Copy
Reminder: studiemiddag op woensdag 13 oktober. De kinderen zijn die dag om 12.00u vrij. Verder nieuws over de Kinderboekenweek, de Boekenmarkt, voorstellen van de logopediste, stagiaires en meer.
Veel leesplezier!
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 3 schooljaar 2021-2022
Agenda
6 t/m 17 okt Kinderboekenweek
ma 11 okt Nieuwsbrief
wo 13 okt Studiemiddag: alle leerlingen zijn om 12.00u vrij
do 14 okt Boekenmarkt in de buitenlucht van 13.45u tot 14.15u (op het schoolplein)
18 t/m 22 okt Herfstvakantie
wo 27 okt Luizencontrole
zo 31 nov Nationaal Schoolontbijt;
Dankdag
5 t/m 12 nov 'Week van de Mediawijsheid'
ma 8 nov Nieuwsbrief 4
di 9 nov 'Experience Day’ voor groep 8 op het Voortgezet Onderwijs
wo 10 nov Groep 1 t/m 3: voorstelling ‘Valentijn Productiehuis’ in de Meenthe
do 11 nov Sint-Maarten
zo 14 nov Kerk-school-gezinsdienst om 9.30u in de Grote Kerk
Van het team

                                                       
Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek gestart. Op ons Kindcentrum besteden we hier bewust aandacht aan.
Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: Worden wat je wil.


We kunnen niet genoeg onderstrepen wat het belang is van (voor)lezen. Hier kunt u als ouder/verzorger uw steentje aan bijdragen. 
Even alles op een rijtje:

 • Voorlezen vergroot de woordenschat;
 • Voorlezen stimuleert de fantasie;
 • Voorlezen helpt kinderen te leren luisteren en zich te concentreren;
 • Voorlezen daagt uit om zelf te lezen;
 • Voorlezen stimuleert het inlevingsvermogen;
 • Voorlezen vergroot de liefde voor boeken;
 • Voorlezen draagt bij aan een toename van het zelfvertrouwen;
 • Door met het kind ook te praten over het boek, wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan.
                                            
 • Lezen geeft kennis: kinderen leren nieuwe woorden en begrippen
 • Door lezen leren kinderen zich te concentreren
 • Door lezen leren kinderen zich beter te verwoorden: “Mam, en toen kwam die leeuw, en toen...”
 • Lezen is goed voor de spelling. Kinderen lezen dat dijk geschreven worden met een lange ij en meid met een korte ei
 • Door lezen ontwikkelen kinderen moraal: Wat zijn de waarden en normen in een bepaalde cultuur?
 • Door lezen leren kinderen intenties van anderen te begrijpen: Wat wil die boze prinses eigenlijk? Wat is haar doel?
 • Lezen geeft inzicht: hoe werkt dat? Wat komt er allemaal bij kijken?

Vertraging te plaatsen unit voor extra groepsruimte bij ons Kindcentrum
Aan de zijde van de Kinderopvang zal een extra groepsruimte worden gerealiseerd om de groei binnen ons Kindcentrum 'op te vangen' om zodoende te tijd te kunnen overbruggen tot de realisatie van nieuwbouw. De hoop was dat de te plaatsen units rond de herfstvakantie gerealiseerd zouden zijn. De vergunningsprocedure heeft echter vertraging opgelopen, waardoor de planning opschuift. We verwachten met de kerst de ruimte gebruiksklaar te krijgen.


 Terugblik activiteiten

Knikkerwedstrijd
Op dinsdag 28 september stond de knikkerwedstrijd op de agenda. 
De kinderen knikkeren met knikkers van school. Van iedere groep werd op basis van meerdere knikker partijtjes een winnaar bepaald. Vervolgens was er een finale voor de hele school met alle knikkerkampioenen van de groepen. Bentley Bouwmeester heeft de finale gewonnen en is daarmee gekroond tot 'knikkerkoning 2021' van Kindcentrum Johan Friso. Wat een topper!
 
Vooruitblik activiteiten
 
Reminder: Studiemiddag op woensdagmiddag 13 oktober: leerlingen om 12.00u vrij
Zoals in de schoolgids en op de jaarkalender staat vermeld, is er op woensdagmiddag 13 oktober een studiemiddag voor alle leerkrachten. Alle groepen zijn deze dag om 12.00u vrij. 

Boekenmarkt op donderdag 14 oktober aanstaande!
Verderop in de nieuwsbrief leest u meer informatie over een boekenmarkt, welke we gaan organiseren op donderdagmiddag 14 oktober aanstaande!
 
Nationaal schoolontbijt op woensdag 3 november
Het duurt nog even, maar hierbij alvast een aankondiging:
Op woensdag 3 november starten we in alle groepen binnen ons Kindcentrum (opvang en onderwijs) met een gezond ontbijt op school. Dit in het kader van aandacht voor een gezonde start van de dag. 
 

Ik hoop u middels deze nieuwsbrief zo volledig mogelijk te informeren. 
Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op.
 

Namens het team,
Harm Jan Jaarsma
Bijbelverhalen

Na de zomer zijn we begonnen met de verhalen van Jakob en Esau. Die verhalen lopen door in de verhalen over Jakobs zoons: Jozef en zijn broers. Jozef wordt door zijn broers als slaaf verkocht naar Egypte, waar hij uiteindelijk onderkoning wordt.

Week 41 (11/10 - 15/10) – Hoe sterk ben jij? 
Genesis 32: 23-33, 33: 1-11 en 35: 16-29 
Jakob is op weg naar Esau, zijn broer waar hij eerder voor gevlucht is. Onderweg vecht hij met een onbekende. Hij krijgt de naam Israël, want hij heeft gevochten met God en met de mensen. Als Esau en Jakob elkaar zien, blijkt Esau sterk genoeg om te vergeven.

Week 42 (18/10 - 22/10) – Zie je mij? 
Genesis 37: 1-36 en 39: 1-6 
Jozef heeft dromen waarin alles om hem draait en hij pronkt met een mooie jas. Ziet iedereen hem wel? Later gooien zijn broers hem in een put. Wie ziet hem daar? En wie ziet hem als hij als slaaf naar Egypte wordt gebracht?

Week 44 (01/11 - 05/11) – Hier droom ik van 
Genesis 39: 7-23, 40: 1-23 en 41: 1-8 
In Egypte komt Jozef terecht in het huis van Potifar. Het gaat goed, hij krijgt een belangrijke positie. Maar dan wordt de vrouw van Potifar verliefd op hem. Als Jozef haar afwijst, komt hij in de gevangenis terecht. Hij legt de dromen van zijn medegevangenen uit. Daarna heeft de farao een droom. Wie zou kunnen uitleggen wat de dromen van de farao betekenen?

                                        

Boekenmarkt op donderdagmiddag 14 oktober!
Beste ouders, 

Aanstaande donderdagmiddag 14 oktober willen wij de 'jaarlijkse' boekenmarkt houden tijdens de Nationale Kinderboekenweek. Deze boekenmarkt zal buiten op het plein plaatsvinden. Het weer lijkt goed te zijn aanstaande donderdag.  
De boekenmarkt vindt plaats tussen 13.30 uur en 14.15 uur.  Eerst een kwartier 'opbouwen' en daarna (ver)kopen (prijsjes tot maximaal 2,50 euro per boek) of ruilen mag ook. 
Kinderen mogen dus zelf boeken meenemen om te verkopen en snuffelen bij de kleedjes van anderen om andere boeken te kopen of te ruilen.
We zouden het fijn vinden als er, vooral in de onderbouw, wat geholpen wordt hierbij. Dus ouders, opa en oma's, oudere broers of zussen.....welkom! Via Klasbord ontvangen ouders hier ook informatie over.
Mogelijk tot donderdagmiddag!

Even voorstellen: de logopediste
Hallo allemaal,

Mijn naam is Iris de Jong, ik ben 22 jaar en ik woon in Heerenveen. Sinds februari van dit jaar ben ik werkzaam als logopedist (van Logopediepraktijk Lindevallei) op Kindcentrum Claus, Kindcentrum Het Kompas en Kindcentrum Johan Friso. Ik doe dit met veel plezier.
Ik zie voornamelijk kinderen die moeite hebben op het gebied van de spraak-/taalontwikkeling, maar werk ook met kinderen die vaak met hun mond open zitten of kinderen die slissen. Ik werk zowel bij de opvang, als op de peuterspeelzaal en de basisschool; heel afwisselend dus!
In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn hond Finn en vind ik het gezellig om met vrienden af te spreken. Verder vind ik zeilen en suppen leuk om te doen, mits het lekker weer is uiteraard ;). 
 
Op maandagochtenden en op de vrijdagen ben ik aanwezig op Kindcentrum Johan Friso. Mocht u vragen hebben of uw kind wellicht ook logopedie nodig heeft, dan kunt u altijd even contact met mij opnemen via 06 – 38786959 of via de mail: iris@logopediepraktijklindevallei.nl
Logopedie wordt overigens voor kinderen volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

                          
 
Even voorstellen: stagiaires
In deze nieuwsbrief stellende de nieuwe stagiaires zichzelf aan u voor!
 
Goedendag allemaal, 
 
Mijn naam is Xavier Tol ik ben 16 jaar oud kom uit Steenwijk en studeer op het Deltion College in Zwolle. Ik kom op het Kind centrum Johan Friso stagelopen vanaf 20-9-21 t/m 17-7-22 in groep 7/8 en in verschillende bovenbouwgroepen in samenwerking met de Onderwijsasisstent. Ik doe de opleiding onderwijsassistent en zit op dit moment in mijn eerste jaar. Na deze opleiding wil ik aan de pabo gaan studeren zodat ik leraar op het basisonderwijs kan worden. Ik heb vroeger zelf ook altijd op deze school gezeten en daarom lijkt het me ook extra leuk om nu weer terug te komen op een school waar ik zelf ontzettend veel plezier heb gehad. Ook ben ik enthousiast over de collega’s die ik ga ontmoeten of opnieuw zie maar nu niet als leerkracht maar als collega. Ik ben zelf erg sportief, ik sport vaak en doe dan ook zelf aan voetbal ook houd ik ervan om mensen wat te leren. Zelf doe ik dit graag bij mijn nichtjes of andere familieleden en nu heb ik dus de ideale kans om de kinderen van het Kind centrum Johan Friso wat te leren. Ik heb gekozen voor groep de bovenbouw omdat ze in die groepen specifiekere lessen en uitleg geven aan de kinderen die dat nodig hebben. 
 
Ik heb er heel veel zin tot snel! 
--------------------------------------------------------------

Ik ben Iris van Benthem ben 17 jaar oud en ik woon in Paasloo. Vorig jaar heb ik SG Eekeringe afgerond. Nu doe ik de opleiding onderwijsassistent. Ik loop dit jaar op de dinsdag stage bij groep 1/2 a en vanaf periode 4 ook op de maandag. 
 
Met vriendelijke groeten, 
Iris van Benthem. 
 

--------------------------------------------------------------

Hee hoi! 

Mijn naam is Annerieke van den Hof, ben 16 jaar en woon in Steenwijk met mijn ouders en 3 zusjes (gezellige boel dus ;)) Ik ben vorig jaar geslaagd voor mijn Mavo diploma en ben nu eerstejaars student van de opleiding Onderwijsassistent. Dit jaar loop ik stage in groep 1/2b op de dinsdag en vanaf periode 4 komt de maandag er ook nog bij als stage dag. Sinds ik mij kan herinneringen, heb ik altijd al het idee gehad dat ik later iets met mensen/kinderen wil gaan doen, dus vandaar ook deze opleiding. 

Hoop dat jullie zo een beetje iets over mij te weten zijn gekomen en wil je mij persoonlijk een keertje spreken, kan je mij natuurlijk altijd even aanspreken wanneer ik op het plein sta! 

Heb er onwijs veel zin in! 

Groetjes Annerieke


--------------------------------------------------------------

Hallo,

Ik zal me even voorstellen: ik ben John van der Velde, 53 jaar, vader van 2 zonen (24 en 20 jaar) en woon in Steenwijk. Sinds de zomer ben ik gestart met de opleiding ‘Onderwijsassistent’ bij de opleiding voor volwassenen ROC Friese Poort in Sneek. Daarbij loop ik op de dinsdagmiddag en woensdagochtend stage in groep 4/5 van de Johan Frisoschool.

Dit houdt in dat ik ondersteuning verleen in de groep van José bij lees-/spellings- en rekenactiviteiten, en overige voorkomende werkzaamheden. Daarnaast verzorg ik gitaarles op de dinsdagmiddag tijdens Atelier.
Op de maandagochtend en donderdagochtend ben ik als stagiair actief op de Eben Haëzer in Ossenzijl. Naast mijn stage hou ik me o.a. bezig met het geven van gitaarlessen.
 

John van der Velde--------------------------------------------------------------
 

Hallo allemaal!

Mijn naam is Ruben van Tongeren en ik ben aan het stage lopen op de Johan Friso (groep 2/3) onderwijsassistent.
Ik zal wat over mijzelf vertellen. Ik ben 16 jaar oud. En ik houd er ook erg van om sociaal te zijn en met mensen om te gaan. Daarnaast doe ik ook aan acteren, zingen en dansen. Ikzelf zit nu in het 1ste jaar van mijn opleiding onderwijsassistent waar ik hopelijk uiteindelijk ook mijn baan mag van maken.
Ik hoop dit jaar leuke dingen mee te maken met onze groep 2/3 en ik heb er heel veel zin in!!

Vriendelijke groet Ruben van Tongeren

 

 
Vacatures bij Accrete
Inloop 'De Gagels' op 13 oktober 2021

     

Sjors sportief: activiteiten in de vakantie!
Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumjohanfriso@accrete.nl.
Kindcentrum Johan Friso Schaepmanstraat 5 Steenwijk, OV 8331 AW Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum Johan Friso, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Johan Friso · Schaepmanstraat 5 · Steenwijk, OV 8331 AW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp