschap is verzet naar 18 september.
>> Lees meer

 
Bijzondere Antilliaanse mis
I.p.v. de tweede zondag is er deze maand op zondag 18 september een mis voor de Antilliaanse gemeenschap. Dit is de eerste zondag van de Vredesweek en daarnaast kunnen alle kinderen en jongeren de zegen ontvangen voor het nieuwe schooljaar. Wees allen welkom. Zie de flyer hiernaast voor meer informatie.

B-UNO gaat weer van start!
Doe mee met B-UNO, het kinderkoor van de Maria en Johannes onder het Kruis kerk in Hoogvliet. Je kan meedoen als zanger of misschien bespeel je wel een instrument, meld je aan via info@youthfaithexploration.nl.
Het koor oefent vanaf 25 september wekelijks op zondag van 10.30-13.00 uur in de kerkzaal.
Tijdens de training zal er ook tijd vrij worden gemaakt voor kindercatechese en diaconale activiteiten. Zoals de Heilige Beuno (waar het koor naar is vernoemd) zal B-UNO zich inzetten voor kwetsbare mensen in de samenleving en daarvoor verschillende activiteiten ondernemen om mensen tot steun te zijn.
Op zondag 23 oktober zal B-UNO de heilige mis om 09.30 uur muzikaal begeleiden.
>> Lees meer

Youth Faith Exploration aankondigingen
Nicolaas Pieck & Gezellige Sportdag
Zoals gebruikelijk in onze parochie HH Nicolaas Pieck en Gezellen wordt er de eerste zondag van oktober een sportdag georganiseerd voor alle jongeren uit het hele cluster. Zondagmiddag 2 oktober 2016 zal voor de zevende keer dit sportieve evenement plaatsvinden.

Meld je aan en ga de ‘strijd’ aan. Neem gerust vrienden mee. Wil je alleen aanmoedigen dat kan ook. We zijn toch allemaal benieuwd wie er dit jaar naar huis gaat met de Nicolaas Pieck en Gezellen trofee. Dus komt dat zien of doe mee!

De sport- en speldag wordt gehouden in de gymzaal van de Villa Vonk op het adres Othelloweg 8 te Hoogvliet en begint om 13.00 uur. Rond 17.00 uur is het afgelopen en gaat een groepje winnaars met de beker naar huis.
Om op te geven kun je mailen naar info@youthfaithexploration.nl.Een weekend over Ware Liefde
Je bent jong, je zit vol met vragen, je bent misschien verliefd... Maar wie ben jij eigenlijk? Waarom ben jij? Wat is liefde? En wat heeft God met jou te maken?
Het eerste weekend van november krijg jij de kans om op ontdekkingstocht te gaan met leeftijdsgenoten. Kom samen voor een paar dagen van ontmoeting en relaxation, maar ook verdieping en (youth faith) exploration.
Noteer de data in jouw agenda: 4, 5 en 6 november 2016 in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk op het adres Parelvissersstraat 131, Hoogvliet-Rotterdam.
Meld jezelf en eventueel je vrienden aan via info@youthfaithexploration.nl
Aanmelden kan t/m 21 oktober 2016.
Kosten: €10,- (inclusief maaltijden)
Meer informatie krijg je bij aanmelding.

Terugblik
De Wereldjongerendagen 2016
Wat was het weer een geweldige trip. Het is moeilijk om in woorden te brengen wat je allemaal meemaakt op zo'n reis. Daarom is het eigenlijk het beste als je het gewoon zelf een keertje meemaakt. Je krijgt nog een kans om deze unieke jongerenpelgrimage te ervaren. Over 3 jaar zal de WJD namelijk plaatsvinden in Panama! Maar eerst nog even terugkijken naar de WJD in Krakau van de afgelopen zomer. Hieronder 3 verslagen een aantal jongeren uit onze parochie:
Klik hier voor het verslag van Peter.
Klik hier voor het verslag van Elisabeth.
Klik hier voor het verslag van Shirleni.

M25 Rotterdam Funday in Duinrell!
Ook dit jaar waren er jongeren die de afgelopen periode mee hebben gedaan met M25 Rotterdam uitgenodigd voor een Funday. Een aantal tieners van de Mariakerk waren er ook bij en hebben genoten van het lekkere weer en de leuke attracties. Bedankt voor jullie inzet voor kwetsbare mensen.
>> Lees meer

Wil je dit seizoen ook meedoen met M25, meld je dan nu aan voor de kick-off activiteit: een sportdag met vluchtelingen op zondag 25 september. Ontmoet leeftijdsgenoten die uit noodzaak zijn gevlucht uit hun land. Heet hen welkom, leer hen meer over Rotterdam, maar kom vooral samen om plezier te hebben met elkaar!
>> Lees meer


Vrijwilligers gezocht!
M25 Rotterdam is op zoek naar één of meerdere vaste M25-vrijwilligers om het project te ondersteunen. Ben je 19 jaar of ouder, heb jij affiniteit met jongeren en hun leefwereld en heb je 2 - 4 uur per week over, dan kan één van deze vacatures iets voor jou zijn.
We zijn op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij  de begeleiding van tieners uit kerken of scholen, hulp bij PR/fotografie en/of bij de organisatie en uitvoering van de activiteiten.
>> Lees meer


Voor meer informatie ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
Light new light in the hearts of people
"Go out into the world today and love the people you meet.
Let your presence light new light in the hearts of people."
- Heilige Moeder Teresa -
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp