Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
We bieden activiteiten aan voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult.

Ook lees je meer over andere evenementen die wij bezoeken met de jeugd. Met name in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk en onze parochie HH Nicolaas Pieck en Gezellen, maar ook informatie over stedelijke, bisdom Rotterdam en landelijke activiteiten.

Heb je vragen of wil je jezelf aanmelden voor de activiteiten, mail dan naar:
info@youthfaithexploration.nl
Voor meer informatie zie ook onze website: 
www.youthfaithexploration.nl
Agenda
Priesterwijding Boris:
Zaterdag 28 mei om 11.00 uur
WJD presentatie en collecte:
Zondag 29 mei om 09.30 uur
Cursusavond Mijn ID + borrel:
Maandag 30 mei om 18.30 uur
Taizéviering @ Mariakerk
Woensdag 1 juni om 18.30 uur
Eerste Heilige Communie
Zondag 5 juni om 09.30 uur
Tour of Faith @ Nootdorp
Zondag 12 juni om 15.00 uur
Nacht Zonder Dak:
24-25 juni om 19.00-07.00 uur
Jongerenmis
Zondag 26 juni om 12.30 uur
WJD tuinfeest
Zondag 26 juni om 13.00 uur

Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
Website
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
Youth Faith Exploration in mei
Uit onze agenda
  • Priesterwijding Boris: Komende zaterdag 28 mei zal onze vroegere acoliet van de Mariakerk tot priester worden gewijd! Om Boris tot steun te zijn en te feliciteren is iedereen van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Om 11.00 uur start de viering in de kathedraal op het adres Mathenesserlaan 305.
  • WJD presentatie en collecte: Aanstaande zondag 29 mei zullen een aantal jongeren die in de zomer naar de Wereldjongerendagen gaan zich voorstellen aan de gemeenschap. Zij hebben iedereens hulp nodig om hun reis mede mogelijk te maken door gebed, maar ook een financiële bijdrage. Wees van harte welkom om bij de viering in de Mariakerk aanwezig te zijn om 09.30 uur. De deurcollecte die voor de WJD wordt gehouden is dan ook van harte aanbevolen om hen een handje te helpen.
Cursusavond Mijn ID + borrel
Klik op de flyer hieronder voor een uitnodiging van de komende YF8X cursusavond.
We hopen op een grote opkomst, maar vooral ook een mooie en leerzame bijeenkomst. De aanmeldingen via Whatsapp stromen al binnen. Geef je nu nog op bij de YF8X leiders of via info@youthfaithexploration.nl
Het is ook gewoon leuk om elkaar weer te zien. Achteraf is er dan ook een gezellige borrel. Wij zorgen voor de bitterballen en wat te drinken. Neem gerust ook zelf wat hapjes mee en dan maken we er een echt feestje van. Zegt het voort. Bring your friends en tot gauw.
Youth Faith Exploration in juni
Uit onze agenda
  • Taizéviering: Elke eerste woensdag van de maand is er een Taizéviering van 18:30 tot 19:00 uur. In de oneven maanden in de Dorpskerk en in de even maanden in de Mariakerk. Met na afloop koffie/thee. Woensdag 1 juni is het in de Mariakerk. Wees welkom!
  • Eerste Heilige Communie: Na weken van voorbereiding is het dan zover. Een grote groep kinderen doen hun Eerste Heilige Communie in de Mariakerk. Het zal weer een mooie viering worden op zondag 5 juni om 09.30 uur onder de muzikale begeleiding van ons kinderkoor B-UNO.
  • Tour of Faith: In de laatste maand voor de WJD komen alle jongeren uit het bisdom nog 1 keer samen voor een Tour of Faith en wel op zondag 12 juni. Om 15.00 uur start het programma met een viering, achteraf is er een geloofsgesprek met de bisschop en een simpele maaltijd. Dit keer zijn we te gast in de H.Bartholomeus kerk op het adres Veenweg 38 te Nootdorp.
Durf jij het aan: een Nacht Zonder Dak!
Op vrijdag 24 juni t/m zaterdag 25 juni houden we van 19.00 uur tot 07.00 uur een Nacht Zonder Dak actie met alle jongeren van Youth Faith Exploration in samenwerking met M25 Rotterdam op een grasveld bij de Mariakerk. Deze nacht gaan we in een zelfgebouwd krotje van kartonnen dozen slapen en ondervind je aan de lijve hoe het is om dakloos te zijn. Laat jezelf sponsoren en help zo straatkinderen aan onderdak, maaltijd en school zodat ze net als jij kunnen dromen over hun toekomst!
Om aan te melden, ga dan naar: www.nachtzonderdak.nl/rotterdam Klik op Ik wil deelnemen en je krijgt jouw eigen pagina, waarop mensen jou kunnen sponsoren. Meld je dan ook nu aan en begin met inzamelen!
>> Lees meer
Uit onze agenda
  • Jongerenmis: Zondag 26 juni is er om 12.30 uur een jongerenmis in de Mariakerk. Kinderkoor B-UNO zal de viering opluisteren. Wil je de eucharistie vieren met leeftijdsgenoten, wees er dan bij en neem jouw vrienden mee!
  • WJD Tuinfeest: Ook op zondag 26 juni is er speciaal voor de jongeren die naar de Wereldjongerendagen gaan een tuinfeest. Dit is het moment om jouw medereizigers te ontmoeten. Ga je dus naar de WJD, kom die dag dan om 13.00 uur naar de Don Bosco school te Rijswijk op het adres Julialaantje 26.
Terugblik
WJD on Air!
Een grote groep jongeren vanuit het hele land kwam zondag 1 mei bijeen in Hilversum voor WJD on Air en Youth Faith Exploration was erbij. De dag begon met een eucharistieviering geheel in WJD stijl. Het werd in de ochtend op NPO 2 uitgezonden en YF8X leider Shirleni mocht een voorbede doen. Klik hier voor de uitzending.
Vervolgens was er na de mis een echte WJD lunch en konden de jongeren deelnemen aan diverse media workshops om in de zomer de Wereldjongerendagen op verschillende manieren vast te leggen.
Naarmate de WJD steeds dichterbij komt, hou de diverse media in de gaten voor verslaglegging over de Wereldjongerendagen.
YF8X'ers aan de slag bij de 'naakten kleden' M25 Lounge
Bij M25 Rotterdam komen vaker activiteiten voorbij die uniek zijn, waarbij we kwetsbare mensen tot steun willen zijn. Nu was dat op zondag 24 april weer het geval. Jongeren van verschillende kerken, waaronder de Mariakerk en scholen kwamen weer samen voor een M25 Lounge, waarbij we dit keer te gast waren in de Emmaüsgangers kerk en iets leuks hebben gemaakt voor tienermoeders.
>> Lees meer
Jongeren van de Mariakerk helpen mee bij een Tienermoederdag
In de meivakantie heeft M25 Rotterdam de jaarlijks terugkerende Tienermoederdag georganiseerd voor jonge moeders die wonen in de noodopvang bij het Leger des Heils. Een aantal jongeren van Youth Faith Exploration hielpen mee. Dit jaar konden we een échte High Tea aanbieden door een extra donatie van de 'Grote Slag'. Dat is een jaarlijks event waarbij parochies een donatie doen aan diaconale activiteiten. 
Voor de meiden van de woongroep was dit hun eerste keer High Tea in een restaurant! Met veel onbekende hapjes en nieuwe ervaringen werd het een gezellige middag. 
Aan het einde van de middag kregen de jonge moeders een 'upcycle' tas, door de jongeren zelf gemaakt op de afgelopen M25 Lounge, gevuld met een smakelijk moederdagcadeau!
Voor meer informatie ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
Geloof zonder daden is dood
"Broeders en zusters, wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven, maar hij handelt er niet naar? Zou dat geloof hem soms kunnen redden? Als een broeder of zuster nauwelijks kleren heeft en elke dag eten tekort komt, en een van u zegt dan: ‘Het ga je goed! Kleed je warm en eet smakelijk!’ zonder de ander te voorzien van de eerste levensbehoeften – wat heeft dat voor zin? Zo is het ook met geloof: als het zich niet daadwerkelijk bewijst, is het dood. [...] 
Zoals het lichaam dood is zonder de ziel, zo is ook geloof zonder daden dood."

- Heilige Jacobus de Mindere -
Bron: Jacobus 2, vers 14-17, 26.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by MailChimp