Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
We bieden activiteiten aan voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult.
Ook lees je meer over andere evenementen die wij bezoeken met de jeugd. Met name in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk en onze parochie HH Nicolaas Pieck en Gezellen, maar ook informatie over stedelijke, bisdom Rotterdam en landelijke activiteiten.
Agenda
Activiteiten in april:

ACTIVITEIT 1: (alle leeftijden)....

YF8X Sportdag in Zuiderpark
Zondag 17 april, 12.00-16.00u

ACTIVITEIT 2: (12 t/m 18 jaar)....
M25 Lounge: Kleding maken
Zondag 24 april, 14.00-18.00u

Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
Website
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
Youth Faith Exploration Sportdag!
TIME FOR SOME FUN!
Voor komende zondag nodigt Youth Faith Exploration alle kinderen, tieners en jongeren van de Mariakerk e.o. uit voor een sportief middagje in het Zuiderpark (Oldegaarde 21, Rotterdam). Trek je sportoutfit aan en kom naar het park voor een middag gezelligheid, (kennismaken met) sporten en lekkere gezonde snacks. Heb je problemen met vervoer, mail dan naar info@youthfaithexploration.nl en wij proberen wat te regelen.
M25 Lounge met een kleding upcycle workshop!
Samen met M25 Rotterdam doet Youth Faith Exploration Teens vaker mee met activiteiten die uniek zijn. Nu is dat weer het geval. De M25 Lounges zijn bedoeld om samen te komen met alle jongeren van 12 t/m 18 jaar die interesse hebben in M25 en/of al jaren meedoen, om elkaar te ontmoeten, te leren over een bepaald thema, maar met name ook om samen te chillen en iets leuks te doen.
Het thema voor de komende M25 Lounge is het werk van barmhartigheid: naakten kleden. Dit gaan we op een originele manier doen en ervaren. Er komen namelijk 2 ware fashionista’s van Doris&Inez op bezoek en zij gaan ons helpen om van onze oude kledingstukken iets moois en nieuws te maken, dat heet upcyclen. Hiervoor heb je geen ervaring nodig met naaien, maar wel de bereidheid om een nieuwe creatie te maken van jouw oude kleding. De creaties zullen we dan doneren aan een goed doel.
Als je mee wil doen met deze M25 Lounge moet je er snel bij zijn met aanmelden, want er kunnen maximaal 15 jongeren meedoen! Neem in ieder geval 2 van jouw eigen kledingstukken mee naar de workshop om ermee aan de slag te gaan. Geef je nu op via info@youthfaithexploration.nl. Deelname is gratis! Wil je meerijden met iemand, laat dat dan ook even weten bij jouw aanmelding.

Details op een rij:

WAT: Een M25 Lounge bijeenkomst met een kleding upcycle workshop
VOOR WIE: Alle tieners van 12 t/m 18 jaar zijn welkom (max. 15 deelnemers)
WANNEER: Zondag 24 april om 14.00-18.00 uur
WAAR: Emmaüsgangers kerk; Reyerdijk 67, 3079 NC, Rotterdam
KOSTEN: Deelname is gratis, neem wel een aantal kledingstukken van jezelf mee.
Terugblik
Barmhartige spelletjesdag
In maart waren alle kinderen uitgenodigd om mee te doen met een spelletjesmiddag rondom barmhartigheid. Het was heel gezellig. Er werd gezongen, het spel ballonnentrappen gespeeld, gegeten en geleerd over wat barmhartigheid betekent. De kinderen moesten nadenken hoe zij op school of thuis barmhartig kunnen zijn. Op welke manieren je een ander kind kan helpen als zij honger of dorst hebben. Met de plaatjes van de werken van barmhartigheid hebben de kinderen in groepjes memory gespeeld. Aansluitend konden de kinderen ook blijven voor een proefles met het kinderkoor. We heten dan ook 3 nieuwe leden welkom: Frank, Dilano en Elanie! We sloten af met het zingen van 2 liedjes met de muzikanten.


24 uur voor de Heer maakt ruimte voor God
Al sinds de start van het Heilig Jaar van Barmhartigheid in december 2015 waait er een frisse wind in onze parochie. Het is de Heilige Geest die aan het werk is om een positieve verandering te bewerkstelligen in de harten van alle parochianen en iedereen om ons heen. Dit Jaar van Barmhartigheid is onze kans om ons opnieuw te (be)keren tot God en ons leven zo in te richten, waar God de voornaamste plaats heeft. De activiteiten die daarvoor worden georganiseerd zijn gelegenheden om dat te beleven en om antwoord te geven aan de roeping voor iedere Christen. Om God lief te hebben en onze naasten. 24 uur voor de Heer was zo’n moment in het Heilig Jaar, waarbij de bedoeling van het Jaar van Barmhartigheid 1 van zijn vele hoogtepunten bereikte.
>> Lees meer
Voor meer nieuws ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
Toewijding aan de Barmhartige God
 “Help mij, o Heer, dat...
...mijn ogen barmhartig mogen zijn, zodat ik nooit op grond van de uiterlijke schijn zal verdenken of oordelen, maar weet te ontdekken wat mooi is in de zielen van mijn naaste en hem te hulp kom [...]
...mijn oren barmhartig mogen zijn, zodat ik acht mag slaan op de noden van mijn naaste en mijn oren niet onverschillig zijn voor de pijnen en het gekerm van mijn naaste [...]
...mijn tong barmhartig zal zijn, zodat ik nooit negatief over mijn naaste zal spreken, maar een woord van troost en vergeving zal hebben voor allen [...]
...mijn handen barmhartig mogen zijn en gevuld met goede werken [...]
...mijn voeten barmhartig zijn, zodat ik mij zal haasten om mijn naaste bij te staan en mijn eigen vermoeidheid en afmatting overwin [...]
...mijn hart barmhartig mag zijn, zodat ik zelf alle lijden van mijn naaste mag voelen”


- Gebed van Heilige zuster Faustina (Dagboek, 163) -
Bron: Bisdom Rotterdam
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by MailChimp