Copy
In deze nieuwsbrief onder andere een reminder voor de studiemiddag op 20 mei, personele ontwikkelingen, schoolfotograaf, jarigen in mei, luizenpluizen en meer. 
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 16 schooljaar 2020-2021
Agenda
ma 10 mei Nieuwsbrief
ma 10 en di 11 mei Papiercontainer
do 13 mei Hemelvaartsdag
vr 14 mei Dag na Hemelvaart: extra vrije dag
ma 17 mei Schoolfotograaf voor groep 1 t/m 8 (en aanwezigen bij de opvang)
di 18 mei Schoolfotograaf aanwezig voor opvang (KDV en peuteropvang)
do 20 mei Studiemiddag: groep 1 t/m 8 zijn deze dag om 12.00u vrij
do 20 / vr 21 mei Nacht van groep 8!
ma 24 mei Tweede Pinksterdag: vrije dag
di 25 mei Nieuwsbrief
Van het team

Terugblik activiteiten

Eindtoets groep 8
Op dinsdag 20 en woensdag 21 april hebben de leerlingen van groep 8 de AMN Eindtoets gemaakt. Alle basisscholen worden verplicht de eindtoets af te nemen. In verreweg de meeste gevallen correspondeert de uitslag van de eindtoets met het schooladvies. Mocht de score van de eindtoets significant hoger uitvallen dan het verwijzingsadvies dan kan het advies naar boven (nooit naar beneden) worden bijgesteld. 
Zodra de uitslag binnen is zullen de desbetreffende ouders/verzorgers op de hoogte worden gesteld.
 

Koningsspelen 2021
Op vrijdag 23 april stond de Koningsspelen op het programma. Geen massale opening op het grote plein, maar er was er niet minder feestelijk om! De kinderen hebben heerlijk genoten van een gevarieerd programma met (Oud-Hollandse) spelletjes binnen en buiten. Het weer zat ook mee deze dag! Aan het einde van de ochtend zijn alle kinderen getrakteerd op een portie frites. Mede dankzij de inzet van de AC-leden was het een geslaagd feest voor de kinderen. Hulde!

Ps. Op Klasbord zijn foto’s en een door juf Sifra gemonteerd filmpje gedeeld om u een impressie te geven van de Koningsspelen 2021.


Vooruitblik activiteiten

Schoolfotograaf
Op de jaarkalender staat vermeld dat de schoolfotograaf komt op maandag 17 mei en dinsdag 18 mei voor de KDV en peuteropvang. Dit gaat door! 
Er worden portretfoto’s gemaakt van ieder kind en groepsfoto’s van de basisschool klassen. Ouders van de kinderen bij de KDV of peuteropvang ontvangen nadere informatie over de tijden op dinsdag 18 mei.
Studiemiddagen
Reminder: op donderdag 20 mei en op vrijdag 11 juni staat er een studiemiddag gepland. De leerlingen zijn deze dagen om 12.00u vrij. 
 

Schoolreisjes en kamp…?
Op dinsdag 25 mei staat volgens de jaarkalender de schoolreis op de agenda voor de groepen 1 t/m 6 en een week later het schoolkamp voor groep 7/8. Op dit moment is het nog erg onzeker of deze activiteiten überhaupt in de komende periode tot de zomer doorgang kunnen/mogen krijgen. Binnen onze stichting Accrete zal 1 lijn worden gehanteerd. We houden er rekening mee dat het niet door kan gaan, sowieso de schoolreis niet op de in de jaarkalender aangegeven datum. 
Mocht het zo zijn dat er voor de groepen geen ‘traditionele’ schoolreis in het vat zit, dan zullen we kijken hoe we voor de zomer toch er voor iedere klas een feestelijke dag kunnen organiseren. 
Wat in ieder geval wordt toegestaan en wat we dan ook zeker gaan organiseren voor groep 8 is de ‘nacht van groep 8’! Hiervoor is goedkeuring binnen ons bestuur.
Groep 8 is verder bezig met het instuderen van een toffe musical. Of dit voor live publiek kan worden gehouden, en zo ja, voor hoeveel mensen, is nog niet vast te stellen. We hopen uiteraard van wel! Hoe dan ook, we gaan toewerken naar een gedenkwaardig afscheid voor hen.
 

Personele ontwikkelingen

Vlak voor de meivakantie heeft juf Anneke uitslagen ontvangen van de onderzoeken na haar operatie. Dit waren helaas geen heel goede berichten. Tijdens de operatie waren 18 lymfeklieren weggehaald om nader te onderzoeken. Na onderzoek bleek er toch 1 besmet. Dat betekent dat Anneke nabehandeling moet met chemo: 4 chemokuren (elke kuur duurt 3 weken). Het is belangrijk dat Anneke goed herstelt na haar operatie voordat zij kan beginnen aan de chemo. Herstel ging de afgelopen weken met ups en downs, de laatste dagen gaat het een stuk beter. Hopelijk zet de vooruitgang door! In principe staat de start van de eerste kuur gepland in week 20 (mits Anneke dan voldoende hersteld is). De behandeling is gericht op volledige genezing. 
We wensen Anneke een heel voorspoedig herstel toe na haar operatie en veel kracht voor de komende periode.

Mocht u persoonlijk een kaartje willen sturen naar juf Anneke, haar adresgegevens zijn:

Anneke Bloemhof
Stegemanserf 20
7951 JT Staphorst Ik hoop u middels deze nieuwsbrief zo volledig mogelijk te informeren. 
Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op.


Met vriendelijke groet, 
 
Namens het team,
Harm Jan Jaarsma 
Bijbelverhalen

Het volk Israël leefde lange tijd in ballingschap in Babylonië. Alles was daar anders dan ze gewend waren. Was dat het ‘nieuwe normaal’, of zou alles weer worden zoals vroeger? Als koning Cyrus in Perzië aan de macht komt, verandert alles: ze mogen terug naar Jeruzalem om de tempel te herbouwen. Maar toch zijn niet alle problemen dan voorbij.
Voor eind april bieden we een lesweek rond Hooglied (ook op een ander moment te gebruiken, als u deze week vakantie hebt). En rond Hemelvaart en Pinksteren horen de kinderen de verhalen die bij deze feestdagen horen.

Week 17 (26/04 - 30/04) – Hoofd in de wolken 
Hooglied 2: 8-9, 4: 1-9 en 5: 2-8 
Koning Salomo schrijft een lied. Het gaat over twee geliefden. Of gaat het over God en de mensen? Waarschijnlijk allebei. God houdt van de mensen en mensen kunnen verlangen naar God – ook als hij niet zo dichtbij is als ze zouden willen.

Week 19 (10/05 - 12/05) – Hoe kunnen we verder? 
Handelingen 1: 1-26 
Jezus gaat naar de hemel. Hoe kunnen zijn leerlingen nu verder? Ze moeten wachten in Jeruzalem, waar ze gedoopt zullen worden met de heilige Geest. Dat zal hen de kracht geven om door te gaan met Jezus’ werk.

Week 20 (17/05 - 21/05) – Wat krijg ik nou? 
Handelingen 2: 1-13 en 41-47 en 3: 1-10 
Met Pinksteren ontvangen de leerlingen van Jezus de heilige Geest. Misschien begrijpen ze zelf niet precies wat er gebeurt, en ook de mensen in Jeruzalem vragen zich af wat er aan de hand is. Maar het is onmiskenbaar: Gods kracht werkt in de mensen. De leerlingen vormen met elkaar een kring waarin ze alles delen. Er gebeuren wonderlijke dingen, zoals een verlamde man die weer kan lopen.

                                        

Jarigen en Welkom
In de maand mei mogen we weer nieuwe leerlingen welkom heten. Sietze Dijkstra (broertje van Emily uit groep 3/4) wordt op 23 mei 4 jaar. Sietze komt in groep 1/2A. Mohamed Abdiqadir Mohamed (broertje van Hodan uit groep 3/4) wordt op 28 mei 4 jaar. Mohamed start in groep 1/2C. Lieve jongens, alvast van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag en welkom op de basisschool!
 
Hieronder volgen de jarigen in de maand mei van de kinderen die al op de basisschool zitten:
 
3 mei Tim Huisman (2013) groep 4
3 mei Micah Klompé (2015) Groep 1/2 B
4 mei Marieke Vink (2010) groep 7
7 mei Lieke de Wijs (2015) Groep 1/2 C
8 mei Bastiaan Post (2016) Groep 1/2 A
11 mei Rose-ann Mol (2012) groep 5
16 mei Rens Koopmans (2015) Groep 1/2 C
21 mei Vince van Steenbergen (2014) groep 3
23 mei Bram Huisman (2015) Groep 1/2 B
23 mei Renate Wind (2012) groep 5
24 mei Desiree Uhl (2012) groep 5
25 mei Alex van Etten (2015) Groep 1/2 A
25 mei Sven van Etten (2015) Groep 1/2 A
27 mei Annica Bos (2011) groep 6
 
 Jongens en meisjes, nog of alvast van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!

               
Even voorstellen: stagiaire
Hallo allemaal,
 
Met veel enthousiasme stel ik mijzelf graag voor!
Ik ben Danique Los, 22 jaar oud en ik kom stagelopen in groep 1-2B op de maandagen en dinsdagen. Ik ben afgestudeerd Sociaal werker maar ik was nog niet helemaal uitgeleerd en voor de klas staan lijkt mij een prachtige uitdaging/ervaring! Dus.. ben ik inmiddels begonnen op het KPZ en doe ik de verkorte versie van de PABO.
Wat doe ik naast al dat studeren? Dan ben ik te vinden in de dansstudio! Hier train ik mijn eigen wedstrijdgroepen, geef ik danslessen aan verschillende leeftijden en dans ik zelf op hoog niveau. Daarnaast sport ik graag en hou ik erg van reizen.
Ik kijk ernaar uit om de komende periode onderdeel te mogen zijn van deze school!


 
Oud papier opbrengst
De opbrengst van het oud papier in maart was:  
 
Maart 2021: € 52,36
 
Via deze weg onze dank aan eenieder die een steentje bij heeft gedragen aan deze papieropbrengst!
 
De dagen waarop de papiercontainer bij ons Kindcentrum staat, wordt vermeld op onze jaarkalender, in de nieuwsbrief en in de agenda van onze website. 

Luizenpluizen
Na iedere schoolvakantie werd er voor Corona door het luizenpluisteam actief gecontroleerd op luizen. In deze periode vragen we u zelf uw kind met regelmaat te controleren op hoofdluis. 
In de meivakantie hebben we melding ontvangen dat er bij een enkele leerling luizen zijn geconstateerd. Vandaar ook dat wij u hier extra op willen attenderen. 
Bedankt voor uw medewerking!

Team Kindcentrum Johan Friso 
Scholenactie DOEKOE
Bij de Coop is de actie DOEKOE weer van start gegaan.  Van 19 april tot en met 22 mei krijgt u bij de kassa Doekoe munten bij uw aankopen, die u in de winkel in kunt leveren voor de school van uw keuze. 
Coop Supermarkten doen dit samen met Unilever en Arla Foods. Wij doen ook dit jaar mee en hopen dat u  weer mee wilt sparen voor onze school. Er wordt gespaard voor sport - en spelmaterialen. Altijd welkom!

Vacatures bij Accrete
Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumjohanfriso@accrete.nl.
Kindcentrum Johan Friso Schaepmanstraat 5 Steenwijk, OV 8331 AW Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum Johan Friso, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Johan Friso · Schaepmanstraat 5 · Steenwijk, OV 8331 AW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp