Copy

Noodopvang, wel/niet toetsen, groep 8 wel/niet naar school en nog veel meer nieuws

Alvast een goed weekend

Aart 

Uit 't biezenmandje
Nieuwsbrief van vrijdag 22 januari 2021
Agenda

De Buuzekaemp
8 februari                   Weer naar school???

De Wijngaard
 8 februari                 Weer naar school???
 

  Van de directeur

Lockdown
Avondklok, de Engelse variant, vitaal beroep, online lesgeven, Teams, OMT, etc, etc. Het zijn allemaal woorden, begrippen waar we een jaar geleden nog nooit van hadden gehoord. Ze zijn inmiddels volledig ingeburgerd. Iedereen reageert verschillend op de veranderende omstandigheden. Dat alle maatregelen op iedereen veel impact hebben is het understatement van de dag.   
We merken op beide locaties dat u als ouders/verzorgers enorm uw best doet om het thuisonderwijs zo goed mogelijk te laten verlopen. We realiseren ons ook dat het voor heel veel ouders een flinke klus is en dat bij sommige mensen de rek er wat uit begint te raken.
Op beide locaties proberen we het online lesgeven zo goed mogelijk vorm en inhoud te geven. Dat is af en toe een beste klus. Met elkaar moeten we proberen om ons door deze periode heen te slaan. Wanneer we dit gepaard laten gaan met de nodige flexibiliteit gaat dit zeker lukken.

Noodopvang
De groep ouders die gebruik maakt van noodopvang neemt gestaag toe. Tot nu toe is dit nog net te behappen. De groep moet echter niet veel groter worden…..
De noodopvang wordt verzorgd door onderwijsassistenten, PW-ers en stagiaires en de leerkrachten van de onderbouw. Op deze manier kunnen de overige leerkrachten zo goed mogelijk online lesgeven. Twee opmerkingen: 
1) Noodopvang aanvragen voor de periode 25 januari – 5 februari kan alleen bij meester Aart: kindcentrumwijngaard@accrete.nl
2) Noodopvang is enkel en alleen voor nood. Het is geen recht. Wanneer er in uw eigen netwerk geen alternatieven zijn, kunt u gebruik maken van noodopvang. Uiteraard geldt dit alleen wanneer één van de ouders/verzorgers een vitaal beroep heeft.

Toetsen & Rapport
Normaliter staat deze periode in het teken van de afname van CITO-Toetsen. Deze toetsen zijn methode onafhankelijk en geven ons mede-inzicht hoe de ontwikkeling van het kind verloopt. Tevens geeft het ons input of we ons onderwijs op een goed manier hebben ingericht. In de huidige situatie gaan we de kinderen niet toetsen. We wachten hiermee totdat de kinderen weer een aantal weken fysiek op school zijn.
We gaan ons ook buigen over wanneer we het schoolrapport meegeven en of we dit in de gebruikelijke vorm zullen doen.

Groep 8 in de lockdown
De kindcentra van Accrete zullen de groepen 8 dan ook niet eerder naar school laten gaan. De kinderen van groep 8 nu vervroegd naar school laten komen, heeft geen invloed op de plek waar de kinderen in het VO terecht komen.
 
Deze periode van online onderwijs kan ook iets positiefs brengen. Het vraagt namelijk van onze kinderen zelfstandigheid, focus, eigenaarschap en betrokkenheid. Zaken die niet te meten zijn in een toets, maar van groot belang zijn op succes in het voortgezet onderwijs.
 
Er zijn met kinderen en hun ouders al gesprekken geweest waarin een voorlopig advies is besproken. De weken dat de kinderen geen fysiek onderwijs hebben gehad verandert dit advies niet. Er is altijd een ‘warme’ overdracht tussen basisschool en vo-school. Het advies wordt mondeling toegelicht.
 
Er zijn scholen die groep 8 dagelijks laten komen. Al snel wordt dan gezegd dat de eindexamengroepen in het VO ook naar school gaan. Echter, groep 8 verschilt wezenlijk van een groep die eindexamen gaat doen. De leerlingen van groep 8 krijgen een passend advies voor het vervolgonderwijs. Dit advies hangt niet af van een eindtoets of van nog een paar extra weken fysiek onderwijs! Een kind zit 8 jaar op school. De leerkrachten weten dan echt wel wat een kind kan. Bovendien neemt Accrete jaarlijks vanaf groep 4 een capaciteitentest af. Zo is de leerpotentie van het kind in beeld en samen met de verwachting van de leerkrachten en de gegevens uit het leerlingvolgsysteem bepaalt dit de keuze voor een vervolgschool.
 
De sluiting van de scholen is verlengd. Als het meezit met alle cijfers bestaat de mogelijkheid dat de kinderen vanaf 8 februari a.s. weer welkom zijn. Intussen spannen alle medewerkers zich in om het online onderwijs zo goed mogelijk in te vullen. Sommige kinderen gedijen, anderen vinden het maar moeilijk zich te concentreren. En het vraagt de nodige inspanning van de ouders!

Peterjan Jansen
directeur OnderwijsBijbelverhalen
Week 4: De kracht in jou
Lucas 4: 14-30   De kracht van de Geest
Lucas 4: 31-37   De kwade Geest
Lucas 4: 38-39   De koorts verdwijnt

Week 5: Niet te geloven!
Lucas 5:   1-11   Simon en zijn vrienden volgen
Lucas 5: 12-16   De melaatse man
Lucas 5: 17-26   De verlamde man

    

Wij heten alle nieuwe kinderen, op beide scholen, heel hartelijk welkom!
We hopen dat jullie snel gewend zullen zijn!

                           

De volgende nieuwsbrief komt uit op 5 februari 2021

Van De Buuzekaemp

Jarigen (t/m 31 januari)
Jasper, Tamara, juf Karin (16 januari) Jeffrey en Cloë (t/m 4 februari)

Ondanks alles; allemaal een hééééél fijne verjaardag toegewenst!

De Buuzekaemp 100 jaar 
De feestcommissie is vrij recent bij elkaar geweest. Er is het volgende besloten: Alle feestelijkheden worden vanwege Corona verplaatst naar 17 & 18 september. In grote lijnen zien de feestelijkheden er als volgt uit: 
17 september: Feest voor de kinderen (m.m.v. circus Okido) 
18 september: Reünie (oud-leerlingen)

Van De Wijngaard

Jarigen (t/m 4 februari)
Juf Jannie (19-12, KDV), Norah, Int.verz. Petra (22-12, KDV). Edun, Lisa, Nola, Ruben, Rafaël de J., Stan, Juul, Risho, Stijn, Noa, Tess, Charlotte, Kyan, Lieke, Berber, Kees, Ashley, Thijs, Elin, Hailey, Milan, Ziva, Mea, Meester Matthijs (11-1), Ayden, Seth, Fenne, Sofie, Lisa, concierge Lisette (18-1), Juf Mariëlle (19-1), Lotte, Lana, Vince, Jeffrey, Evan en Mackenzie

Ondanks alles; allemaal toch een heel fijne verjaardag toegewenst!

 
                                    

Geboren!
Wij feliciteren Robin en Nienke Voogd heel hartelijk
met de geboorte van hun zoon LIAM LEV
Liam is het broertje van Isa (gr. 4), David (gr. 2a/3a) en Micha (opvang) .
Heel veel plezier met z'n allen!
Dat Liam maar heel voorspoedig op mag groeien!

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwijngaard@accrete.nl.
Kindcentrum De Wijngaard Kraggelaan 2 Zwartsluis, OV 8064 CT Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum De Wijngaard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wijngaard · Kraggelaan 2 · Zwartsluis, OV 8064 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp