Copy
In deze nieuwsbrief onder andere een korte terugblik op het werken in MI-thema's, reminder: vrijwilliger(s) gezocht voor een moestuin; oud papier opbrengst en de bijbelverhalen op weg naar Pasen. Veel leesplezier!
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 13 schooljaar 2020-2021
Agenda
ma 15 mrt Nieuwsbrief;
Rapport 1
do 18 mrt Oudergesprekken (online)
di 23 mrt Oudergesprekken (online)
wo 24 mrt OC-vergadering (online)
zo 28 mrt Zomertijd
ma 29 mrt Nieuwsbrief;
Verkeersexamen theorie groep 7/8;
MR-vergadering (online)
do 1 april Paasviering (onder schooltijd)
vr 2 april Vrij i.v.m. Goede Vrijdag
zo 4 april Eerste Paasdag
ma 5 april Vrij i.v.m. Tweede Paasdag
Van het team

So far so good
Vanaf de heropening van de scholen en de opvang hebben we nog geen groepen naar huis hoeven sturen wegens positief geteste personen. Een enkel geval van een positieve test van een leerling viel ‘gunstig’ in de voorjaarsvakantie en van een andere leerling pas 5 dagen na het laatste contact met klasgenoten. Dit heeft dus geen consequenties gehad voor de groepen. We zijn blij dat het tot nu toe naar omstandigheden goed gaat en dat we elke dag fysiek onderwijs kunnen geven. Deze situatie kan echter van het ene op het andere moment veranderen. Één besmetting leidt er namelijk toe dat een gehele groep verplicht in quarantaine moet. Ouders/verzorgers kunnen op dat moment geen gebruik maken van noodopvang...
Bij deze wil ik u met klem vragen om alert te zijn op allerlei corona gerelateerde symptomen. Heeft u twijfels of uw kind thuis moet blijven? Raadpleeg de meest recente beslisboom via de volgende link: 

https://www.boink.info/stream/beslisboom-verkouden-kind-0-jaar-tm-groep-8-boinkajnrivm.pdf 


Meervoudige Intelligentie thema’s
De verschillende groepen werken aan Meervoudige Intelligentie thema’s in de groepen. Groep 7/8 werkt aan het thema ‘Ontdekkingsreizen’, groep 5/6 houdt zich bezig met de poolgebieden. In groep 3/4 staat het thema ‘Dinosauriërs’ centraal en bij de kleutergroepen de ‘Indianen’. Hieronder een aantal foto’s uit de onderbouw, waarbij er gewerkt wordt binnen de genoemde thema’s. Door het thematisch werken krijgt de leerstof in samenhang meer betekenis voor de kinderen. Fantastisch om te zien hoe gemotiveerd de kinderen werken binnen de thema’s!Rapport en tienminutengesprekken

Vandaag krijgt uw kind zijn/haar rapport mee. Tevens ontvangt u vandaag de uitnodiging voor het online tienminutengesprek. Voor groep 3 t/m 8 worden de onlinegesprekken gehouden via Microsoft Teams. Voor groep 1 en 2 via Zoom. 


Ik hoop u middels deze nieuwsbrief zo volledig mogelijk te informeren. 
Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op.


Met vriendelijke groet, 
 
Namens het team,
Harm Jan Jaarsma 
Bijbelverhalen

‘Het wordt licht’ is het thema van deze periode. We horen hoe Jezus licht brengt aan mensen met verdriet. Maar we horen ook hoe het donker wordt voor Jezus zelf, als hij gearresteerd wordt en uiteindelijk veroordeeld tot de dood. Dan wordt het donker in het land, maar niet voor altijd. God maakt het weer licht.

Week 11 (15/03 - 19/03) Help mij toch! 
Lucas 9: 28-36 en 10: 25-42 
Een man ligt hulpeloos langs de kant van de weg – is er niemand die hem helpt? Uiteindelijk komt er een Samaritaan langs, iemand uit een ander volk. Hij geeft de man de hulp die hij niet verwacht had.
Een tijdje later is Jezus op bezoek bij Maria en Marta. Maria luistert naar de Heer, terwijl Marta druk bezig is in huis. Kan Maria haar niet helpen? Jezus vertelt dat Maria het goede gekozen heeft.

Week 12 (22/03 - 26/03) Ik doe het goed, toch? 
Lucas 18: 9-14, 19: 28-48 en 22: 1-23 
Twee mensen gaan bidden: de één is heel blij met zichzelf, de ander schaamt zich. Juist die tweede wordt gehoord door God, zo vertelt Jezus. Deze week horen we ook over de intocht in Jeruzalem en het begin van het lijdensverhaal.

                                        

Herhaling: Oproep vrijwilliger(s) moestuin
Een moestuin? Ja, u leest het goed: een moestuin! Er leeft al langer de wens bij teamleden om een stukje moestuin te kunnen beginnen voor de kinderen. Ervaringen uit het verleden hebben ons geleerd dat een moestuin bij ons schoolterrein niet ideaal is, dus was het puzzelen. Nu hebben we de kans gekregen om een stukje moestuin te beheren op loopafstand van de school, direct aan de overkant van de Meppelerweg. We willen graag met groepjes leerlingen uit met name de midden-/bovenbouw structureel de handen uit de mouwen steken. 
We zijn op zoek naar 1 of 2 vrijwillige (groot-)ouders die affiniteit hebben met tuinieren en met kinderen om vanaf ca. april 2021 te ondersteunen op vaste momenten (in onderling overleg). 

Bent u degene wie wij zoeken? Neem dan contact op via: kindcentrumjohanfriso@accrete.nl

Oud papier opbrengst

Reeds heel wat jaren zorgt Kindcentrum Johan Friso voor oudpapierinzameling in de wijk de Gagels. Dit wordt gedaan middels een brengcontainer, welke 1x in de maand op de eerste maandag en dinsdag van de maand bij ons gebouw in de straat staat. 

De opbrengst van het oud papier in januari was:  
 
Januari 2021: €61,88
 
Via deze weg onze dank aan eenieder die een steentje bij heeft gedragen aan deze papieropbrengst!

                      

Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumjohanfriso@accrete.nl.
Kindcentrum Johan Friso Schaepmanstraat 5 Steenwijk, OV 8331 AW Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum Johan Friso, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Johan Friso · Schaepmanstraat 5 · Steenwijk, OV 8331 AW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp