Copy
Nieuwsbrief 4 - 2015
Bekijk de nieuwsbrief in je browser
De zomervakanties liggen alweer achter ons en bij het NIB zijn we aan de slag met leuke activiteiten. We vertellen je in deze nieuwsbrief over een nieuwe opleidingsgroep in 2016, over Menno die in Frankrijk was, over het congres door LSBP in Londen, we geven je een boekentip en we herinneren je aan de bio-release avonden en de bijscholing door Clover Southwell in oktober.
Eerste jaar BT27 afgerond en nieuwe opleidingsgroep in 2016
Het eerste jaar dat in teken staat van "ik in relatie tot mezelf' van de BT27 is afgerond. Het weekend stond in het teken van onafhankelijk welzijn. Elke student heeft dat ten diepste in haar eigen lichaam kunnen ervaringen. Wat maakt je nou nog gelukkiger en tevredener als team?
Groep BT27 begint aan het tweede jaar dat in het teken staat van 'ik in relatie met de ander". Het nieuwe programma van het tweede jaar staat op onze website. Wij, het team en de studenten, staan te popelen!
We willen ook DOLGRAAG in het begin van 2016 een nieuwe groep starten! De BT28! We zetten onze volle energie er voor in. Doe je met ons mee, denk je met ons mee? Zegt het voort!
Bijscholing Menno de Lange in Frankrijk
Twee keer per jaar verzorgt Menno vier- of vijfdaagse bijscholingen bij Ecole Biodynamique in Nice in Frankrijk. Begin september was hij er weer voor een Bio-release training. De studenten die hun vierjarige studie bijna hebben afgerond, kregen de training met als doel een onderzoek naar contact met alle basisprincipes. Het thema was "A dark night of a spiritual warrior". Welke krachten heb je die eigenlijk buiten het licht blijven.
Ook in Amsterdam geeft Menno bijscholingen. Zo verzorgt hij in januari een weekend over de Kracht van Liefde.
Congres in Londen
30 en 31 oktober en 1 november is alweer het derde Biodynamic Body-Psychotherapy Conference in Londen. Een jaarlijks congres over Biodynamische Therapie. "The third Biodynamic conference explores aspects of contemporary psychotherapeutic practice from a biodynamic perspective and also examines biodynamic psychotherapy within current psychotherapeutic thought and neuroscience" 
Vraag: ga jij naar het congres? Leuk als je vertelt over wat je hoort en meemaakt. Wil je dat delen in een volgende nieuwsbrief? Stuur ons dan een berichtje.
 
Bewust Amsterdam
Wij staan met het NIB sinds kort op de website van Bewust Amsterdam. Een website die alle bewuste ondernemers in de regio verbindt in een netwerk. Hun idee is dat dit bij zou kunnen dragen aan een bewuster en daarmee gelukkiger, duurzamer, gezonder en prettiger leven. Een mooi initiatief waar wij graag deel van uitmaken!
Boekentip
De jongen die opgroeide als hond door Bruce Perry.
Dit boek geeft een prachtige beeld over hoop en mogelijkheden voor getraumatiseerde en verwaarloosde kinderen. Kinderpsychiater B. Perry werkt vanuit de kennis op het snijvlak van neurowetenschappen en psychologie en beschrijft veel theoretische achtergrond van zijn handelen. Hij geeft heldere beschrijvingen van zijn behandelingen en zijn zeer adaptieve, neuro-sequentiele aanpak zoals aanraking, ritme, muziek en beweging. Echt een aanrader voor therapeuten en ouders.
Herinnering: Bijscholing bij het NIB - Clover Southwell en bio-release
15 oktober verzorgt Clover Southwell een bijscholing voor biodynamisch (massage-) therapeuten en studenten biodynamische therapeut met als thema The dynamic in biodynamictherapy. Meer informatie over deze dag en over hoe je je kunt aanmelden lees je op onze website
Ook lees je nog een interessant artikel over Clover uit de 'The psychotherapist'. 
27 oktober start ook weer een cursus bio-release. Deze wordt verzorgd door Anna ter Laak. Van een artikel over Anna hebben we ook een link op de site gezet.

Wist je dat?
... we het fijn vinden als je ons een testimonial over het NIB stuurt?
... je op onze website onze vorige nieuwsbrieven terugvindt?
... we nieuwe cursussen en bijscholingen aan het voorbereiden zijn?

Tot slot
Heb je vragen of opmerkingen? Heb je zelf leuke informatie die je online deelt? Je kunt ons altijd 
mailen! Ken je iemand voor wie deze nieuwsbrief ook interessant is? Leuk als je hem doorstuurt!
Sociale media
We vinden het fijn om met jullie in contact te zijn. We blijven jullie informeren via onze nieuwsbrief. Ook delen we via sociale media tips en inspiratie op onze Facebookpagina, het Twitteraccount en website.
 
NIB Amsterdam is het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie.

Wij verzorgen de beroepsopleidingen tot Biodynamisch therapeut.

Daarnaast bieden wij bijscholings- en nascholingprogramma's aan
voor Biodynamisch therapeuten en hulpverleners in de zorg. 

 
Ook geven we cursussen voor persoonlijke ontwikkeling, zoals Bio-Release,
Pulsatie, Empowerment en retraites in de woestijn.

Verder verzorgen wij lezingen over thema's waar
Biodynamische Psychologie voor staat.

Heb je vragen? Mail ons via info@biodynamischepsychologie.nl.

Harry Visser 
Menno de Lange 
Nicky Smout

~