Copy
Nieuwsbrief 5 - 2015
Bekijk de nieuwsbrief in je browser
We sturen je deze keer de oktober-nieuwsbrief en we hebben ontzettend leuk nieuws! We vertellen je in deze nieuwsbrief over een nieuw initiatief: we organiseren de Dag van de Biodynamische Psychologie op 20 november!

Ook blikken we terug op onze activiteiten deze maand, is er een Bio-Release in Nijmegen en Amsterdam, delen we informatie over EABP en..Clover was gisteren bij ons in Amsterdam!
Een nieuw initiatief: De dag van de Biodynamische Psychologie
20 november 2015 is een bijzondere dag: het is de eerste editie van de Dag van de Biodynamische Psychologie!
Samen met 15 biodynamische therapeuten laten we deze dag zien wat voor mooi werk we doen. We openen onze deuren en hopen op zoveel mogelijk bezoekers. Alle informatie over deze dag en waar de deuren open gaan, vind je via www.lichaamsgebaseerd.nl. Met biodynamische psychologie nemen we ons lichaam als basis. Om die reden communiceren we tijdens de-Dag-van via het woord 'Lichaamsgebaseerd'.
We laten zoveel mogelijk media weten dat deze dag wordt georganiseerd. Fijn als ook jullie de informatie over deze dag willen delen via Facebook, Twitter, e-mail of mondeling :-)
We kijken uit naar 20 november!
Aan de slag
Nicky, Harry en Menno zijn de afgelopen weken voor het NIB op verschillende plaatsen geweest en hebben laten zien en ervaren wat biodynamische psychologie is. Lyon, Wenen, Amsterdam, we zijn als organisatie zichtbaar en mobiel!
We blijven je informeren via deze nieuwsbrieven en via de social media. Heb jij leuke ideeën, weet je waar een interessante activiteit is of heb je vragen? Laat het ons weten!
 
Bio-Release in Nijmegen en Amsterdam
Biodynamisch therapeut Elsbet Hazewinkel verzorgt komende periode bio-release dagen in Nijmegen. Eind oktober start ook de Bio-Release met Anna Ter Laak. Als je kennis wilt maken met massage en wilt leren hoe je een ontspannende massage kunt geven, zijn zulke dagen heel fijn. Met verschillende technieken leer je om vanuit rust en aandacht aan te raken. Door zacht lichaamswerk en bewustwordingsoefeningen leer je de verbinding maken tussen lichamelijke klachten en psychische factoren. Meer informatie over de bio-release door Elsbeth vind je op haar website en van die van Anna Ter Laak op de website van het NIB.
Carien
We zijn ontzetten blij met een prachtig artikel dat Carlien heeft geschreven over de Psychoperistaltiek! Dit artikel geeft ons een extra stevige ondergrond voor ons werk." Het artikel is geschreven in het engels en bij deze doen we een oproep:
"
Wie wil het artikel vertalen in het Engels?" 
Carlien woont en werk al meer dan 30 jaar in London, ze is opgeleid door Gerda Boysen en heeft veel les gegeven in the Londen school of Biodynamic psychotherapy, Ze heeft 2 masters gedaan in Body Psychotherapy en dat heeft haar erg geïnspireerd om gedegen artikelen te schrijven.
Op bezoek in Lyon
Afgelopen weekend zijn de opleidingen die lid zijn van het EABP in Lyon bij elkaar gekomen. De Franse Biodynamische school was de gastheer; er werd gezorgd voor een mini-symposium en voor lekker eten. Nicky was er bij en vertelt: "We hebben vergaderd over kwaliteit, ethiek en toelatingseisen. Ook was er genoeg ruimte voor levendigheid, lichaamswerk en gezelligheid. Het is bijzonder inspirerend om meer te weten te komen over de verschillende lichaamsgeoriënteerde stromingen, organisatie van de scholen en om trainers te leren kennen."
 
Het EABP is ook voor jou een interessante organisatie. Ze geven leuke symposia en hebben een grote database voor artikelen. Wist je dat ze een introductie filmpje hebben over Lichaamsgeorienteerde psychotherapie? Bekijk hem hier op hun website.
 
Clover Southwell in Nederland
15 oktober verzorgde Clover Southwell een bijscholing voor biodynamisch (massage-) therapeuten en studenten biodynamische therapeut met als thema The dynamic in biodynamictherapy. Over het biodynamische werk zei Clover: "It is so simple, but to get it into you, to live it, takes years and years." Met doorleefde diepte heeft ze ons naar de kern en de eenvoud van de biodynamiek gevoerd. Ze introduceerde de term "primary potential", dat wat de persoon in zich heeft, dat wat zich kan en wil ontwikkelen: "To put your focus from primary personality to primair potenciality brings back the dynamiek." Kortom; we hebben genoten van Clover, van hoe zij het biodynamische leeft en van de biodynamiek.

Wist je dat?
... we uitkijken naar de eerste keer Dag van de Biodynamische Psychologie?
... we het leuk vinden wanneer je reageert op onze nieuwsbrief?
... we nieuwe cursussen en bijscholingen aan het voorbereiden zijn?

Tot slot
Heb je vragen of opmerkingen? Heb je zelf leuke informatie die je online deelt? Je kunt ons altijd 
mailen! Ken je iemand voor wie deze nieuwsbrief ook interessant is? Leuk als je hem doorstuurt!
Sociale media
We vinden het fijn om met jullie in contact te zijn. We blijven jullie informeren via onze nieuwsbrief. Ook delen we via sociale media tips en inspiratie op onze Facebookpagina, het Twitteraccount en website.
 
NIB Amsterdam is het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie.

Wij verzorgen de beroepsopleidingen tot Biodynamisch therapeut.

Daarnaast bieden wij bijscholings- en nascholingprogramma's aan
voor Biodynamisch therapeuten en hulpverleners in de zorg. 

 
Ook geven we cursussen voor persoonlijke ontwikkeling, zoals Bio-Release,
Pulsatie, Empowerment en retraites in de woestijn.

Verder verzorgen wij lezingen over thema's waar
Biodynamische Psychologie voor staat.

Heb je vragen? Mail ons via info@biodynamischepsychologie.nl.

Harry Visser 
Menno de Lange 
Nicky Smout

~