Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
We bieden activiteiten aan voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult.

Ook lees je meer over andere evenementen die wij bezoeken met de jeugd. 
Met name in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk en onze parochie HH Nicolaas Pieck en Gezellen, maar ook informatie over stedelijke, bisdom Rotterdam en landelijke activiteiten.

Heb je vragen of wil je jezelf aanmelden voor de activiteiten, mail dan naar:
info@youthfaithexploration.nl

Voor meer informatie zie ook onze website: 
www.youthfaithexploration.nl
Agenda
M25 Rotterdam Funday!
Zondag 3 juli om 12.00 uur
Nationale Bedevaart Brielle
Zaterdag 9 juli om 11.00 uur
Wereldjongerendagen 2016
Zon 17 juli t/m din 2 augustus
WJD @ Home
Vrijdag 29 t/m zondag 30 juli
Voorbereiding op H. Vormsel
Aanmelden tot 31 juli
M25 Rotterdam activiteiten
In juli en augustus
Jongerenbedevaart Banneux
Zaterdag 3 - zondag 4 september
Openingsviering met bisschop
Zon 11 september om 10.30 uur
Misdienaarsdag
Zat 17 september om 12.30 uur
Mariakerk tienerweekend
Vrijdag 4 t/m zondag 6 november

Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
Website
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
Youth Faith Exploration in juli en augustus
Uit onze agenda
Er staat ons weer een leuke zomer te wachten, met als 1 van de hoogtepunten natuurlijk de Wereldjongerendagen! In totaal 900 deelnemers uit Nederland zullen in juli reizen naar de WJD in Krakau, Polen, waarvan 13 jongeren van Youth Faith Exploration en onze parochie. 
Uiteraard zijn er nog genoeg andere leuke dingen te doen voordat we vertrekken en voor degene die achterblijven. Klik voor meer informatie over de activiteiten op de links hieronder.
Voor updates en de groeten uit Krakau hou de diverse media in de gaten. Zo wordt bijvoorbeeld de slotmis met de paus en miljoenen jongeren op zondag 31 juli  op tv uitgezonden. Kijk ook op www.wjd.nl voor meer informatie.Youth Faith Exploration in september
Uit onze agenda
Start het nieuwe schooljaar goed met onderstaande activiteiten in september. We openen het nieuwe seizoen groots in onze parochie met de openingsviering met onze bisschop van Bisdom Rotterdam, Mgr. van den Hende, in de Bedevaartkerk te Brielle.
Let op! Op deze zondag zijn er geen andere vieringen in onze parochie en dus ook geen ochtendmis en Antilliaanse mis in de Mariakerk. Jullie worden allen uitgenodigd om samen te komen in Brielle als 1 parochie. Klik op de links voor meer informatie.

Youth Faith Exploration aankondiging
Een weekend over Ware Liefde en alles wat jou aangaat
Theologie van het Lichaam voor TIENERS 12-18 jaar

Wat is liefde? Wat is respect? Wat is de betekenis van seks? Wat doe ik hier eigenlijk op aarde? En wat heeft God daar allemaal mee te maken?
Allemaal vragen die ook Paus Johannes Paulus II hebben bezig gehouden toen hij jong was. Hij heeft hier veel over gesproken in ‘De theologie van het lichaam’. Dat is de verzamelnaam van een serie catecheses die hij heeft gegeven. Hij laat aan de hand van teksten uit de Bijbel zien dat onze relaties, ons leven, lichaam en seksualiteit diamanten zijn waar je nooit op uitgekeken raakt. De inleidingen in dit weekend nemen jou dan ook mee op een ware ontdekkingstocht. Je krijgt een stuk verdieping aangeboden, maar er is ook veel ruimte voor ontmoeting en gezelligheid.
4, 5 en 6 november 2016 in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk
Parelvissersstraat 131, Hoogvliet-Rotterdam
Aanmelden via info@youthfaithexploration.nl t/m 21 oktober 2016
Kosten: €10,- (inclusief maaltijden)
Terugblik
What happened in may and june
Afgelopen periode hebben we weer gezegende activiteiten achter de rug.
Op 28 mei waren verschillende jongeren uit de Mariakerk aanwezig bij de priesterwijding van Boris in de kathedraal. Hier en daar werd er een traantje gelaten bij het zien van een jongere uit onze kerk die zijn wijding ontving. Heel mooi!
Een paar dagen later op 30 mei heeft Youth Faith Exploration leidster Najesca een cursusavond gegeven voor jongeren met als thema Jouw identiteit in Christus. Met 10 deelnemers was het een inspirerende avond geweest.
Zowel op 5 juni toen er een grote groep kinderen hun Eerste Heilige Communie deden en op 26 juni bij de jongeren Eucharistieviering, mocht kinderkoor B-UNO de mis muzikaal begeleiden. Het waren mooie vieringen, waarbij de laatste ook een jongere, Chrisjen geheten, de drie initiatiesacramenten ontving. Groot feest dus, waardoor er na de mis ook een spontane After Praise Party was met koor Mensaheronan di Pas.
Na de jongerenviering van 26 juni was er ook het WJD tuinfeest, waarbij de deelnemers van Bisdom Rotterdam en Breda met elkaar konden kennismaken. Reuzegezellig met o.a. een barbecue.
Tenslotte was er afgelopen weekend de Nacht zonder Dak sponsoractie. Hartstikke cool om een nachtje buiten te slapen in een krot om zo geld in te zamelen voor straatkinderen. Je kan nog steeds sponsoren! Meer daarover, lees hier.
Voor meer informatie ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
The beginning of love
"Let us always meet each other with a smile, for the smile is the beginning of Love."
- Zalige Moeder Teresa -
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by MailChimp