Copy
Come explore your faith with Youth Faith Exploration!
We bieden activiteiten aan voor Kids, Teens en YoungAdult.
Klik hier om deze email online te bekijken in jouw browser
Inhoud
In deze nieuwsbrief kom je van alles te weten over de activiteiten die Youth Faith Exploration organiseert voor Kids, Teens en YoungAdult.
Ook lees je meer over evenementen die wij bezoeken.
Voor in de agenda
Zondag 29 oktober om 09.30u
Parochie Jongerendag:
viering, lunch, sport- en spel
Klik hier voor kerkelijke agenda
Steun ons!
Website
Facebook
Twitter
YouTube
Spotify
In de spotlight!
Parochie jongerendag en 10-jarig bestaan Youth Faith Exploration!
Kom naar een gezellige jongerendag in de Mariakerk met een jongerenviering, lekkere lunch en een sport- en spelmiddag. Jongeren uit de hele parochie zijn welkom. Neem ook gerust jouw vrienden mee. Tijdens de lunch besteden we ook even aandacht aan het 10-jarig bestaan van Youth Faith Exploration. Ben je al een tijdje niet geweest, kom dan leuke herinneringen ophalen. Ben je nieuwsgierig naar alles wat we de afgelopen 10 jaar hebben gedaan, kom een kijkje nemen. Jong en oud wees welkom! Aanmelden via info@youthfaithexploration.nl (i.v.m. de catering).
Nieuws uit de parochie
De voorbereiding op het Heilig Vormsel gaat van start
Ook dit jaar kunnen jongeren zich opgeven om het sacrament van het Heilig Vormsel te ontvangen. De Vormselviering zal plaatsvinden op zondag 5 november 2017 om 9.30 uur. De deadline om aan te melden is al geweest. Heb je die gemist, dan is dit nog je laatste kans om jezelf op te geven. Aankomende zondag 3 september starten de Vormsel voorbereidingslessen. Klik hieronder voor het inschrijfformulier.
>> Lees meer
Mariakerk Fancy Fair - hulp gezocht
Op zaterdag 23 september om 10.00-16.00 uur start de Witte markt het seizoen met een fancy fair rommelmarkt. Er worden allerlei spullen verkocht om geld in te zamelen voor de kerk. Kom ook gezellig kijken en koop wat.
Daarnaast zijn we nog dringend op zoek naar een aantal (jonge) krachten om voorafgaand spullen voor de verkoop te sjouwen en achteraf op te ruimen. Maar ook op de dag zelf zou het leuk zijn als een aantal nieuwe gezichten meehielpen met de verkoop. Als je mee kan helpen, dan kan je jezelf aanmelden via het secretariaat
Je hoeft niet per se de hele dag, je kan ook voor een paar uurtjes meehelpen als dat makkelijker is voor jou. Maar alsjeblieft geef je op, want het zou niet leuk zijn als de oudere vrijwilligers dit alleen moeten doen. Dat is niet echt fair voor een fancy fair, aangezien wij allemaal gebruik maken van de kerk. Graag horen we dan nog een enthousiaste en positieve reactie van jou. Trouwens, een dagje vrijwilligerswerk is goed voor je ziel. Vraag ook je vrienden om mee te helpen. Hoe meer mensen, hoe gezelliger en hoe sneller alles gaat. Alvast heel erg bedankt!
Nieuws uit het bisdom en landelijk
Jouw mening telt
Paus Franciscus heeft om de mening van alle jongeren gevraagd. De paus wil weten hoe jij denkt over jongeren, geloof en het leven. De antwoorden worden besproken op de grote bisschoppensynode in oktober 2018. Vul a.u.b. de enquête in.
>> Lees meer
Dit najaar: volop inspiratie voor het jongeren- en tienerwerk
Het nieuwe werkjaar voor het tiener- en jongerenwerk start met een aantal momenten waarop vrijwilligers, jongeren en pastorale beroepskrachten zich kunnen laten inspireren. In september begint een cursus jongerenpastoraat van vier avonden. Kort daarna start in oktober een nieuw seizoen van Tour of Faith. Dit najaar is er ook M25 goes Dordrecht, een bijeenkomst voor de M25-groepen in het bisdom. Landelijk is er in november een inspiratiedag die wordt georganiseerd door Jong Katholiek.
>> Lees meer
Bijzondere ontmoeting met enkele Taizé broeders
Elke eerste woensdag van de maand is er een Taizéviering van 18:30 tot 19:00 uur. In de oneven maanden in de Dorpskerk en in de even maanden in de Mariakerk. Met na afloop koffie/thee. In november zijn twee broeders van Taizé een week te gast in Nederland. Ze reizen door het land en organiseren telkens een bijbelstudie, ontmoeting en natuurlijk een Taizégebed. Ze komen ook naar Rotterdam op vrijdag 17 november.
>> Lees meer
De Wereldjongerendagen naar Panama in 2019!
Reserveer de data in jouw agenda! 15 t/m 29 januari 2019, want dan staat de volgende WJD gepland. Klik hier voor de brochure met meer informatie over de reis uit Nederland. De WJD is voor jongeren van 18 t/m 30 jaar. De vroegboekprijs (tot eind januari 2018) is €1500,- p.p. all inclusive. Boeken kan via de website van VNB.
>> Lees meer
Terugblik
Afscheid pastoor Bladowski
Zondag 9 juli nam onze parochie HH Nicolaas Pieck en Gezellen officieel afscheid van pastoor Bladowski in de Mariakerk te Hoogvliet. Namens alle jongeren hadden de leiders van Youth Faith Exploration nog een klein cadeau voor hem, met dank aan Maartje. We wensen hem veel zegen.
Eerste Heilige Communie
Op zondag 28 mei ontvingen 11 kinderen in de Maria en Johannes onder het Kruis kerk hun Eerste Heilige Communie. Een prachtige viering op een mooie dag. Heel veel zegen voor alle kinderen die deze stap hebben genomen in hun geloofsleven.
De Goede Week met kinderen
Zoals gebruikelijk was er ook dit jaar extra aandacht voor de jeugd in de Mariakerk tijdens de vieringen in de Goede Week. Zo was er op Witte Donderdag 13 april de voetwassing van de kinderen. "We mogen net als Jezus mensen helpen en lief zijn.", aldus een meisje die antwoord gaf op de vraag wat Jezus bedoelde met de voetwassing. Ook op Goede Vrijdag 14 april kregen de kinderen een speciale plek in de kerk. De kruisweg werd verteld en gebeden voor en door kinderen.
Een nieuwe jonge katholiek erbij!
Begin dit jaar mocht Dylan Ghabaran, een jongere uit onze parochie, de drie initiatie sacramenten ontvangen. Kapelaan Boris, bij ons wel bekend als één van onze vroege misdienaars, ging voor tijdens deze Heilige mis op zondag 29 januari. Hij werd daarbij geassisteerd door een andere jonge priester, Eli Stok. Het was een bijzondere viering door jongeren en voor jongeren. Veel zegen voor Dylan.
Voor meer informatie ga naar: www.youthfaithexploration.nl
Meld je bij ons aan en wij regelen zo nodig vervoer naar alle activiteiten! Mail hiervoor naar info@youthfaithexploration.nl.
Inspiratie
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2017 Youth Faith Exploration, Alle rechten voorbehouden.


Bezoekadres:
Youth Faith Exploration
Parelvissersstraat 131
3194 JL, Hoogvliet-Rotterdam
Tel: 06-44149583 (Lymardis)
E: info@youthfaithexploration.nl

afmelden nieuwsbrief    wijzig gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp