Copy
Et nyhetsbrev fra Havgapet.
View this email in your browser

Utvikling på Træna

Velkommen til nyhetsbrevet fra havgapet!

Ting tar tid.. det får man ofte høre når det handler om utvikling. Men ting kan også skje raskt, og det skjer ju faktiskt litt av hvert, hele tiden og etter kvert. Uansett, jeg tror det er en god idé å formidle noe av det som skjer akkurat nå. Derfor får du dette nyhetsbrevet!
Les neden om noen av det det som er igang. Och ta kontakt hvis du vill vite mer, eller har ting du vil formidle. Nyhetsbreven er tenkt att komme en gang om måneden omtrent.

Keep up the good spirit kjære Havfolk!

/Moa Bjørnson
Utviklingssjef Træna

IDÉCAFÉ 18 FEB
Mange gode idéer...

Den 18 februari hade vi IDÉCAFÉ for att tillsammens diskutere idéer og fremdrift på Træna. Det var mange gode ting som kom opp. Ca 30 personer deltog och några av de populære idéerne var: Paketere Trænaprodukter (øl, salt, vann, røkt fisk), starta en efterskole, begynd med tang/tare-produksjon, bygge kulturhus, sende podradio, supporte et nytt hotell-konferensanlegg... Bland mye annet. 
Takk alle dokker som kom! 

 

SØKNADER 
Som er sendt in

I mars og april er det frist for flere søknader til Fylkeskommunen, til Kulturrådet mm. Fra Træna har vi blant annet sendt in en søknad om en midlertidig Kultur- og Tursistpaviljong til sommeren og en søknad for et Artist in Residence, slik at vi kan få hit mennesker som vil teste at bo på Træna. Vi har også søkt om midler til Træna-Hawaii fotoprosjekt.Neste frist er at søke for Utviklingsstøtte til forprosjekt for hotell, turisme og næringsutvikling. Og så finnes muligheten at gjøre hamnsamarbeidssøknad..
Håper vi får mange midler bevilgede!

 

TRÆNA - HAWAII Idecafé 13 mars

Neste idécafé har temat Hawaii! Vi får opplesing av brev fra trænværingen Theodor Holmen som emigrerte til Hawaii 1898 og sendte brev til søsteren Alma Sandøy. Jann Sandøy leser ur samlingen. Besøk også fra Nasjonalbibliotek og Arkiv i Nordland. Och info om nye fotoprosjektet TRÆNA – HAWAII der idéen er at i Almas anda fotografere dagens Trænværinger 2015. 
Velkommen til 
Amora 13 mars fra kl 15-17ca. Kaffe, kos, kake og hawaiimusikk.

KURS PÅ TRÆNA
11-12 mars + 14april

Helgelands Kunnskapspark og Innovasjon Norge legger kurs om pakking, distribusjon og salg på Træna neste uke, og med återsamling igjen den 14 april. Vi gleder os att komme sammen og utvikle felles produkter/tjenster for økt turisme til Træna, og at få litt kompetansepåfyll av experter utenfra. Deltakere fra både Træna og resterende Helgeland er velkommen.

Hvis nåen mer vil bli med på kurs, kontakt Kunnskapsparken Helgeland på post@kph.no

WORKSHOP & VISEFESTIVAL

Den 10-11 april arrangeres TENK TRÆNA som er en 24 timers workshop hvor vi får inspirasjon fra andre steder, utvikler idéer, smaker på nye trænaprodukter, lytter til spennende foreleser, spiser sammen, koser og skaper fremtid! Vi får også musikk, underholdning og workshopøvelser. Det hele avsluttes med visefestival. Mer info kommer, men boka datoen allerede nå.
Vil du bidra med något? Ta kontakt!

TA KONTAKT!

Jeg er takknemlig for den første måneden her med lærerike besøk hos så mange forskjellige bedrifter. Som utviklingssjef fokuserer jeg på utvikling av Træna i ett brett perspektiv. Det handlar om Turisme og opplevelse, Næringsliv og havbruk, Kultur og entreprenørsskap. Men også regionalt samarbeid er viktigt, ikke minst i tider av båtproblematikk. Ta veldig gjerne kontakt hvis du har en idé, hvis du trenger till støtte eller bare vil diskutere et eller annet. Min dør står åpen på rådhuset, det går ellers greit att ringa, mail eller inviter meg til der du er. Vi ses!
Share
Tweet
Forward
Moa Bjørnson, Utviklingssjef Træna
moa.bjornson@trana.kommune.no
(+47)47478016
unsubscribe from this list    update subscription preferences