Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
We bieden activiteiten aan voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult.

Ook lees je meer over evenementen die wij bezoeken.

Meer informatie op te vragen via
info@youthfaithexploration.nl
Voor in de agenda
- Vormsel viering: 18 nov 2018
- Kerstspel: 24 dec 2018
- Tour of Faith: maandelijks
- Driekoningen: 6 jan 2019
- WJD@Home: 25-27 jan 2019
- The Challenge: voorjaar 2019
- Eerste Communie: 2 jun 2019

Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
Aankomende activiteiten
Feest in de kerk!
Aanstaande zondag 18 november wordt in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk het Heilig Vormsel toegediend aan twintig jonge parochianen. Dat gebeurt in een extra feestelijke Heilige Mis voor onze gehele parochie. Het vormsel zal worden toegediend door Mgr. van der Hende. De eucharistieviering begint op deze bijzonder feestelijke dag om 11:00 uur (i.p.v. de gebruikelijke tijd van 9:15 uur). In de andere kerken van onze parochies zijn er komende zondag geen vieringen. Dus wees allen welkom bij de bevestiging van het doopsel van deze jongeren en vier met hen mee.Hou de kerkwebsite in de gaten voor de tijden van alle vieringen rondom en op de feestdagen:
www.rkk-hoogvliet.nl.
Kijk en doe mee bij het Kerstspel
Op zondag 24 december om 18:30 uur is er weer een kerstspelviering in de Mariakerk. Alle mensen, jong en oud, zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken. Jonge spelers/muzikanten die mee willen doen kunnen aansluiten bij de trainingen op 16 en 23 december om 11:00-13:00 uur in de Mariakerk.
Alle kinderen mogen verkleed komen naar het kerstspel als schaapje of engeltje en een cadeautje meenemen voor kindje Jezus. Deze cadeaus worden gebracht naar kinderen die nooit of bijna nooit wat krijgen. Het kerstspel wordt op een interactieve manier gedaan waar alle aanwezige kinderen aan mee kunnen doen. Wees van harte welkom op kerstavond. Zegt het voort en tot dan!
In het nieuwe jaar!
Beleef de Wereldjongerendagen vanaf Ameland
De Wereldjongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het Rooms Katholieke geloof te vieren. Sinds 1984 vindt deze wereldwijde ontmoeting iedere drie jaar plaats in of bij een grote stad, afwisselend in Europa en elders in de wereld. Met jongeren uit onze parochie en heel Nederland waren we aanwezig bij de WJD van Keulen - Duitsland, Madrid - Spanje, Rio - Brazilië en Krakau - Polen. Voor de eerste keer in de geschiedenis worden de Wereldjongerendagen gehouden in Midden-Amerika, van 22 tot 27 januari 2019 in Panama-stad. De inschrijving voor de reis is gesloten, maar je kan jezelf nog voor 20 december 2018 aanmelden voor het WJD@Home thuisblijversprogramma.
>> Lees meer
Driekoningen met cadeautjes
Na de viering van Driekoningen op zondag 6 januari om 9:15 uur willen we ook dit keer iets leuks meegeven aan alle kinderen van de Mariakerk. Alle kinderen zijn dan ook welkom om naar de eucharistieviering te komen en achteraf een geschenkje mee naar huis te nemen.
Goede voornemen: The Challenge
Altijd goed om voor het nieuwe jaar een aantal voornemens voor jezelf te bepalen. Hier is alvast een tip: doe mee met The Challenge! Inmiddels hebben dit najaar 35 jongeren van 12 t/m 18 jaar de uitdaging aangenomen om in actie te komen voor mensen in kwetsbare posities in de stad. 6 teams onder leiding van 6 jongerencoaches zijn druk bezig om hun zelfbedachte activiteiten te organiseren en uit te voeren voor hun gekozen doelgroep, zoals vluchtelingen, kinderen in het ziekenhuis en ex-gevangenen. Je kan met het project meedoen als deelnemer of coach. Accepteer ook de challenge en kom in actie!
>> Lees meer

Voorbereidingen Sacramenten
Op zondag 2 juni 2019 zal de Eerste Heilige Communie worden uitgereikt aan kinderen die zich daarvoor hebben opgegeven. De inschrijfformulieren liggen achter in de kerk.

(Jong)volwassenen die het Heilig Doopsel - Vormsel - of de Eerste Heilige Communie willen ontvangen kunnen zich aanmelden bij het secretariaat. Voor meer info kan er ook contact worden gezocht met mevrouw Shirley Blanken via shirleyblanken@hotmail.com. Let wel op, voor de voorbereiding moet men in sommige gevallen ruim zes maanden van tevoren aanmelden. Dus wees op tijd met aanvragen.
>> Lees meer
Terugblik
Hosanna wint!
Zondag 23 september 2018 werd het Parochiejaar geopend met de jaarlijkse gezamenlijke parochieviering. Van deze gelegenheid werd gebruik gemaakt om de vormelingen van dit jaar uit alle kerken van onze parochie zich te laten voorstellen aan de gemeenschap. Zij noemden ieder hun naam, leeftijd en de reden waarom zij ervoor hebben gekozen om hun Heilig Vormsel te doen. Mooi om te horen dat het hun persoonlijke keuze is om zo dichter tot God te komen en hun geloof te verdiepen. Het was een prachtige viering in de volle Maria en Johannes onder het Kruis kerk te Hoogvliet, gevuld met jong en oud, voltallig pastoraal team en meerdere koren die de eucharistieviering opluisterden. De kinderkoren uit Brielle en Hoogvliet hebben speciaal voor deze viering gezamenlijk een muzikaal verhaal en lied ten gehore gebracht.
 
Na een gezegende viering konden alle parochianen elkaar in de koffiezaal ontmoeten onder het genot van een lekkere lunch. De jongeren kregen hier hun eigen plekje om zich voor te bereiden op de sportmiddag die daarna zou plaatsvinden. Na lekker te hebben gegeten ging de jongerengroep richting de gymzaal van Villa Vonk, niet ver van de kerk vandaan.
Toen iedereen binnen was en zich had omgekleed, was het tijd om op te warmen en de teams te maken. Elk team mocht zijn eigen teamnaam kiezen, maar die naam moest wel iets met het geloof te maken hebben. Zo'n 30 jongeren werden verdeeld in de teams Team Christelijke Strijders, Team Hosanna, Team Exodus en Team Angels. Samen gingen zij de sportieve strijd aan met basketbal en trefbal. Tussendoor kon men ook nog pauze nemen om wat water te drinken en een snack te eten om de energie hoog te houden. Ook was er een tiental bezoekers, waaronder pastoor Smulders en pater Jouri om de deelnemers aan te moedigen. Aan het eind van de middag was team Hosanna de winnaar met de meeste punten. Echt weer een top dag! Dank aan alle aanwezigen en vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.
 
Voor meer informatie ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2018 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp