Copy
Nieuwsbrief 7 - 2015
We sturen je deze keer de december-nieuwsbrief. We schrijven over het thema-weekend van Menno in januari, de Kracht van Liefde, over een cadeau van de NVBT, dat de Introductie Trainingen het land in gaan en delen we een mooi filmpje. 

En natuurlijk kijken we ook terug op 20 november, de eerste editie van de Dag van de Biodynamische Psychologie. Het was een succesvolle en fijne dag! We wensen je veel leesplezier!
 
20 november: De dag van de Biodynamische Psychologie
Vrijdag 20 november lieten 17 biodynamische therapeuten zien wat voor mooi werk we doen. We openden onze deuren en mochten tientallen bezoekers informeren over dit mooie vak.
We zijn op dit moment bezig met het maken van een samenvatting van de dag. We laten weten wanneer jullie een en ander kunnen lezen en zien. Waar we in de media te vinden waren, zie je op de speciale website.

Ook in 2016 organiseren we een Dag van de Biodynamische Psychologie. Deze dag wordt weer de derde-vrijdag-van-november, dus volgend jaar op 18 november! Schrijf de datum vast in je agenda :-)
Wordt zeker vervolgd!
Kracht van Liefde
Ook in 2016 verzorgt het NIB een aantal thema-weekenden. 23 en 24 januari doet Menno dat met het thema 'Kracht van Liefde'. In ons leven zijn we bewust of onbewust op zoek naar de liefde, om liefde te geven, te ontvangen, geliefd te worden voor wie we zijn en wat we doen. Dit maakt ons kwetsbaar. We hebben vaak een ambivalente liefdesrelatie met de liefde zelf.
Menno neemt je mee in het onderzoek hoe we open kunnen blijven voor de schoonheid van liefde en de transformerende krachten van liefde zelf. Informatie over het weekend lees je op de website.
 
Cadeau van NVBT
Op 23 november waren Wietzke van Oene en José Berkels bij ons op bezoek. Ze overhandigden ons namens de vele oud NVBT leden een cadeau. Twee chocolade repen die symbool stonden voor een financiële bijdrage voor een nieuw accreditatie proces. Dit was de laatste handeling van José namens het NVBT, er staat echt een punt achter de mooie Biodynamische beroepsvereniging.
Tot onze vreugde hebben de leden besloten de laatste duiten aan ons te doneren. We voelen ons hierdoor zeer gesteund onze koers naar een in de maatschappij verankerde opleiding. Ondertussen weten we dat vele therapeuten op dit moment hun eigen stappen zetten in het volgen van de MBK (medische basiskennis) en PSBK (psychosociale basiskennis). Dit voelt zeer verbindend; we doen allemaal onze stappen!
Dank jullie wel voor jullie bijdrage!
Introductietrainingen
In april 2016 start een nieuwe opleidingsgroep tot Biodynamisch Therapeut. Mensen die meer willen weten over de opleiding, zijn welkom bij een Introductieweekend of Introductiedag. De planning is:

- 6 en 7 februari: Introductieweekend in Amsterdam

- 19 maart: drie keer een Introductiedag in het land: 
Nicky is in Groningen
Menno is in Amersfoort
Harry is in Den Bosch

Wil je je al aanmelden of wil je meer informatie? Kijk dan op onze website!
 
Podcast
Om te luisteren: een podcast "Why therapy works" door Louis Cozolino. Hij is bekend van zijn steen goede boeken over hechting en therapie vanuit neurologische perceptie. In dit interview geeft hij zijn visie op het belang van therapie en onderbouw hij met neurowetenschap de mogelijkheden voor verandering die therapie en vooral lichaamgebaseerde therapie.
 

Wist je dat?
... we bezig zijn met de planning voor 2016?
... we het op prijs stellen als je mensen vertelt dat een nieuwe opleidingsgroep in april start?
... we het leuk vinden wanneer je reageert op onze nieuwsbrief?

Tot slot
Heb je vragen of opmerkingen? Heb je zelf leuke informatie die je online deelt? Je kunt ons altijd 
mailen! Ken je iemand voor wie deze nieuwsbrief ook interessant is? Leuk als je hem doorstuurt!
Sociale media
We vinden het fijn om met jullie in contact te zijn. We blijven jullie informeren via onze nieuwsbrief. Ook delen we via sociale media tips en inspiratie op onze Facebookpagina, het Twitteraccount en website.
 
NIB Amsterdam is het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie.

Wij verzorgen de beroepsopleidingen tot Biodynamisch therapeut.

Daarnaast bieden wij bijscholings- en nascholingprogramma's aan
voor Biodynamisch therapeuten en hulpverleners in de zorg. 

 
Ook geven we cursussen voor persoonlijke ontwikkeling, zoals Bio-Release,
Pulsatie, Empowerment en retraites in de woestijn.

Verder verzorgen wij lezingen over thema's waar
Biodynamische Psychologie voor staat.

Heb je vragen? Mail ons via info@biodynamischepsychologie.nl.

Harry Visser 
Menno de Lange 
Nicky Smout

~