Copy
Correctie: nu met de juiste aanhef/titel!
In deze nieuwsbrief een korte terugblik op de heropening van school en opvang; vrijwilliger(s) gezocht voor een moestuin; wijzigingen in studiedagen/studiemiddagen; een interessante vacature en meer.
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 12 schooljaar 2020-2021
Agenda
ma 1 mrt Nieuwsbrief
ma 1 en di 2 mrt Papiercontainer
wo 3 mrt AC-overleg 
8 t/m 12 mrt Week van de Lentekriebels
wo 10 mrt Biddag
ma 15 mrt Rapport 1
do 18 mrt Oudergesprekken (online);
MR-vergadering 
di 23 mrt Oudergesprekken (online)
wo 24 mrt OC-vergadering (online)
zo 28 mrt Zomertijd
ma 29 mrt Verkeersexamen theorie groep 7/8
do 1 april Paasviering (onder schooltijd)
vr 2 april Vrij i.v.m. Goede Vrijdag
zo 4 april Eerste Paasdag
ma 5 april Vrij i.v.m. Tweede Paasdag
Van het team

Weer terug naar school!
Twee weken voor de voorjaarsvakantie mochten we weer volledig open. Wat fijn om de kinderen weer dagelijks fysiek onderwijs en opvang te kunnen bieden. 
En op dit moment van schrijven is de voorjaarsvakantie alweer achter de rug en zijn we weer gestart. Hopelijk hoeven we niet meer terug te gaan naar de situatie van afstandsonderwijs. We zien de komende periode positief tegemoet. 
 
Hoofdluis
Al een poosje kunnen we niet met de luizenpluis ouders op school de kinderen controleren op luizen. Dit is een taak die nu thuis moet plaatsvinden. Wilt u dit geregeld blijven doen? Mocht uw kind last krijgen van hoofdluis, wilt u dit dan doorgeven aan de leerkracht van uw kind. Alvast bedankt voor uw medewerking!
 
Narrow Casting
In ons kindcentrum hebben we een nieuw scherm hangen bij de hoofdingang. Hierop is niet alleen algemene informatie te lezen, maar ook het laatste nieuws te vinden; de jarigen en meer. Bij elk kindcentrum van Accrete is zo’n scherm geïnstalleerd.

Gymlessen in de Waterwyck
Bij de heropening is al genoemd dat we (evenals voor de kerstvakantie) met de groepen 3 t/m 8 op de woensdagen kunnen gymmen in de Waterwyck. Op de vrijdagen vinden de gymlessen plaats op het plein. De afgelopen weken zijn we mede door de slecht begaanbare wegen nog niet naar de Waterwyck gegaan. Vanaf deze week dus wel elke woensdag. 
Hierbij een reminder voor de kinderen van groep 5 t/m 8: op woensdagen de fiets mee naar school!
 

Verderop in de nieuwsbrief een oproepje voor (een) vrijwilliger(s) voor een moestuin; een interessante vacature binnen Accrete; informatie over de wijzigingen in studiedagen/studiemiddagen en meer.


Ik hoop u middels deze nieuwsbrief zo volledig mogelijk te informeren. 
Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op.


Met vriendelijke groet, 
 
Namens het team,
Harm Jan Jaarsma 
Bijbelverhalen

‘Het wordt licht’ is het thema van deze periode. We horen hoe Jezus licht brengt aan mensen met verdriet. Maar we horen ook hoe het donker wordt voor Jezus zelf, als hij gearresteerd wordt en uiteindelijk veroordeeld tot de dood. Dan wordt het donker in het land, maar niet voor altijd. God maakt het weer licht.

Week 09 (01/03 - 05/03) Nu gebeurt er iets 
Lucas 7: 11-17, 36-50 en 8: 4-15 
Er gebeurt niets meer, voor een jongen uit Nain. Zijn ogen zijn gesloten en zijn familie huilt. Alles is voorbij. Of toch niet? Als Jezus de begrafenisstoet tegenkomt, gebeurt het onmogelijke. De jongen staat op uit de dood.
In het huis van Simon de Farizeeër gebeurt ook iets, als een vrouw de voeten van Jezus zalft. Haar zonden worden vergeven.
In het laatste verhaal van deze week horen we over een zaaier die overal zaait. Op veel plekken gebeurt niks, maar op sommige plekken weet de zaaier: Nu gebeurt er iets!

Week 10 (08/03 - 12/03) Wie is Jezus? 
Lucas 8: 40-56 en 9: 10-27 
Op weg naar Pasen horen we verschillende opstandingsverhalen: vorige week de zoon uit Nain, deze week de dochter van Jaïrus. Als Jezus haar hand pakt, komt ze tot leven. Ook horen we hoe vijf broden en twee vissen genoeg zijn voor duizenden mensen. Als je het hoort vraag je je af: Wie is die man toch, die zulke dingen kan doen?

                                        

Jarigen en welkom!
Op 9 maart wordt Vinn Trinks (broertje van Brayden uit groep 1/2B) 4 jaar oud. Vinn komt in groep 1/2A. Vinn, alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Veel plezier gewenst op de basisschool!
 
Hieronder volgen de jarigen in de maand maart van de kinderen die al op de basisschool zitten:
 
5 maart Melissa Zeefat (2009) groep 8
6 maart Noah Hollander (2015) Groep 1/2 C
6 maart Jayden Labee (2015) Groep 1/2 C
12 maart Esmée Zomerdijk (2010) groep 7
18 maart Sanne de Jonge (2009) groep 8
19 maart Tygo van den Berg (2010) groep 7
28 maart Aimee Popken (2013) groep 4
29 maart Hodan Abdiqadir Mohamed (2013) groep 3
30 maart Haniela Da Rocha (2016) Groep 1/2 A
 
Jongens en meisjes, alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

          

Wijziging in studiedagen i.v.m. Corona richtlijnen binnen Accrete

Beste ouder(s)/verzorger(s), Met de heropening van de kindcentra van Accrete per 8 februari jl. heeft het bestuur van Accrete aangegeven dat er in principe geen hele studiedagen meer worden gehouden in dit schooljaar.
Er is besloten dat er maximaal 2 studiemiddagen kunnen plaatsvinden, waarbij de school dan vanaf 12.00u gesloten is.
 
De geplande studie tweedaagse op 11 en 12 maart 2021 komen te vervallen. Die dagen wordt er gewoon volledig lesgegeven. Dit volgt ook kort op de huidige periode waarin 2 lesdagen niet op school doorgingen vanwege de weersomstandigheden. De studie tweedaagse had ook onder andere als doel gehad samen om reis te kunnen gaan. Dit is nu sowieso niet mogelijk met de huidige beperkingen.
 
Er zullen 2 studiemiddagen worden gehouden om de volgende data:
- donderdag 20 mei 2021
- vrijdag 11 juni 2021 (dit was oorspronkelijk een hele studiedag)
De kinderen van alle groepen zijn op hierboven genoemde dagen om 12.00u vrij.
 


Met vriendelijke groet,
Harm Jan Jaarsma
Oproep vrijwilliger(s) moestuin
Een moestuin? Ja, u leest het goed: een moestuin! Er leeft al langer de wens bij teamleden om een stukje moestuin te kunnen beginnen voor de kinderen. Ervaringen uit het verleden hebben ons geleerd dat een moestuin bij ons schoolterrein niet ideaal is, dus was het puzzelen. Nu hebben we de kans gekregen om een stukje moestuin te beheren op loopafstand van de school, direct aan de overkant van de Meppelerweg. We willen graag met groepjes leerlingen uit met name de midden-/bovenbouw structureel de handen uit de mouwen steken. 
We zijn op zoek naar 1 of 2 vrijwillige (groot-)ouders die affiniteit hebben met tuinieren en met kinderen om vanaf ca. april 2021 te ondersteunen op vaste momenten (in onderling overleg). 

Bent u degene wie wij zoeken? Neem dan contact op via: kindcentrumjohanfriso@accrete.nl

Vacature bij Accrete: begeleider Praktijkklas

Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumjohanfriso@accrete.nl.
Kindcentrum Johan Friso Schaepmanstraat 5 Steenwijk, OV 8331 AW Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum Johan Friso, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Johan Friso · Schaepmanstraat 5 · Steenwijk, OV 8331 AW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp