Copy
Knikkerdag, Corona versoepelingen, studiemiddag op 13 oktober, terugblik van activiteiten zoals de Monkeyfunrun, jarigen in oktober, info over jeugdfonds sport & cultuur en meer.
Veel leesplezier!
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 2 schooljaar 2021-2022
Agenda
ma 27 sept Nieuwsbrief
wo 29 sept Schoolkorfbaltoernooi groep 3 en 4;
OC-vergadering
ma 4 okt Dierendag
di 5 okt Dag van de leraar
ma 4 en di 5 okt Papiercontainer
6 t/m 17 okt Kinderboekenweek
ma 11 okt Nieuwsbrief
wo 13 okt Studiemiddag: alle leerlingen zijn om 12.00u vrij
18 t/m 22 okt Herfstvakantie
Van het team
Versoepelingen
Na 25 september zijn corona maatregelen verder versoepeld in het onderwijs. 
Belangrijke wijzigingen zijn:
- Op de basisschool hoeft niet meer de hele klas in quarantaine als er 1 besmetting is geconstateerd.
- Onderwijspersoneel en leerlingen en onderwijspersoneel onderling hoeven geen anderhalve meter afstand te houden.

Daarnaast blijven de basisregels gelden: was vaak je handen en bij klachten die lijken op corona blijf je thuis en laat je testen.
Of kinderen met lichte klachten naar school mogen, kun je bepalen aan de hand van de beslisboom
https://www.boink.info/beslisboom
Bij uitbraken met meerdere besmettingen in een groep kan de GGD aanvullende adviezen geven. Bijvoorbeeld een quarantaine- en testadvies voor de hele groep/klas.
 

Ouders in de school?
De versoepelende richtlijnen omtrent Corona die beschikbaar zijn gesteld aan het primair onderwijs, geven hierover het volgende aan: Hanteer de basisregels voor gezondheid en hygiëne. Advies is om te werken met een gezondheidscheck. 
Kan alles nu weer terug naar ‘het oude’? 
Er ontstaan meer mogelijkheden nu de 1,5 meter niet meer verplicht is. Wel is het verstandig om voldoende onderlinge afstand te bewaren. Dit is in ons gebouw niet vanzelfsprekend te organiseren, door de smalle gangen en beperkte looproutes.
Verder is het de vraag of het wijs is dat ouders dagelijks met het kind het gebouw ingaan. De afgelopen periode heeft uitgewezen dat kinderen het uitstekend redden zonder de aanwezigheid van papa of mama. De huidige werkwijze bevordert de zelfstandigheid van het kind, er is rust in de school bij de start van de dag en bovendien scheelt het effectieve leertijd. 

Onlangs hebben we een informatieavond gehouden met een beperking in aantal mensen. Aanwezige ouders gaven terug het prettig te vinden in de school te mogen zijn. We zien het belang van positief oudercontact en ouderbetrokkenheid, ter versterking van de groei en ontwikkeling van ieder kind.
Binnenkort zullen we binnen het team en binnen de oudergeledingen (OC en MR) in gesprek hoe we de toegenomen mogelijkheden door versoepelingen gaan inzetten. Zodra daar concrete resultaten uitkomen, wordt u op de hoogte gesteld.

 
Terugblik activiteiten
 

Opening nationale sportweek met groep 7/8

Op vrijdag 17 september deed groep 7/8 mee aan de opening van de Nationale Sportweek. Dit vond plaats op de sportvelden van de Groene Long. De leerlingen konden kennis maken met verschillende sporten. Het was een sportieve en geslaagde middag!


Monkey Fun Run groep 5 t/m 8

Een spectaculair onderdeel van de Nationale Sportweek in Steenwijkerland is de Monkey Fun KIDS Run, die maandag, dinsdag en woensdag op het programma stond. Rond de Ruxveense Vijver was een pittig parcours uitgezet voor de basisschooljeugd. 
Op maandag 20 september hebben de leerlingen van onze groep 5 t/m 8 meegedaan aan het sportieve hardloopevenement met verschillende obstakels.
Nat en onder de modder kwamen ze aan bij de finish, maar wel met een brede smile. Want wat was dit leuk!Vooruitblik activiteiten
 
Knikkerwedstrijd
De knikkerwedstrijd staat gepland op dinsdag 28 september. 
De kinderen knikkeren met knikkers van school. Wie wordt de nieuwe knikkerkoning(in)? We zijn benieuwd! Studiemiddag op dinsdagmiddag 13 oktober: leerlingen om 12.00u vrij
Zoals in de schoolgids en op de jaarkalender staat vermeld, is er op dinsdagmiddag 13 oktober een studiemiddag voor alle leerkrachten. Alle groepen zijn deze dag om 12.00u vrij. Ik hoop u middels deze nieuwsbrief zo volledig mogelijk te informeren. 
Mocht u vragen hebben, neem gerust contact op.
 

Namens het team,
Harm Jan Jaarsma
Bijbelverhalen

Het verhaal van Israël begint met Abraham, Isaak en Jakob. In deze periode lezen we over Jakob, die in plaats van zijn broer de zegen van de oudste krijgt. Dat lijkt mooi, maar het loopt toch allemaal anders dan hij gedacht had. Wat is precies zijn plan? En wat doet hij als het anders loopt dan hij gedacht had?
 

Week 38 (20/09 - 24/09) – Tel ik mee? 
Genesis 29: 21-35 en 30: 1-24 
Na zeven jaar werken trouwt Jakob met de dochter van Laban. Maar op de ochtend na de bruiloft ontdekt hij dat niet Rachel de bruid is, maar haar oudere zus Lea. Vervolgens trouwt Jakob ook nog met Rachel en belooft hij nog eens zeven jaar voor Laban te zullen werken.

Week 39 (27/09 - 01/10) – Is dit eerlijk? 
Genesis 30: 25-43 en 31: 17-24 
Lea en Rachel zijn allebei moeder geworden. Na de geboorte van Jozef zegt Jakob tegen Laban dat hij terug wil gaan naar het land waar hij vandaan komt. Ze maken een afspraak over de verdeling van de kudde: de zwarte en gevlekte dieren zijn voor Jakob. Jakob legt takken in de drinkbakken, waardoor veel gevlekte dieren geboren worden.

Week 40 (04/10 - 08/10) – Maken we het goed? 
Genesis 31: 25-35, 31: 43-54 en 32: 1-22 
Jakob is vertrokken zonder dat Laban het wist. Daarom komt Laban achter Jakob en zijn gezin aan – maken ze het goed? Als Jakob verder trekt komt Esau hem tegemoet. Hij heeft vierhonderd man bij zich. Jakob stuurt geschenken aan Esau. Zullen zij het goed kunnen maken?

                                        

Welkom en jarigen 

Op 18 oktober wordt Temesgen Zeweldi (broertje van Buruk en Miela) 4 jaar. Temesgen zal gaan starten in groep 1/2b. Op 19 oktober is Zef van der Aa jarig. Zef wordt dan ook 4 jaar. Hij zal starten in groep 1/2a.
Jongens, alvast van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag en veel plezier op de basisschool!

Hieronder volgen de jarigen in oktober van de kinderen die al op de basisschool zitten:
 

1 oktober Fano Eijkens (2013) groep 4/5
1 oktober Daniël Zeefat (2013) groep 5/6
5 oktober Madelief ten Wolde (2015) groep 3
6 oktober Luca Inden (2011) groep 7/8
12 oktober Emily Dijkstra (2013) groep 4/5
12 oktober Riana Post (2011) groep 7/8
14 oktober Jay-Lynn Van Petersen (2014) groep 4/5
22 oktober Soraya Bisschop (2011) groep 5/6
28 oktober Max Dolstra (2010) groep 7/8
29 oktober Myrthe Dekker (2010) groep 7/8
29 oktober Amy Eleveld (2010) groep 7/8


Jongens en meisjes, alvast van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag! 

            
Personele ontwikkelingen

Beste ouders,

Hierbij willen we u een update geven hoe het met juf Anneke gaat.

Juf Anneke vertelt:
In maart kreeg ik de diagnose darmkanker. Dat was schrikken. Er volgde een tijd van onzekerheid, boosheid, angst, verdriet, maar ook van hoop. De Coronatijd zorgde ervoor dat ik abrupt moest stoppen met mijn werk. Wat miste ik de kinderen!

Drie weken na de diagnose werd ik geopereerd. De tumor en een stuk van de darm werden verwijderd. Tijdens de operatie zijn er ook 18 lymfeklieren in de buurt van de tumor weggehaald. Na laboratoriumonderzoek bleek 1 lymfeklier besmet te zijn. Dat betekende dat ik het chemo traject in moest. De extreem heftige bijwerkingen van de chemo zorgden ervoor dat ik door diepe dalen ging. Maar na 4 chemo-infusen en 392 chemo-tabletten heb ik half augustus dan eindelijk met een heel positief gesprek afscheid genomen van mijn oncoloog.  De eerste jaren zal ik elke 3 maanden controle onderzoeken krijgen. 

Inmiddels mag ik weer een aantal uren op school werken. Ik besef dat ik nog niet weer de oude ben, maar ik hoop toch dat ik spoedig mijn uren kan uitbreiden. Dat gaat vast lukken met de support van mijn lieve collega’s en de lieve behulpzame kinderen van ons Kindcentrum. 

Ik bedank iedereen die mij supportte in welke vorm dan ook. De creatieve knutsels en beterschapswensen van de kinderen en ouders deden mij goed!

Groeten van juf Anneke Bloemhof

Even voorstellen
Evenals andere schooljaren zijn er meerdere stagiaires die stagelopen binnen ons Kindcentrum. Zij worden begeleid om zich te ontwikkelen in hun studieloopbaan in het onderwijs en/of de opvang. Hierbij de namen van stagiaires op een rijtje:
 
Bekende gezichten (waren vorig schooljaar ook al aanwezig op Kindcentrum Johan Friso)
- Petra Elzen (groep 7/8)
- Danique Los (groep 3)
- Simone de Vries (groep 1/2b)

Nieuwe stagiaires:
- Xavier Tol (groep 7/8, meelopen met Onderwijsassistent)
- Ruben van Tongeren (groep 2/3)
- Iris van Benthem (groep 1/2a)
- Annerieke van den Hof (groep 1/2b)
- John van der Velde (groep 4/5)


In de volgende nieuwsbrief stellen de nieuwe stagiaires zich aan u voor.
Vacatures bij Accrete
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

 

                                  

Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor sport- en cultuuractiviteiten voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. Via het zwemfonds kunnen ook de kosten voor leszwemmen worden vergoed. 

Hoe werkt het? 
Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken meedoen aan activiteiten. 

Wat is het bedrag? 
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan de vereniging of cultuurinstelling betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen. 

Wil je meer weten of een aanvraag indienen? Neem dan contact op met Sociaal Werk De Kop of de contactpersoon bij jou op school. 

info@sociaalwerkdekop.nl of 0521 745080
                    

Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumjohanfriso@accrete.nl.
Kindcentrum Johan Friso Schaepmanstraat 5 Steenwijk, OV 8331 AW Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum Johan Friso, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Johan Friso · Schaepmanstraat 5 · Steenwijk, OV 8331 AW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp